Jonathan Ive presenterer jubileums-Macen

Se Jonathan Ive presentere jubileums-Mac i 1997I 1996 ble Apple som selskap 20 år. I den anledning designet selskapet en egen jubileums-Mac med navnet 20th Anniversary Macintosh. Denne ble lansert i 1997 og var en unik maskin med en heftig prislapp.

Nå har det dukket opp en sjelden video som viser selveste Jonathan Ive som presenterer og prater om denne unike Macen.

20th Anniversary Macintosh var en absolutt unik Apple-maskin og med en prislapp på $7499 - NOK 43 000,- med dagens kurs og regner du med inflasjonen og høyere dollarkurs kostet altså denne maskinen over NOK 60 000,- i 1997. For 60 000,- fikk du en PowerPC-prosessor på 250HMz, 2GB HD og en LCD-skjerm med en oppløsning på 800x600. Teknologien har forandret seg. Apple produserte 20th Anniversary Macintosh i begrenset eksemplar og kun 12 000 slike ble lagt ut for salg.

Denne Macen er allikvel et interessant produkt. Det er en av de første Macene som Jonathan Ive har fått hele designansvaret for og den neste Macen han lanserte var den nå velkjente iMacen etter at Steve Jobs kom tilbake til Apple. 20th Anniversary Macintosh presenterte dermed en designendring og et fokus på design som nå pregerer Apple i mye større grad enn på det glade 90-tall.

Det er derfor ekstra interessant å se videoen under som viser en ung og noe mer usikker Jonathan Ive som prater om 20th Anniversary Macintosh. Vi kjenner igjen stilen fra dagens produktvideoer, men vi har kommet en lang vei.

Reklamen for 20th Anniversary Macintosh er også verdt å sammenligne med dagens reklamer.

JosteinT

Stilig. Skulle ikke forundre meg om teksten på video nr 2 også er utarbeidet av Ive.

Denne maskinen er for øvrig med i en scene i filmen Batman & Robin.

TheEdge24s bilde

TheEdge24

Man kan se at denne er veldig Braun inspirert :)

anserigs

Eg har en sånn, men dessverre er det noko som er ødelagt av stoffet på høytalerne og litt i kablene til strømmen. Skulle gjerne funnet nokon eller en plass å kjøpe deler hvis det er nokon som veit?

Roy_3000s bilde

Roy_3000

anserigs: her har de noe deler http://www.welovemacs.com/select-your-machine-power-macintosh-twentieth-anniversary-macintosh.html#top

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai