Clear kommer til OS X

ClearClear, den enkle men genial huskelisten som tok iOS med storm tidligere i år, kommer til OS X neste uke. Huskelisten følger samme oppskrift som på iOS og har full iCloud-synkronisering mellom iOS og OS X. Dette er utvilsomt juleaften for Clear-fans.

Clear tok iOS med storm tidligere i år basert på et veldig enkelt og brukervennlig grensesnitt. Med fargekoder og svært gode multitouch muligheter var Clear den enkleste og mest oversiktlige huskelisten på iOS. Nå har RealMac Software tatt Clear hakket videre og lanserer 8. november Clear for OS X.

Clear for OS X blir å finne i Mac App Store til $14.99 og programmet vil ha de samme funksjoner som iOS-varianten. I tillegg blir det full iCloud-synkronisering mellom iOS og OS X - et behov mange har hatt. Clear vil kreve Mountain Lion 10.8.2 eller nyere (10-8-3 er vist rett rundt hjørnet) og vil utelukkende bli solgt gjennom Mac App Store.

Du kan lese mer om Clear hos RealMacSoftware.com

eplefrik

Dette blir bra! men får det støtte for push?

emphezis

Hva skal man med den når man uansett har tilsvarende integrert i iOS?

Synes ikke den forholder seg til brukergrensesnittet i iOS heller. Fin å se på - for all del, men passer ikke inn blant de andre appene.. ;)

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Synes den er mye kjappere å notere på enn andre todo-apps.
At det kommer en OSX-versjon er topp, men synking på tvers av enheter er det viktigste for min del.

Jons bilde

Jon

Det blir litt det samme som med Things. De har ikke støtte for Android, og ei heller et webinterface. iCloud er vel og bra, men jeg vil gjerne ha tilgang til todo listene mine fra hva som helst.

HEFJELLS

Påminnelser funker utmerket for meg og er gratis :)

svanos bilde

svano

Reminders og Clear er i mine øyne to veldig ulike programmer med ulik bruk. Reminders minner meg på at jeg skal gjøre ting, Clear er mer en samling ulike lister over ting som skal gjøres: handlelister, ting som skal fikses på hytta før vinteren etc, men den minner deg ikke på ting. Slik jeg bruker Clear i dag må jeg innrømme at jeg ikke ser poenget med å ha det på Macen også forresten, men kanskje de utvider bruksområdet i en Mac-versjon?

tendilenz

Hvis denne app'en har støtte for Siri ser den bra ut. Hvis ikke, holder jeg meg til gode gamle Notes som jo også har full iCloud-synk, webinterface og jeg kan bruke Siri til å legge inn ting i farta.

HEFJELLS

Ser eg skrev feil. Det skulle stå Notater.

Lillianw83

Når det gjelder påminnelser så har jeg forelsket meg i Due (http://www.dueapp.com), som hjelper meg med å huske pappdagen som er hver 2. onsdag i måneden. Eller som sier fra når vaskemaskinen er ferdig.
Og så er det kjapt og enkelt.
Hvis det ellers skulle være noe jeg skulle huske så bruker jeg Reminders eller aNote. Men jeg liker Clear sin klassifisering av "viktigheten" for påminnelsene - med rød til grønn.
Tja.. Kanskje jeg burde vurdere det?
Hadde sikkert vært kjekk til planlegging av gjøremål..

noseys bilde

nosey

@svano: hvorfor ikke bruke Notater til ting du ikke trenger å minnes på? den funker jo knallbra synes nå jeg, og er jo innebyd, så hvorfor ikke bruke den??
Påminnelser funker jo også optimalt, og selv liker jeg å bruke så mange av de innebygde appene/programmene som mulig! :) da Apple har laget disse, de funker alle supert med iCloud og de er rett og slett bare knallgode!

har forresten et spm. ang. Notater: jeg har iPhone og Mac, og bruker iCloud. og den/de siste notatlistene jeg har skrevet i/endret på, de kopierer seg selv slik at jeg plutselig har 2 eller 2 av samme liste. er det e "bug"/feil eller? plagsomt at jeg må gå gjennom alle for å sjekke hvilken jeg oppdaterte sist fpr å slette de andre kopiene, slik at jeg ikke risikerer å slette noen av notatene...
noen som vet noe om dette, opplever dette selv?

svanos bilde

svano

@Nosey Notater og Clear er to forskjellige typer programmer spør du meg. Notes er en generell app for notater (og du kan lage lister om du vil), mens Clear er spesialisert for å håndtere lister. Det betyr at Clear lar deg lett omorganisere rekkefølgen på listen med "dra og slipp", du kan med en enkel gesture stryke ting fra listen når de er gjort og du kan like enkelt legge de tilbake til listen (f.eks. slipper du å skrive "Melk" hver gang du skal legge til dette i handlelisten din). Du kan lage lister i Notes også, men de blir ikke like elegante å "jobbe" med.

Det fins sikkert andre programmer enn Clear som gjør det samme (muligens gratis også), men jeg liker Clear sitt grensesnitt og interaksjonen. Dette siste punktet er for meg også et pluss ovenfor Notater generelt. Jeg er ikke stor fan av en app som prøver å se ut som en notatbok og som bruker en helt forferdelig font (men dette punktet er det nok veldig delte meninger om ;)).

nesevis

Clear er altfor dyrt i forhold til kompleksiteten kodemessig og hva iPhone/iPad-versjoner koster.

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Intropris, kun i dag, lastet ned og er fornøyd

noseys bilde

nosey

er 49,- intropris?? det var dyrt!

Hubros bilde

Hubro

Hvis du tenker det litt om, så skjønner du at kr. 49,- ikke er dyrt. Noen små kroner må utviklere få for å gidde å lage kule programmer. Clear kommer helt klart til å bli en av mine favoritter.

Kan ikke sammenlignes med Påminnelser, notater ol. Clear er vanvittig lett å bruke - og vil derfor bli brukt.

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Sammenlign prisen med f.eks. ToDo.
Har det på alle iOS og OSX-enhetene mine(ikke ATV:o)), men som Påminnelser fra Apple blir det alt for tungvindt for meg å bruke etter at Clear kom.
Har ventet i håp siden Clear kom, på at det skulle komme noen form for synkroniseringsmulighet.

noseys bilde

nosey

ja dere har vel rett i det! :) Clear ser veldig lettvint ig bra ut ja, tror jeg må prøve det! kanskje Apple lager Påminnelser og Notater litt mer likt det etterhvert også, håper det :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai