Pixa holder orden på bilder, ikoner og utklipp

Pixa holder orden på bilder, ikoner og utklippHvis du jobber med webdesign, grafisk design eller på andre måter er kreativ lagrer du helt sikkert masse skjermbilder, ikoner og bilder som du bruker i din designprosess. P

ixa (NOK 175,-) er et iPhoto-lignende program som har som mål å holde denne typen bilder, ikoner og inspirasjon organisert på en ryddig og enkel måte.

Hvis du jobber med kreative prosesser kjenner tar du sikkert et hav av skjermbilder, kjøper bilder, lar deg inspirere av andre og generelt lagrer mye til din kreative prosess på Macen. Alt dette kan være ganske komplisert å holde strukturert i en mappestruktur og selvoom Apples iPhoto eller Aperturer passer godt er det ikke her du vil ha lagret denne typen bilder.

Det er her Pixa kommer inn i bildet. Pixa (NOK 175,- i Mac App Store) er et program som har mye til felles med iPhoto og lar deg organsiere bilder, ikoner, skjermbilder og alt annet av grafisk materiale du bruker i dine prosjekter i en og samme applikasjon.

Pixa tagger automatisk alle bilder etter farger og gir deg en rekke muligheter for organisering gjennom mapper, tags og undermapper. Du kan for eksempel enkelt søke etter grønt hjem-ikon og den vil finne fram til alle grønne hjem-ikoner du har lagt til i Pixa.

Pixa

Pixa har også en live mappefunksjon som betyr at du ikke trenger å kopiere innhold inn i Pixa. Du kan be Pixa overvåke mapper hvor du lagrer alt og den vil automatisk indeksere innholdet i disse mappene i Pixa. Programmet støtter formatene psd, ai, svg, jpg, png, tiff, pdf, bmp, gif, ico, icns, eps, raw og Pixelmator.

Pixa

Hvis har Macen full av inspirasjon eller bilder som du bruker i dine prosjekter er Pixa et nyttig verktøy. Å enkelt kunne opprette en «prosjektmappe» for et nytt prosjekt og legge inn alt av bilder, inspirasjon, ikoner og ideer man kommer på i et organisert system er gull. Dette gjør i hvert fall sitt for min egen produktivitet og oversikt.

Videoen under viser noen av funksjonene og er verdt en titt kun for den 8-bits inspirerte demo-musikken.

Video

Du kan lese mer om Pixa på Pixa-app.com og der finner du også en demo som kan lastes ned. Programmet er tilgjengelig i Mac App Store til NOK 175,- som ifølge utvikleren er lanseringstilbud med 15% rabatt i forhold til vanlig utsalgspris.

danibo77s bilde

danibo77

Eller du kan bruke Evernote til mye av den samme organiseringen...

noseys bilde

nosey

Hva vil 8-bits musikk si? Er det kvaliteten? Noen som har en enkel forklaring? Lurer jo på alt :D

ggt667s bilde

ggt667

8-bit er "oppløsningen" på musikken. Det er 8-bits musikk i vimeo videon rett over.

Ingen acorn støtte?

noseys bilde

nosey

Okei, altså hvor klar/tydelig musikken er/hvor klart man hører :) takk!

Mac11es bilde

Mac11e

http://en.wikipedia.org/wiki/Chiptune

noseys bilde

nosey

har nok ikke tid til å lese alt det der, når det i tillegg er på engelsk. sitter å øver til prøve :(

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai