Privat Eye viser hvem som «ringer hjem»

Privat EyeNå som alle stort sett er koblet opp på nettet hele tiden er det ikke få programmer som tar seg den friheten at de «ringer hjem». Programmene kobler seg opp mot internett og sender informasjon om bruk, annonsering og annet over nettet - kanskje uten at du er klar over det.

Programmer som Rubbernet eller Little Snitch kan overvåke nettet ditt, men koster penger. Private Eye er et gratis og enkelt alternativ for enklere behov.

Little Snitch er en knakende godt program for å overvåke ditt nettverk og blokkere både inngående og utgående forespørsler, men det er som regel «overkill» for de fleste. Programmet Private Eye fra samme selskap som har laget Radio Silence er gratis og gir deg en enkel oversikt over alle prgorammer som enten sender eller mottar kommunikasjon over internett.

Privat Eye

Privat Eye viser deg hvilke programmer som kobler seg opp til hvilke adresser og hvor ofte. Du kan enkelt filtrere på inngående og utgående tilkoblinger eller programmer. Private Eye kjører ikke i bakgrunnen og kan heller ikke blokkere eller tillate spesielle tilkoblinger fra enkelte programmer. Private Eye gir deg dermed bare oversikten, men ofte er det kanskje nok.

Hvis du vil ha mer kan Little Snitch være et alternativ, men også Radio Silence fra samme selskap som har utviklet Private Eye gir deg disse mulighetene. Radio Silence koster kun $9 og med denne kan du blokkere programmer som ringer hjem.

Private Eye, som kun gir deg oversikten, er gratis og kan lastes ned fra Radio Silence">Radiosilenceapp.com.

s.b.h

Kan vanskelig se at dette er et alternativ til Little Snitch eller Rubbernet. Hvorfor installere et program som gjør ingenting bortsett fra å vise deg det du allerede vet.
Synes staten skal adoptere denne funksjonaliteten på alle bomstasjoner, konstatere at det kjører biler igjennom men ikke fakturere :-)

kradalby

Artig, lot programmet stå på over natta, syns maskinen var litt treg nå på morran,

64% av 16gb ram og straks ferdig med å spise opp swappen:P

Gwogs bilde

Gwog

Enig med s.b.h. Ser ikke nytteverdien i dette programmet. Greit nok at det viser at programmer "ringe hjem", men det er jo ingen nyhetsbombe. Man trenger et program som blokkerer AT de "ringer hjem"...

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Hvorfor "ringer" maskinen min til infiniteloop.no?

[url=http://bildr.no/view/1331071">

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai