Netflix er lansert på Apple TV i Norge

Netflix er lansert på Apple TV i Norge

Som forventet lanserte Netflix i dag seg offisielt i Norge. For deg med Apple TV betyr det nå at du kan få tilgang til tusenvis av filmer for en fast månedlig avgift gjennom Netflix-applikasjonen på Apple TV.

Netflix er den amerikanske streamingtjenesten som har hatt stor suksess i USA, Canada og andre land den har blitt lansert i. Enkelt forklart fungerer Netflix på samme måte som den svenske musikktjenesten Spotify. Du betaler en fast månedlig sum og kan deretter streame så mye du orker av TV-serier og filmer fra tjenesten.

Prisen er NOK 79,- per måned og Netflix-applikasjonen er inkludert med i alle utgaver av den lille svarte Apple TV-boksen. For å kunne benytte Netflix må du registrere en konto på Netflix.no og deretter oppgi detaljene i Netflix-applikasjonen på Apple TV. Netflix fungerer deretter på samme måte som resten av din Apple TV og styres med fjernkontrollen. Hvis du er betalende Spotify-bruker får du gratis tilgang til Netflix ut året ved å melde deg opp via denne siden. Alle andre får en gratis måned prøve.

Også på iPad og iPhone

Også på iPad og iPhone

Hvis du ikke har en Apple TV er ikke alt håp ute. Netflix har nemlig en glimrende gratis applikasjon til iPad og iPhone som gir deg samme mulighet som Apple TV. Du får tilgang til det samme innholdet og kan streame TV-serier og filmer rett til iPhone eller iPad.

Behovet for en amerikansk Netflix-konto har dermed blitt litt mindre, men helt borte er det ikke. Det er nemlig en ganske stor forskjell i innhold mellom amerikansk og norsk Netflix. Mye av innholdet som finnes i USA er ikke tilgjengelig her i Norge. I tillegg er det også verdt å nevne at innholdet heller ikke nødvendigvis er alt for oppdatert - spesielt ikke hva gjelder TV-serier. Den gode nyheten er at du i hvert fall kan bruke samme konto i den amerikanske og norske Netflix.

Hva synes du om Netflix?

rattata12s bilde

rattata12

Stort gjesp i mine øyne, pirat-markedet er forsatt MYE bedre, ergo jeg forblir der :)

K.D.Gs bilde

K.D.G

vis alle norske ting kommer kansje jeg blir mer intresert

ErikB

Ventehjulet står bare og snurrer og sier at den kontakter Netflix hos meg. Kommer ikke igjennom via Apple TV, bare MacBook og iPad. Skal det være sånn?

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Samme her. Jeg har registret meg via Spotify-linken, men når jeg klikker på ikonet for Netflix på Apple TV står det bare "Kontakter Netflix" mens ventehjulet går og går. Ganske irriterende!

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Fungerte for meg med en gang. Men jeg var logget inn med amerikansk iTunes-konto og gikk inn på norsk Netflix-konto.

pushits bilde

pushit

Finner ingen Netflix på min ATV2, men det beror kanskje på at den er jailbreaked med aTV Flash?

ErikB

Tok en omstart på min AppleTV 2, og vips var den oppe :)

amejas bilde

ameja

@pushit: Fungerer perfekt hos meg med jailbreaket ATV2 (iOS 5.1.1) og aTV Flash.

Du har selvsagt restartet ATV'en.. Hvis fortsatt ikke Netflix-app, kanskje du har for gammel iOS og må jailbreake med siste versjon..

Tkima1s bilde

Tkima1

Synes dette virker lovende! Det kan sies at de filmene og seriene som ligger ute her i Norge nå er ikke alt som Netflix tilbyr! De har sagt at de vil nå fremover fortsette å bygge biblioteket deres, i første omgang, med alt det andre de skal overføre fra US serverene.

Tkima1s bilde

Tkima1

Et spørsmål dog; er det verdt å kjøpe en Apple TV? Jeg har lenge tenkt på en Apple TV. Har iPad og Mac og iPhone og iPod. Tror hovedbruken min vil bli å streame musikk og AirPlay Mirroring med iPad. Hvordan fungerer dette?

Jeg har også en Xbox 360, er det vits å kjøpe en Apple TV kun for å bytte ut Xboxen når det gjelder å spille av film? (Vet at du ikke kan sette inn CD i Apple TV).

nevskires bilde

nevskire

Til 790.- så skjønner jeg ikke hva problemet er. Jeg bruker den mye og spesielt mye til Airplay med feks Spotify. Jeg viser bildene mine fra iphone/pad, ser youtube, Netflix, snart HBO, snart app`er..? etc.
Har vel aldri vært så fornøyd med en dings og da spesielt prisen tatt i betraktning. Brukte Squeezebox tidligere(kostet 2500.- og da bare lyd..), men har nå plassert den i en eske.

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Var en omstart som skulle til, ja. Så enkelt kan det gjøres! :)

Jonas.J

Er gjerne litt dumt spurt. Har Mac Mini koplet direkte til tv. Fungerer Netfix også på denne eller må en kjøpe Apple TV?

mekum

Er det bare jeg som opplever å ha tilgang til både den amerikanske Netflixen som før via ATV2'en, men samtidig også ha tilgang til den norske Netflix på macen? Jeg har ikke betalt noe ekstra eller signed-up for den norske...

Klager ikke altså :)

macmortens bilde

macmorten

Dette var jo ingenting å juble over, bare gamle filmer og serier jeg har sett for evigheter siden! Da bruker jeg de andre "kanalene"!

JD

Er gjerne litt dumt spurt. Har Mac Mini koplet direkte til tv. Fungerer Netfix også på denne eller må en kjøpe Apple TV?

tomlil

Etter å brukt Amerikansk netflix i et så har jeg vært svært fornøyd

Fri bruk av Netflx i Norge frem til Nyttår frister veldig, men som mange andre har merket får du fint tilgang til den norske siden av Netflix når du ikke bruker DNS-tjeneren eller lignende.

For øyeblikket kan jeg svitsje mellom den Norske og Amerikanske siden, hvor jeg betaler 8$ for abbonnemet (tilsvarer 45kr) som er vesentlig mindre enn 79kr for norsk abbonement

Da jeg logget inn på Netflix på iPhonen fikk jeg melding som nevnte noe om å reise mellom forskjellige land, og at tilbudet varierer fra land til land. Virker for meg at Netflix tilbyr innholdet sitt i hvilket land du er i, uahavhengig av hvor kontoen din er laget. Betale 45kr til Amerika er selvsagt da en fordel framfor å betale 79kr til den "norske versjonen" Vil tippe dere kan bruke deres norsk registrerte Netflix konto på den Amerikanse Netflix siden ved hjelp a DNS også.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

bra dette her !:) greit nokk ikke bra med nye titler men det er mange kvalitetsfilmer og serier her:**) til å koste kun 79 kr i mnd er jeg fornøyd:)

fredrikhts bilde

fredrikht

Jeg registrerte brukeren min i dag tidlig og fikk netflix med en måned gratis prøveperiode, men fikk da ikke noe mulighet for å registrere at jeg bruker spotify premium. Er det noen som vet hvordan jeg nå kan ordne slik at jeg får gratis ut året?

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

du må ringe de;)

jeg fikk gratis til 17.januar:D

steff_96s bilde

steff_96

Noen andre også som kan bruke amerikansk konto på norske og omvendt? dette ser jeg på som bra for betaler jo bare 40-50 kr for den amerikanske så null stress da med begge på den :)

stito

Noen som vet hvorfor jeg ikke kommer inn på min netflix konto via apple tv? når jeg skriver inn brukerkonto og passord står det " kunne ikke logge på" "kontroller kontonavn og pass...."
jeg har apple tv 2 men kjøpte meg apple tv 3 idag (har kjørt oppdatering), det er samme greine på begge to.
Netflix kontoen funker helt fint på mac og ipad.

pushits bilde

pushit

Du har selvsagt restartet ATV'en.. Hvis fortsatt ikke Netflix-app, kanskje du har for gammel iOS og må jailbreake med siste versjon..

Takk for det! Tipper det er der det ligger :)

themathia

Er det bare jeg som opplever å ha tilgang til både den amerikanske Netflixen som før via ATV2'en, men samtidig også ha tilgang til den norske Netflix på macen? Jeg har ikke betalt noe ekstra eller signed-up for den norske...

Klager ikke altså

Dette er fordi kontoen er uavhengig av biblioteket.
Altså, man får tilgang til det biblioteket som er gjeldende for landet man er i, uavhengig av hvilken konto man bruker.
Siden du fra før har satt opp amerikansk Apple-ID/Netflix på ATV'en din har du nødvendigvis også stilt inn DNS'en slik at boksen tror den befinner seg i USA.
Når du logger på (med hvilken som helst Netflix-konto) på ATV'en får du derfor tilgang til det amerikanske biblioteket. Mens det på Macen din er det the other way around, der får du kun tilgang til det norske biblioteket, uansett konto, frem til du stiller inn DNS'en til USA.

For enkelhetsskyld kan man naturligvis stille inn DNS i selve ruteren slik at samlige enheter (iPhone, Pad, Pod, Mac) koblet til denne kommer rett inn i det amerikanske biblioteket (og amerikansk iTunes/App Store) Ulempen er da at du ikke kan laste ned norske apps fordi enhetene dine tror de er i USA. Min løsning ble derfor å manuelt stille inn de forskjellige enhetene etter hva jeg bruker dem til. Mac og ATV har amerikansk DNS, mens iPhone og iPad har norsk.

foffster

Prøvde nå å fjerne DNS fra maskinene og ATV-en min og jommen forsvant ikke all historikken min og Instant Que gjennom ett år også. Og på prøvekontoen jeg laget finnes ikke Instant Que. Det er for meg mildt sagt irriterende. Hvorfor får man ikke Instant Que her og kan "arve" historikken - med samme konto?

foffster

http://support.netflix.com/en/node/52#gsc.tab=0

"NOTE: The Instant Queue is a feature only available in the US."

FOR NOE TULL!!!!!!

Happyface77

http://www.netflix.no/spotify

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

http://support.netflix.com/en/node/52#gsc.tab=0

"NOTE: The Instant Queue is a feature only available in the US."

FOR NOE TULL!!!!!!
hva er det for noe da?

argelebs

Hvordan kan jeg få netflix på atv2 til å huske mitt valg om norsk tekst? Har satt det på profilen. Slik det er nå må jeg velge norsk for hver episode, for så å starte avspillingen på nytt. Hva har jeg ikke forstått her :)

nuffSaid

Er det bare jeg som syns det er helt på tryne at Netflix ikke lar deg bruke airplay fra pad til atv?

Berlevaagnytt

du må ringe de;)

jeg fikk gratis til 17.januar:D

Gikk det lang tid før kontoinformasjonen din var riktig? Fikk bekreftelsemail umiddelbart, men kan ikke se på profilen min ainna enn fri bruk 31 dager(foreløpig)

Ringte de forøvrig i morrest..

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Står enda 31 dager hos meg men tror det kommer riktig om 28 dager ellerno

trykkfølsom

Er det bare jeg som synes det er helt på tryne at nuffSaid ikke har funnet ut hvordan airplay kan brukes fra alle apper?

(multitasking bar, sveip)

nuffSaid

Kjære trykkfølsom.

Forklar nærmere hvordan jeg kan navigere meg på Netflix på padden, for så å sende filmen videre til atv.

Ikke no grunn til å være atal mot en som tydligvis kan mindre enn deg.

Hvis du mener å "speile" ipaden på tvn så blir vel ikke det på langt nær like smud som når man bruke airplay på f.eks nettTv?

okvalles bilde

okvalle

Hvordan kan man få tekster på ATV? Når jeg kjører tv program på iPad kommer tekst, men samme program gir ikke tekster på ATV.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Kjære trykkfølsom.

Forklar nærmere hvordan jeg kan navigere meg på Netflix på padden, for så å sende filmen videre til atv.

Ikke no grunn til å være atal mot en som tydligvis kan mindre enn deg.

Hvis du mener å "speile" ipaden på tvn så blir vel ikke det på langt nær like smud som når man bruke airplay på f.eks nettTv?

Man kan kn speile og da hakker bildet hos meg. Og tar man vanlig airplay går kun lyden pver så her trykkfølsom failet

okvalles bilde

okvalle

Fant tekst :)

krovoll

Den fungerer perfekt på mine enheter,
Boxee
Samsung 2011 tv
ATv jailbroken
Ipad 3 jb
Iphone 3b

Men ingen av disse når opp til knærne på Netflix appen på min
Sony BDP 790

Skjønner ikke hvorfor det skal være sånn forskjell på de ulike devicene sin NF applikasjoner??
Sonyen min har jo CC og 5.1 lyd på det meste, en skarp forskjell fra Boxee appen som ikke har det.

Sitter nå og overværer en Bon jovi konsert, igår så jeg act of valor, capt America og thor. Ironman 1 og 2.

De 35 kr jeg betaler i måneden er vel anvendte penger for denne underholdningen.

Litt synd at de store storfilmene aldri kommer på Netflix, noe alternativ til Vudu og Amazon instant video er den absolutt ikke.

Det er mye nytt av filmer på Netflix, eks 2012 the ice age fra 2011 og Battleship (American Warship) fra iår. Når du begynner å se på de nye, skjønner du hvor direct to dvd og Asylum filmene har havnet;)

Jeg ser ikke tv serier, men ser jo at slikt som Tudors er her, 4 sesonger 2007 til 201o, det var vel alle ep.

Noen hederlige untak er det, feks den britiske Monsters fra 2011. God film! Mange av de nyeste Avengers filmene er her også.
Ps. Jeg snakker om den ekte Netflix, ikke den herpa, subversjonenen de lnserte nå nylig.

Skal nå se Lynyrd skynyrd konsert fra 1986.

FoRs bilde

FoR

Hadde ingen problemer med å bruke eller innstallere Netflix på Apple TV3, IMac, iPad, Samsung TV 82012) eller iPhone 4S. Innholdet er beskjedent i forhold til den amerikanske. Dette håper jeg bedrer seg.

Det som er overraskende, er den store forskjellen på brukerinnstillinger/utseende fra de forskjellige enhetene.

Men, det som for meg kommer til å bli en Netflixkiller er to ting. Utvalget er en ting, men aller verst er at det ikke er mulighet til å fjerne tekst på alle filmer/serier. Og på iPad og iMac så er teksten knall gul. I tillegg til at den hvite teksten på min Samsung tv er altfor hvit. Dette er sinnsykt forstyrrende.

Dette kommennteres også av svært mange på flere forum. Blir ikke dette rettet opp, så signerer ikke jeg en avtale i januar. Jeg har ut året gjennom Spotify.

ColdMac

Toraro

Kjøpte ny ATV etter å ha tatt en prøveperiode på netfix. Fikk norsk tekst ved å trykke pil opp på fjernkontrollen rett etter at filmen har startet, du får frem info om filmen trykk midt knappen ned å vips kan du velge undertekst

ytrewq

Noen som vet hvorfor jeg ikke kommer inn på min netflix konto via apple tv? når jeg skriver inn brukerkonto og passord står det " kunne ikke logge på" "kontroller kontonavn og pass...."
Netflix kontoen funker helt fint på mac og ipad.

henrikt

Er det flere enn meg som opplever at det er dårligere bildekvalitet på appletv enn feks ps3? Opplevde flere ganger igår at appletv begynte i "god" kvalitet men etter noen sekunder bufret ned til lavere og direkte dårlig kvalitet. Jeg har apple tv2. Min ps3 har ikke dette problemet, her er kvaliteten utmerket. Linjen min er forøvrig 70 mbit inn, så skal ikke være noen flaskehals der.

Vidar Ps bilde

Vidar P

Får norske undertekster på Netflix på Mac'en, men ikke på ATV.. tross at jeg har satt Innstillinger->Undertekster til norsk. Hva har jeg glemt eller oversett? Noen som har en enkel guideline?

elangsru

Opprettet for noen måneders siden en netflixkonto via min apple tv hvor jeg hadde endret dns'en til en us-adresse. Dette funket fint og jeg fikk etablert et abonnement som trakk på min usa ituneskonto hver måned.

Etter at netflix kom til norge så kan det virke som jeg "merget" norsk og amerikansk netflix til en konto. Dvs jeg kunne logge på norsk netflix med den jeg allerde hadde.

Når jeg nå endrer dns på atv'en til usa-adresse får jeg ikke tilgang til den amerikanske delen av kontoen kan det virke som. How come?

Det skal sies at prøveperioden i usa er over, men at jeg har fått en prøveperiode i norge i stedet. Hvis jeg begynner å betale på den amerikanske, vil jeg da få tilgang til den igjen? En dnsendring funker iallefall ikke pt.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Er det bare jeg som syns det er helt på tryne at Netflix ikke lar deg bruke airplay fra pad til atv?

Hva er grunnen til at du ikke bruker Netflix-appen på ATV?

nuffSaid

Er det bare jeg som syns det er helt på tryne at Netflix ikke lar deg bruke airplay fra pad til atv?

Hva er grunnen til at du ikke bruker Netflix-appen på ATV?

Jeg må jo dessverre gjøre det. Syns det er mye smudere å navigere seg med padden enn å gjøre det på atv'n.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Kunne ikke brydd meg da jeg har ps3, xbox og apple tv med netflix

okvalles bilde

okvalle

Hva skal man med AirPlay da ATV har netflix? Beats me!

kovacs

Jeg må jo dessverre gjøre det. Syns det er mye smudere å navigere seg med padden enn å gjøre det på atv'n.

Et tricks er å navigere på ipad og legge det du vil se i Instant View. Da er det raskt gjort å starte det opp på apple tv.

uffe0204

@nuffSaid
"Smudere" å navigere fra ipad ? ATV appen fungerer jo helt strålende, hvorfor i all verden kjøre AirPlay fra ipad ? Mulig jeg er dum..... :bitchin:

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Jeg må jo dessverre gjøre det. Syns det er mye smudere å navigere seg med padden enn å gjøre det på atv'n.

Et tricks er å navigere på ipad og legge det du vil se i Instant View. Da er det raskt gjort å starte det opp på apple tv.

Instant View er ikke tilgjengelig i norsk Netflix, så langt jeg har fått med meg. Da må man til med DNS-triksing for å få amerikansk tilgang.

kovacs

Et tricks er å navigere på ipad og legge det du vil se i Instant View. Da er det raskt gjort å starte det opp på apple tv.

Instant View er ikke tilgjengelig i norsk Netflix, så langt jeg har fått med meg. Da må man til med DNS-triksing for å få amerikansk tilgang.

A-ha! I stand corrected. Jeg trodde jeg så den norske versjonen pga språket i menyen...

fred_stian

Jeg får ikke tekst på min ATV2 som er jailbreaket.
Har sjekket på pc'en og det er tekst på det jeg prøver å se.
Jeg velger tekst som flere andre har forklart over her.
Jeg vet hva den er jailbreaket med ettersom jeg kjøpte den ferdig fikset, hvordan finne ut det i så fall? :)

nuffSaid

@uffe0204

Joda, funker fett den, men jeg syns det er bra tungvint å f. eks søke på filmer med apple remoten. Ligger jeg i senga å ser på en film som jeg vil fortsette å se på tvn i stue er det greiere å bare gå inn i stua å sende filmen over via airplay, enn å finne frem til filmen på atv.

Som sagt; atv appen er grei nok den, men hvor vanskelig kan det være å slenge opp airplay funksjonen på padden.

argelebs

@fred_stian:

Du må starte filmen på nytt etter du har valgt f.eks norsk tekst.

pushits bilde

pushit

Noen som vet om jeg vil få tilgang til "House of cards" med norsk Netflix-konto (på ATV2)?

petrus764s bilde

petrus764

Ja.

pushits bilde

pushit

Ja.

Takk petrus (hvis den var myntet på meg) :)

deac

Mulig dette er noe de aller fleste vet, men tenkte jeg kunne dele det anyways.

Bruker en tjeneste kalt unblock-us (http://www.unblock-us.com) som koster 5$ i mnd, er klar over at det finnes tilsvarende gratisløsninger, men føles tryggere ettersom dette er en betalt tjeneste.

Basicly så er det noe som lar deg se netflix utvalget fra alle land som har netflix. Som standard er US valgt, men ved et valg fra en dropdown meny på websiten deres kan du velge i en liste av alle land som tilbyr netflix. 10 sekunder senere så refresher du, smack nytt utvalg.

Det eneste du gjør er å endre standard DNS'ene dine til deres, og saken er biff.
Har fungert klokkerent fra første sekund hos meg, brukt det siden netflix ble lansert i Norge og anbefales på det sterkeste da netflix blir verdt hver en krone med denne tjenesten.

Du slipper de negative sidene ved VPN løsninger (båndbredde etc) fordi den kun gjør selv lookupen via deres dns, alt annet skjer via din egen nettlinje. Du ser derfor full hd materiale fra den amerikanske netflixen uten problemer.

Har sjekket endel og det ser ut til at det KUN er oppslag mot netflix og andre tjenester unblock-us støtter (Vudu, Hulu, pandora etc) som blir gjort via deres DNS (dont ask me how).

TL;DR
unblock-us.com er digg og gjør netflix langt mer aktuelt (dekoderen min har stått avslått i 2 mnder som følge av dette :P )

Talle

Har jeg oppfattet det riktig, når jeg forstår at man kan betale en mindre sum penger for amerikansk netflix, men ha tilgang til den norske ? Må man fikle med noe dns eller noe, eller er det bare og betale for amerikansk netflix, og så lenge man er her i landet så får man isteden tilgang til den norske, bare til en vesentlig lavere pris ?

premium2006s bilde

premium2006

Det er riktig!

Talle

Hvilken webside registrerer jeg meg på da, eller må jeg legge inn en US DNS først, og så gå til signup.netflix.com ? (og isåfall, hvordan legger jeg inn us dns, kan jeg bare får oppgitt en DNS adresse, eller må jeg registrere meg noe sted?).

petrus764s bilde

petrus764

http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/291505

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai