Apple forlenger garantiprogram for iMac

Apple forlenger garantiprogram for iMacHar du en iMac kjøpt mellom oktober 2009 og juli 2011 med en 1TB harddisk fra Seagate så er kanskje din iMac omfattet av et utvidet garantiprogram fra Apple.

Apple og Seagate har nemlig funnet ut at en del av 1TB harddisken i disse iMacene har en kritisk feil og harddiskene erstattes kostnadsfritt. Tidligere gjaldt dette kun iMacer solgt melllom mai og juli 2011, men dette er nå utvidet til å gjelde iMacer helt tilbake til 2009.

Det var i 2011 at Apple for første gang introduserte et forlenget garantiprogram på denne iMac-modellen, men Apple og Seagate har åpenbart funnet ut at dette gjelder flere iMacer enn først antatt og utvidet programmet til også å gjelde iMacer helt tilbake til 2009.

Apple har satt opp en nettside hvor du kan sjekke om din iMac er rammet ved hjelp av serienummeret. Skulle din iMac være rammet tilbyr Apple kostnadsfritt bytte av harddisk.

Via Macrumors

Tags:

linte

...hatt problemer med den. Men hovedkortet på min late 2009 iMac er teit. Spesielt kontakten fra hovedkortet til lcd.

linte

...hatt problemer med den. Men hovedkortet på min late 2009 iMac er teit. Spesielt kontakten fra hovedkortet til lcd.

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Fikk byttet HDD på min iMac kjøpt november 2009 da den krasjet. Jeg fikk beskjed om at garantien var utgått, men fikk uansett igjen på reklamasjon.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Har 500gb late 2009 og i det siste har den til tider putslig vært så treg at du ikke kan åpne "avslutt programmer som ikke reagerer menyen" ved å trykke alt, Cmd, esc samtidig og å trykke på epleknappen øverst til venstre på skjermen og få skrud den av tar så lang tid at jeg heller tvangsavslutter ved å holde inn av knappen i ti sekunder og restarte eller dra ut strømmen. Dette problemet løses når du får restarta og den er igjen like kjapp som vandlig men det har skjedd litt for ofte i det siste, noen som kan gjette hva det kan være? Hardwarare feil eller software feil? Sist reinstalasjon tok jeg ved Lion og problemet har kommet etter mountainlion men så ut til å fungere en stund så usikker på om det kan være det.

danibo77s bilde

danibo77

Hva med oss som måtte bytte hdd selv da den originale tok kvelden?

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Om din HD har tatt kvelden før 5 år er gått er det sannsynligvis reklamasjonssak. Da skulle du i utgangspunktet ikke skiftet denne selv. Da tror jeg du sliter. Men jeg har ikke fasitsvaret på det. Jeg ville tatt kontakt der du i utgangspunktet kjøpte maskinen eller hos en Autorisert Apple forhandler for å forhøre deg om saken.

sindre

Jeg hadde også trøbbel med min 27" 2009 iMac (1TB Seagate), men benyttet anledningen til å selv sette inn en SSD som hoveddisk (erstatte DVD) og oppgradere lagringsdisken til 2TB (erstattet den ødelagte 1TB disken). Opplevde trøbbel med HDD viften, selv om disktypen var identisk (bortsett fra lagringsplassen) som den som stod i fra fabrikken (fysisk sett så de helt identiske ut). Men ingenting en liten softwaresnutt ikke kunne ordne :-)

foffster

Det er da faen så typisk at det kommer nå. Tidligere i år gikk harddisken og siden det kostet for mye å gå på Eplehuset å få fikset det, gjorde jeg det selv. Det var den tusenlappen og garantien...

Maccrell

Hva med en link til denne nettsiden for jeg er så lat ?

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Håper det var ironi, for det er linket til nettsiden to steder i artikkelen... =-O

Maccrell

Hva med en link til denne nettsiden for jeg er så lat ?

Beklager så ikke at det var en link der, men fant ut at min iMac ikke er berørt om en kan stole på det da ?

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

I Norge har vi uansett mulighet til å reklamere inntil 5 år, så om den feiler før den tid, så skal du uansett ikke betale noe for å få den byttet. Min i7 27" kommer inn under denne avtalen. Jeg har derimot allerede satt inn en 3TB disk. Ikke fordi disken som stod i ikke fungerte, men fordi jeg ville ha mer intern plass.

barabas

Noen som vet hvor lang tid det bør ta å fikse dette? Jeg spurte mitt lokale serviceverksted, og fikk beskjed om at det ville ta 3-4 dager. Er det ikke bare disk ut - disk inn da?

John Inge

Jeg ser jeg kommer inn under denne avtalen.
Hvis jeg får disken byttet, holder det da å ha en Time Machine-backup? Hvis jeg så installerer ny disk, bruker gjenopprettingsdisken som følger med, og så kjører back-up fra Time Machine, så skal det være fiks ferdig selv om jeg har oppgradert til Snow Leopard?

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Ja. Tror det eneste du kanskje må legge inn igjen er passord på e-poster i Mail. Ellers skal alt være som før.

barabas

Hentet min iMac i går etter flott service fra Infografikk i Sarpsborg. Leverte inn på Onsdag ettermiddag, og fikk beskjed om at den var ferdig Torsdag ettermiddag.

De hadde imidlertid kun lagt inn opprinnelig OS (Lion) på maskinen, så jeg måtte hente opp igjen Mountain Lion fra App Store og installere den først. Så brukte jeg overføringsassistent og overførte nyeste timemachine backup. Funket helt perfekt. Alle lagrede passord funket som før. Men mulig det gikk via iCloud og ikke timemachine. ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai