Ny Thunderbolt-disk fra LaCie

Ny Thunderbolt-disk fra LaCieForeløpig har det dessverre ikke mange av de annonserte Thunderbolt-produktene faktisk havnet i butikken enda og vi har sett en rekke produkter blitt annonsert, men ikke lansert.

LaCie er derimot et av unntakene og nå lanserer de en oppgradering til sin første Thunderbolt-disk, Little Big Thunderbolt. LaCie lover overføring av 50GB med data på under to minutter - en hastighet som utvilsomt vil verdsettes av profesjonelle brukere innen videoe og foto.

LaCie sin Little Big Disk Thunderbolt er en oppgradering av produktet med samme navn som LaCie introduserte omtrent samtidig som Apple og Intel lanserte Thunderbolt. Forleøpig har det dessverre ikke vist seg å være lett å produsere Thunderbolt-produkter og mange av de annonserte produktene er enda ikke å finne i butikken.

LaCie var tidlig ute og har en del forskjellige Thunderbolt-produkter i sitt sortiment. Den oppgraderte Little Big Disk Thunderbolt er nok en av de mest selgende og den nye lover lesehastigheter på hele 635MB/s - en økning på 33% sammenlignet med forgjengeren.

LaCie Little Big Disk Thunderbolt inneholder 2 2.5" SSDer som enten kan settes i RAID0 for hastighet eller RAID1 for sikkerhet. Ved hjelp av Thunderbolt sin sammenkoblingsteknologi kan man faktisk koble hele 6 stykk av disse harddiskene på en og samme Thunderbolt-port. En bærbar Mac kan dermed bli en skikkelig redigeringsstasjon med stor og rask lagringskapasitet med dette produktet.

Prisen er derimot også egnet for de profesjonelle brukerene. LaCie har ikke annonsert en norsk pris, men i den amerikanske pressemeldingen bekrefter LaCie en pris på $699 for 512GB varianten (omtrent NOK 4000,-) . Skal du ha 1TB må du ut med hele $999 (omtrent NOK 5700,-). I Norge blir nok prisene også enda høyere.

Du kan lese mer om produktet på LaCie.com

Fuzzywolfs bilde

Fuzzywolf

Oh enda en overpriset disk... håpløst. Nå sitter jeg med Macbook pro retina display, og windows pc, begge med thunderbolt potensiale... Hvor blir det av dissa hersens "utstyrsdockene" de annonserte for en evighet siden!

Matrox sin har jo kommet i 3 versjoner nå eller no, men den er jo enda ikke fysisk mulig å kjøpe...

Kjenner det bobler litt.

mac_31

Typisk at de beste standardene blir sabotert av produsentene selv, i dette tilfellet hovedsakelig Apple. Thunderbolt er tross alt et mye bedre alternativ til overføring enn USB3. Spørs om formatet rett og slett blir for dyrt, og at kabelrestriksjonene er siste spiker i kisten. Forhåpentligvis vil prisen synke, spesielt for thunderbolt-kablen som er altfor dyr.

psvennevig

Prisene på kabler vil synke merkbart i Q3 iflg. Intel.
Dette da chippene de bruker i kabelen blir enklere og billigere og produsere.

Når det er sagt så synes jeg ikke TB basert lagring er spesielt dyrt i dag.
Det er dyrere enn billige USB 2/3 disker ja, men TB kan gå så latterlig mye raskere.

Det å kjøpe en enkelt 2,5 HDD/SSD for å kjøre over TB er å skyte spurv med kanon.

Da kommer løsninger som den oppgraderte Lacie Little Big disk [url">http://mac1.no/artikkel/10628/ny-thunderbolt-disk-fra-lacie eller Promise sine Pegasus RX serie [url">http://store.apple.com/no/product/H5187ZM/A/Promise_Pegasus_R6_RAID_System til sin rett.

Flere Little BIG disk i kjede går grisefort. En eller to Pegasus R6 i kjede går også virkelig fort.
Ytelse man trenger om man skal jobbe med f.eks high-end 2K og 4K video.

F.eks for en semi/pro- fotograf i dag som jobber i Lightroom/Aperture med RAW filer fra f.eks Nikon D800, de trenger både sikkerhet og rå performance.
Da kan en slik diskløsning rett og slett være billig.

Prøv å jobbe med Lightroom og 30-40MB store RAW filer fra en single USB2/3 disk så ser du.

mvh
Pål Svennevig

kometen

Hej.

Da den kan sættes op i enten raid 0 eller 1, har den to diske. Den mindste model har 256 GB diske, og på komplett.no koster en brugbar disk i overkanten af 1.500 kr. Og med TB-elektronik og en metal-æske, er det ikke så galt, som det umiddelbart fremstilles som.

Hilsen
Claus

rattata12s bilde

rattata12

AW filer fra en single USB2/3 disk så ser du.

Ingen problem, jobber med de fra Lightroom 4 via USB 3, men de er mellom 25 og 35MB, men kan ikke tro at 5MB utgjør så mye :) Når det kommer til full HD video er dette også ikke noe problem (ProRes 422, samt H.264 fra 7D (50mbit/s)) :)

fyfaen

Dere som syns det er for dyrt, så går det faktisk ann å lage en egen thunderbolt-disk.
SSD
Adapter
Thunderbolt-kabel
Prisen bilr $450 (Ca. 3200 med moms). Prisen i Norge for LaCie sin kommer sikkert til å bli dobbelt så høy som denne.

winklers bilde

winkler

@fyfaen
Kan du linke til adapteret?

TheEdge24s bilde

TheEdge24

Bruker selv Seagate Backup plus disk med Thunderbolt adapter. Fungerer utmerket! Bruker også thunderbolt en del mellom Mac Mini og MacBook.

tparsli

Hvis dere leser tester av GoFlex Thunderbolt Adapter, vil dere se at det er meningsløst å sette en SSD på denne. Den er så treig at selv en 5400RPM disk holder følge.
Et alternativet til Thunderbolt er Thunderbolt til FW800 adapter, da kan man bruke gamle eksterne disker og sette nye billige 3TB disker i disse. Hastigheten blir nok bedre enn overnenvnte GoFlex Thunderbolt Adapter.

Thomas

lobo

Jeg har en GoFlex med Samsung ssd830 128gb.
Her er hastighetene etter 3mnd bruk.

Uncached write 344.45 MB/sec[4k blocks">
248.94 [256 blocks">

Uncahced read 39.71 MB/sec [4 blocks">
282.90 MB/sec[ 256 blocks">
Dette er raskere enn 5400 disker, men jeg får ikke utnyttet full hastighet med TB.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai