Apple vil forbedre Bonjour

BonjourBonjour, teknologien som også har hatt navnet Rendezvous, er det som gjør det mulig for en Mac å automatisk finne en annen Mac eller Apple TV i nettverket uten noen form for konfigurasjon.

Bonjour benytter seg av Multicast DNS-standarden for å gjøre dette mulig, men når Apple utviklet Bonjour var den bare ment for hjemmenettverket. Nå skal Apple forbedre teknologien sammen med Internet Engineering Task Force.

Bonjour har gjort det mulig for oss Mac-brukere å enkelt sette opp printere, streame innhold over AirPlay og mye mer uten noen form for konfigurering av Macen eller de andre enhetene i nettverket. Bonjour gjør dette mulig og er kanskje en av Apples største suksesser innen nettverksteknologi de siste årene. I dag tar vi dette helt for gitt.

Bonjour har allikevel

Vi skapte Bonjour for hjemmenettverk, men over de siste årene har Bonjour blitt veldig populært. Nettverksskrivere brukere Bonjour. TiVo, videoopptakere og kameraer bruker Bonjour. iPad og iPhone bruker Bonjour og vi begynner å få mange forespørsler fra kunder som ikke får skrevet ut fra iPader til skriveren i nabobygningen

uttalte Stuart Cheshire, en Apple nettverksingeniør som har utviklet Bonjour og Multicast DNS-spesifikasjonen til Network World.

Utfordringen er rett og slett at Bonjour har blitt så populært at det har spredd seg utenfor hjemmenettverket som den egentlig var ment å benyttes på. En av hovedutfordringene med Bonjour er for eksempel at den ikke fungerer med IP-subnett, noe som er ganske vanlig i store organisasjoner, universiteter osv. Apple har derfor satt ned en gruppe i Internet Engineering Task Force for å forbedre Bonjour-standarden til å støtte større nettverk, bli mer effektiv og sikrere.

Via Network World

Tags:

E. Skrott

DA Apple utviklet Bonjour

Igadgetss bilde

Igadgets

Det var en nyttig informasjon

bvborges bilde

bvborge

Artig at medlemmer av Norsk Språkråd også er med her. Det verden virkelig trenger er folk som leser korrektur på det som andre skriver...

E. Skrott

Du har så rett, så rett. Det verden trenger mest av alt er noe som gjør det mulig for en Mac å automatisk finne en annen Mac eller Apple TV i nettverket uten noen form for konfigurasjon.

Samt dime-a dozen kommentarer om andes kommentarer. Som denne.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai