Tidligere OS X sjef utvikler skytjeneste

Tidliger OS X sjef utvikler skytjenesteBertrand Serlet, en av «gamlekara» i Apple sluttet i fjor etter å ha jobbet i selskapet i 22 år. Bertrand Serlet hadde hovedansvaret for utviklingen av OS X helt fra begynnelsen og frem til iOS.

I fjor forlot han Apple og nå begynner det så smått å bli kjent hva hans nye jobb er.

Bertrand Serlet har av mange blitt sett på som en legende i Apple og mannen har vært sentral i utviklingen av både OS X og iOS - kjernen i alle Apples produkter. Bertrand kom inn i Apple sammen med Steve Jobs etter at Apple kjøpte opp NeXT og det var han som var mannen bak NeXTSTEP - systemet som til slutt ble OS X etter oppkjøpet. Bertrand jobbet før dette også i Xerox PARC - forskningsavdelingen til Xerox som blant annet fant opp det moderne grafiske brukergrensesnittet.

Etter 22 lange år i Apple valgte Bertrand å si opp og det ble begrunnet med at han ønsket å jobbe mer innen forskning og ikke være veldig produktfokusert. Årsaken har nok vært en annen ettersom det tidligere i år ble kjent at Bertrand hadde startet opp et selskap med navn «UpThere» som skulle drive med skytjenester.

Nå har UpThere lettet litte grann på sløret og stablet en nettside på beina. Nettsiden sier ikke stort mer enn at selskapet jobber med å utvikle fremtiden for skytjenester - hva enn det betyr? Men UpTHere avslører også hvem som står bak selskapet og her finner man blant annet to tidliger Apple-topper.

  • Roger Bodamer, Founder/CEO
    Roger Bodamer var sjef i 10gen, selskapet bak databaseproduktet MongoDB. Han har også jobbet i Apple og hatt ansvaret for deres PowerSchool-avdeling. Før Apple jobbet i Oracle i 13 år.
  • Chris Bourdon, VP Product Marketing
    Chris Bourdon har vært 15 år i Apple hvor han var ansvarlig for produtkmarkedsføring av alle utgaver av OS X. Før dette jobbet han tett med Apples OS X Server-produkter.

UpThere søker etter iOS-utviklere, Cocoa-folk og databasemennesker. Utifra jobbbeskrivelser virker det som UpThere er et forbrukerrettet produkt og kanskje et alternativ til Apples iCloud eller Dropbox?

Uansett hva UpThere ender med å bli, er dette en åpenbar oppkjøpskandidat for Apple. Om så kun for å få Bertrand Serlet og resten av eks-Apple-talentene tilbake i selskapet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai