iTunes 11 er her

iTunes 11 er her

Som forventet slapp Apple iTunes 11 i kveld, en måned forsinket i forhold til hva selskapet opprinnelig hadde planlagt. iTunes 11 har et helt nytt og vesentlig enklere grensesnitt og oppleves mye raskere enn tidligere.

De største endringene i iTunes 11 er et helt nytt grensesnitt hvor det er fokus på «albumart» for både din musikk, din film og alt annet du har i iTunes. Alt ditt innhold vises fram med sitt cover og her gjelder det absolutt å ha orden i sitt bibliotek for å få mest mulig ut av iTunes 11.

iTunes 11

Apple har også introdusert en ny minispiller som gjør det lettere å ha iTunes lett tilgjengelig når du jobber med andre programmer. Minispilleren lar deg søke etter sanger, legge til musikk til spillelisten og selvsagt gå til forrige eller neste sang.

iTunes Store har også fått en større oppdateringe og det går mye raskere å bytte mellom bibliotek og butikk. Butikken sitt utseende kjenner man igjen fra iOS-varianten. Her i Norge har vi fortsatt ikke fått tilgang til iTunes Match.

Oppdateringen virker så langt å gjøre iTunes mye raskere en tidligere - noe som absolutt trengtes. iTunes 11 tilgjengelig gratis fra apple.com/itunes eller som en oppdatering i Mac App Store.

Tags:
Mac11es bilde

Mac11e

Albumscrolling føles definitivt raskere, ja. Så langt ikke noe å utsette på oppdateringen her.

FoRs bilde

FoR

Liker det nye grensesnittet, men det fikset overhodet IKKE en eneste ting med de problemen som er med homesharing. Alt som befinner seg på Time Capsulen min kommer ikke opp i iTunes. Akkurat som etter siste oppdatering i iTunes 10.

IKKE FORNØYD!!

ColdMac

4matics bilde

4matic

Likte veldig godt det nye utseendet. Raskere er den også blitt....
En liten ting jeg stusser over/ikke helt får på stell er følgende. Icloud integrasjonen, hvordan er det egentlig den er tenkt å fungere??

Skal man kunne spille en sang på imac´n? Og kunne fortsette avspillingen på iphone?

Anyone???

Mvh
Bjørn

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Jeg er så skuffet! Ikke noen iTunes Match i Norge enda! :(

oyoys bilde

oyoy

HæHva?!?
198MB???

Alfred.Woodden

hehe, husker da iTunes pleide å være ca. 30mb i størrelse. Dette var tilbake i 2004 ca.

Alfred.Woodden

Hvis dere ønsker å få tilbake det "gamle" designet med playlists, Devices etc på venstre side gjør følgende:

View --> Show Sidebar

Vis --> Vis Sidepanel

Afrostotiles

Likte oppdateringa jeg!
Stilrent, effektivt og reint.
Likte spesiellt disse småfunksjonene på enkelt sanger. Anbefalinger fra genius om enkelt sanger, album, sjangere osv. Mekke spillelister har nå blitt enda enklere for mitt vedkommende!
Men jeg har bare mokka rundt i 30 minutter med dette.

Berlevaagnytt

Når får vi muligheten til å synce tidligere kjøpt musikk også over the cloud, og ikke bare programmer og bøker?

noseys bilde

nosey

Vet ikke noe om dette, men er det ikke slik at med iTunes Match så lagres alle sangene man har i iCloud? hvis det er slik, hvordan i alle dager skal man skaffe nok plass? noen her inne vet jeg har voer 150 000 sanger, og max i iCloud er vel 25 GB? hvis det går an å ha mere, så vil jo det bli ufattelig dyrt! :)

Berlevaagnytt

Iflg demovideoen så laster den bare opp musikk som ikke allerede finnes i Itunes Store.. så den ser vel hva du har "kjøpt og betalt" for da..

Gullfrodes bilde

Gullfrode

@nosey 25 000 sanger er begrensningen tror jeg, iallefall var det tilfelle for et år siden. Jeg har ca. 24 500 sanger, fjerner noen fra iCloud innimellom.
Ingen begrensning på datastørreøse som jeg har fått med meg.

noseys bilde

nosey

okei, takker. mulig jeg blander med iCloud sikkerhetskopi, der er vel 25 GB max tror jeg :)

uffe0204

Først slår man på menyer for å ha kontroll man vil ha på ting, så view for å få sidebar-greit.
Så mangler DJ Mix som jeg har brukt mye !?!?!?
Oppgradering liksom ? Elendig Apple! :-(
Ser ingen forbedringer hverken på mac eller pc her !

hendelsesløysa

Dette ser da meget bra ut. At dere brukere ikke klarer å se innovasjonen her er beklagelig!
Ser bra ut. Trolig det beste musikk avspillings programmet til en personlig datamaskin noen sinne. Sømløst brukergrensesnitt !

Thomas74s bilde

Thomas74

Noen som vet hvordan man kan forhindre iTunes til å "poppe opp" når det er minimert?

Laster ned apps som skal oppdateres, og minimerte iTunes. For HVER eneste app som ble lastet ned, spratt iTunes opp på skjermen - sikkert for å vise at appen var ferdig nedlastet. Men dette var fryktelig irriterende.

Cybbe

iCloud Match er - strengt tatt - søppel. Du skal være glad for at du ikke har utsatt biblioteket for det.

rattata12s bilde

rattata12

Noen som vet om det kom Lossless? Eller forsetter apple med latterlige 256kbps?

iTunes Match = Styr unna for min del, 30 000+ i lossless, gidder ikke downgrade musikken heller...

grontkort

Lurer på noe; Valgte folk Agree eller Disagree i velkoms bilde? Eventuelt hva er det man deler, eller går glipp av ved nei takk?

m4rius

@rattata,

Den downgrader ikke musikken din! Jeg har selv et 200gb flac bibliotek som jeg har iTunes Matcha. Beholder Lossless på maskinen, mens i skyen så er det standard kvalitet. Så jeg ser ikke helt problemet ditt?

noseys bilde

nosey

hvordan får du tilgang på iTunes Match? :D

rattata12s bilde

rattata12

@rattata,

Den downgrader ikke musikken din! Jeg har selv et 200gb flac bibliotek som jeg har iTunes Matcha. Beholder Lossless på maskinen, mens i skyen så er det standard kvalitet. Så jeg ser ikke helt problemet ditt?

Problemet er at jeg vil ha lossless fra iTunes også.. 256kbps er bare flaut... Bikket over 700GB med ALAC nå, og skulle ønske iTunes kom med lossless kjøp, da hadde jeg sluttet på piratebay (CD'er er for dyrt)...

noseys bilde

nosey

liker at farger har kommet tilbake på symboler i sidepanelet, håper det kommer farger i Finder snart også! :)

trydl

Funker ikke bra på store bibliotek. Eller med klassisk musikk. Når man bruker albumvisning kommer det ikke opp informasjon om komponist, så hvis man har et album med en artist (f.eks. pianisten Raekallio) får man ikke vite navnet på komponisten (og det kan være verk fra mange komponister på det samme albumet).

iTunes har alltid vært notorisk ute av stand til å finne rett coverbilde til klassisk plater, så man har stort sett vært nødt til å finne disse selv og lime dem inn. Før kunne man kopiere et platecover fra et verk i iTunes og lime det inn på et annet (hvis man har registrert verkene, og ikke album, som egne entiteter). Dette går ikke lenger.

Hvis man har flere innspillinger av det samme verket (jeg har f.eks. over 20 innspillinger av Beethovens symfonier) kunne man sette dem ved siden av hverandre og se CD-coveret på platene og dermed raskt se om man har dubletter (rippet den samme CDen flere ganger). Det går ikke lenger.

Søkefunksjonen er sykt treg. Hvis jeg f.eks. skriver Schubert i søkefeltet for å få en oversikt over alle verk jeg har av Schubert, får jeg badeball og det kan ta flere minutter før søkeresultatet dukker opp. Dette skyldes selvfølgelig at den skal være prediktiv og mache ting forløpende mens man skriver, slik at når man begynner å skrive Schubert skal den først finne alt som begynner med S, deretter kutte ned til alt som begynner med SC, så SCH etc... Det fubgerer sikkert fint på små bibliotek, men i mitt med ca 160 000 "låter" knekker det helt sammen.

Og så bruker den mer skjermplass - ting tar mer plass og man ser ikke så mye informasjon som før. Jeg har en gammel 14" skjerm som jeg har som ekstraskjerm på maskinen og som kun brukes til iTunes. Den er nesten ubrukelig med iTunes 11.

Ja - det ser lekrere ut, men det har ikke blitt raskere (for store bibliotek) og funksjonaliteten er blitt dårligere.

rattata12s bilde

rattata12

@trydl: Hvor mange GB er det bilboteket på?

macrules

Uten iTunes DJ så blir jeg på 10.7
Funker brillefint med 10.6.8

Færre og færre oppdateringer å forholde seg til.
Stabilitet uten Apples mulighet til å ødelegge/fjerne ting.

Savner "gamle" Apple.

trydl

Biblioteksfilen er på 53 MB, mens xml-versjonen er på ca 265 MB. FIlene fyller 1,7 TB. Bygd opp over mange år, med alt fra mp3, AAC og ALAC. Det siste året har jeg rippet i ALAC, mens mye av biblioteket er i AAC format.

roythomas

Finnes det en hurtigtast for å lage en låt i mp3-versjon i iTunes?

noseys bilde

nosey

hvorfor skal du ha mp3-fil? du kan jo bare synce med iPod/iPhone/iPad uansett..!? eller?

forresten, rart at de har fjernet iTunes DJ? finnes det en liknende funksjon nå?

trydl

Nå gjorde jeg et søk - skulle finne sangen Streets of London med Ralph MacTell da jeg har flere utgaver av denne sangen og vil sjekke om det er noen som er identiske slik at jeg kan kaste den. Det er 5 minutter siden, og nå kom nettopp svaret - den gir meg nå en liste (etter 5 minutters søk) på alle sangene jeg har som inneholder bokstaven s. Jeg får vel skrive en t og se kvor lang tid den bruker på å finne sanger med st, slik at jeg kan skrive inn r...

Og mens den sølker har jeg badeball slik at jeg ikke kan gjøre noe annet i iTunes, f.eks. finne en annen sang jeg kn høre på mens den søker.

:(

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Et bibliotek på 1.7TB og 160.000 låter må vel kunne sies å være langt i overkant av normalen. Det er lite trolig at iTunes er laget med tanke på å være optimalisert for så store biblioteker.

trydl

Helt sikkert. Men iTunes 10 håndterte det helt fint (selv om det gikk litt langsomt til tider). For de med store bibliotek er iTunes 11 et enormt skritt i feil retning.
Før kunne det ta 20-30 sek å finne en sang, nå snakker vi 5-10 minutter!

macsams bilde

macsam

Perfekt. Lekker. iCandy. Fikk litt av den Apple-følelsen jeg fikk i den begynnelsen med Apple eventyret mitt:)

rattata12s bilde

rattata12

Hmm, jeg har jo selv 30 000 og her går det insta. Hvilken disk har du de på? Hvilken ovf. kabel? USB 2? USB 3? Jeg merker stor forskjell på USB 2 kontra 3.. Og når det er snakk om 1.7TB med musikk, så føler jeg at en interndisk (f.eks WD RED 3TB) hadde vert riktig og ikke noe eksternt...

"et er lite trolig at iTunes er laget med tanke på å være optimalisert for så store biblioteker."

Nei, men hvorfor skulle det ikke vært det? Burde jo vert mulig å fått et raskere biblotek uansett.

trydl

Sitter her med en Mac Pro med biblioteket på en intern 2 TB disk.

rattata12s bilde

rattata12

Hmm... Er litt rart at det ska ta 5 min å søke... Kan hende dette er tåpelig, men har du indeksert gjennom spotlight på denne disken? Kaaaan hende det kan hjelpe litt, og om det er en 5400 disk ville jeg prøvd med en 7200...

HenrikWLs bilde

HenrikWL


Nei, men hvorfor skulle det ikke vært det? Burde jo vert mulig å fått et raskere biblotek uansett.

Fordi skalering på ingen måte er trivielt, og når man utvikler hva det skulle være så må man hele tiden foreta avgjørelser som vil gå på bekostning av noe. Det er bare sånn programvareutvikling fungerer.

Litt rart er det dog at det virker som om ytelsen har gått ned siden forrige versjon, men det er lov å håpe at dette vil bli bedre med tiden.

trydl

Det er sikkert en 5400 disk, men jeg kan ikke skjønne at forskjellen til en 7200 disk skal hjelpe. Hvordan framtvinger man en reindeksering av en disk i Spotlight? De oppskriftene jeg finner på nettet fungerer ikke med 10.8

ddybings bilde

ddybing

okei, takker. mulig jeg blander med iCloud sikkerhetskopi, der er vel 25 GB max tror jeg :)

De sangene tar ikke noe plass i din iCloud, så vidt jeg vet, fordi Apple serverer deg filene de allerede har lagret. Du laster ingenting opp, kun en liste over hvilke sanger du har :)

Internaut

Jeg har et iTunes bibliotek med ca 140 000 spor. Kan bekrefte at søk går vanvittig tregt (ikke 5 min, men kan nok være på oppmot 1 minutt i enkelte tilfeller).

Videre er jeg særdeles misfornøyd med at album art ikke lenger vises i list view.

Alt i alt en solid skuffelse for meg denne "oppdateringen".

mac_31

Du må skru av "search entire library". Da går det som før. Denne funksjonen fungerer tydeligvis. Hvis du skrur av denne funksjonen, vil du kun søke i musikkbiblioteket (ikke film, bøker osv.) .

rattata12s bilde

rattata12

@trydl: System Pref - Spotlight - Privacy og sjekk at ikke musikk disken din ligger der. Om den ikke ligger der og du vil ta ett nytt søk, legg den til, vent lit og så fjerne den igjen. Vil tro det skal funke.

En intern WD RED 3TB disk skal levere 150MB/s så det kan hjelpe...

shakerz

Virker veldig bra så langt.

Remote appen er også oppdatert. Den har nå støtte for "up next".

noseys bilde

nosey

okei, takker. mulig jeg blander med iCloud sikkerhetskopi, der er vel 25 GB max tror jeg :)

De sangene tar ikke noe plass i din iCloud, så vidt jeg vet, fordi Apple serverer deg filene de allerede har lagret. Du laster ingenting opp, kun en liste over hvilke sanger du har :)

Okei, så fint! Takk :)

petterandreass bilde

petterandreas

Pffffffft

pragma66

Er det mulig å få tilbake visningen a show i liste, sortert på serie, episode og med bilde på ventre side? Synes dette var en håpløs måte å organisere tv-serier. Helt greit for musikk, men suger på tv-serier. Synes for øvrig listevisningen generelt er styggere en før...

bohdi

Haha, tenkjer meir og meir at Douglas Adams hadde rett:

"Anything that is in the world when you're born is normal and ordinary and is just a natural part of the way the world works. Anything that's invented between when you're fifteen and thirty-five is new and exciting and revolutionary and you can probably get a career in it. Anything invented after you're thirty-five is against the natural order of things."

Installerte iTunes - starta opp - og såg den nye GUI'en - og tenkte automatisk på det sitatet ;)

noseys bilde

nosey

haha, kul avatar petterandreas! :)

trydl

Jeg har for så vidt ingen ting imot det nye grensesnittet. Det kan man venne seg til. Det er definitivt penere enn det gamle. Men hvorfor ytelsen har blitt så mye dårligere forstår jeg ikke. Dette har de da kunnet teste opp og ned?
Når et søk som tidligere tok 20 sekunder plutselig tar 3-5 minutter er det noe galt et eller annet sted.
BTW: Jeg har nå testet på flere maskiner og rebygd Spotlight indeksen, men ingen ting hjelper. Søk tar fryktelig lang tid. Det var det jeg mislikte med iTunes 10 og håpet iTunes 11 skulle fikse. Men det har bare blitt verre.

rattata12s bilde

rattata12

Har iTunes eller du kontrollen på bibloteket (hvem håndterer filene)?

trydl

iTunes.

rattata12s bilde

rattata12

Har du huket vekk "entire library"?

[url=http://bildr.no/view/1331546">

trydl

Nei. Det er bare musikk i mitt bibliotek. Ingen video, ingen bøker.

Edit: Prøvde det nå. Det ser ut til å ha løst problemet. Plutselig går ting fort igjen.
Me happy!

Kristin1814

hvor ble det av iTunes DJ???? :-(

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Har iTunes eller du kontrollen på bibloteket (hvem håndterer filene)?

Det kommer an på hva du har sagt at iTunes skal gjøre.

Innstillinger -> Avansert

hvor ble det av iTunes DJ???? :-(

Borte. Delvis erstattet av "Neste" spillelisten, som fungerer likt som i Spotify. Å stemme på låter via Remote appen er borte. :(

Bumblebees bilde

Bumblebee

Likte ikke at muligheten for mørk bakgrunn i albumvisning, er borte. Ellers er det bra ut så langt.

mac_31

Blæh, har brukt iTunes litt nå med mitt 2.4tb store bibliotek. Etter min erfaring er iTunes akkurat like tregt, og tom. litt buggete her og der.
I god nyere Apple ånd er programmet blitt forenklet, slik at fremvisningen av mer detaljert albuminfo, typisk innenfor klassisk musikk, er blitt mye dårligere. Cover flow var veldig bra akkurat til dette formålet, og den funksjonen er selvfølgelig borte.
Jeg må si at den nye album view funksjonen er veldig pen og funksjonell, samme med artist view, men synes det var veldig synd at cover flow forsvant.

anserigs

Har oppdatert til iTunes 11 og nå vil ikkje min iPhone 4S synkronisere lenger. Den sier at synkroniseringsprosessen ikkje kunne starte og at den derfor ikkje får synkronisert.

Er det nokon som har en enklere måte en å måtte slette iTunes for så å legge iTunes inn på nytt?

rattata12s bilde

rattata12

Har iTunes eller du kontrollen på bibloteket (hvem håndterer filene)?

Det kommer an på hva du har sagt at iTunes skal gjøre.

Innstillinger -> Avansert

(

Det var et spørsmål til @trydl :P

noseys bilde

nosey

@mac_31: enig, dumt at coverflow er borte! :´(

espen007s bilde

espen007

Syncingen går svært mye langsommere enn før (hvertfall i fasen der enheten gjenkjennes). Er det noe i iTune som kan settes for å få den til å gjenkjenne enheten raskere?

Thorolf

Er det bare meg som har oppdaget at Cover Flow er borte?

Fullstendig dustete å ta bort Cover Flow, eneste grunnen til å bruke iTunes.

-Th

noseys bilde

nosey

samma her Thorolf, enig! :(

foffster

LIker mye, andre ting har blitt vanskeligere å finne enkelt (f.eks. når lagt til) og jeg får fortsatt the Wheel of Death i mitt store bilbiotek, med noen og tredve tusen filer og ørten spillelister samlet gjennom mange år. Det siste er det aller mest skuffende med det hele.

Edit: Det hadde forøvrig en del med søkefunksjonen å gjøre, som diskutert tidligere her. Å krysse vekk "søk i hele biblioteket" hjalp en del.

vannkoker

Hvordan får jeg tilbake itunes 10?

Itunes 11 er mye mer frustrerende å bruke for mitt bruk. Det jeg liker å gjøre er å lage midlertidige spillelister, men det liker itunes 11 dårlig. I itunes 10 markerte jeg bare de albummene jeg ville høre på og trykket play/mellomrom, og spillelisten repeterte seg selv og blandet seg kjempefint og enkelt. Itunes 11 vil ikke engang repetere det skikkelig, og å opprette en midlertidig spilleliste tar veldig mye lengre tid.

Er det noen som vet hvordan itunes 10 kan reinstalleres?

noseys bilde

nosey

Vannkoker: har ikke merket det selv, da jeg har et veldig lite bibliotek og visste ikke at den funksjonen fantes, men høres ut som det var en veldig fin funksjon! :) synd med masse bra som har forsvunnet.. :( forresten, til dere som har enorme bibliotek: alle sangene må jo ha kostet en formue..!? :D

Manemiss bilde

Manemis

når jeg kjøper ting i tunes store så kommer det tydeligvis ikke inn i biblioteket av seg selv. Det er jæææææævlig irriterende! Kjøpte den nye A-Trak EPen nå men den kommer ikke opp i bilioteket mitt. Den havner i den dynamiske spillelisten "Nylig lagt til" men ikke i selve biblioteket. Noen som har peiling på hvorfor det skjer eller hvordan jeg kan fikse det? Har aldri hatt det problemet med tidligere versjoner av itunes

rattata12s bilde

rattata12

@Nosey: Hva er enorme biblotek :P?

Og hvor i helvette ble "albumcover" nede til venstre av? Og nå sitter jeg på USB 2.0 med mitt biblotek, vil grine over hvor tregt det er (skal kjøpe intern 3TB da men)...

noseys bilde

nosey

Jeg har kun et par hundre sanger. Med enorme mente jeg opp i flere titalls tusen sanger, men også bare noen tusen eller 1000 for den saks skyld. Det må jo koste veldig mye. Kjøper musikken selv, må jo det i iTunes, men det synes jeg er greit :)
Hvor mange sanger har du og hvaler ca. den totale prisen? :)

Twinrehz

forresten, til dere som har enorme bibliotek: alle sangene må jo ha kostet en formue..!? :D

Uutømmelig lommebok ftw.

rattata12s bilde

rattata12

Jeg har 31 500 sanger, fordelt på 751,8 GB. Kjøpe musikk gjennom iTunes? Latterlig, 256kbps er ikke noe man springer rundt å roper "se hva jeg haaaar". Dritt kvalitet, holder meg til CD'er og piratebay (hovedsak). Rippet hele CD samlingen min fra jeg var yngre (hits for kids and u name it), og nå i dag, er det piratebay gjennom hele fjøla.

Hadde iTunes 11 komt med lossless kjøp hadde jeg begrenset meg, men gidder ikke kjøpe AAC 256kbps når det finnes lossless / 24bit gratis :)

noseys bilde

nosey

men går det an å legge musikken inn i iTunes hvis du ikke kjøper den der da?
høres kanskje dumt ut, men jeg betaler GJERNE for musikken. jeg har som sagt ikke mange sangene, et par hundre. jeg synes kvaliteten er god nok, klarer nesten ikke høre forskjell :)

hva er lossless kjøp? :D

rattata12s bilde

rattata12

Selvsagt kan du legge inn musikk du ikke har kjøpt gjennom iTunes Store? iTunes er er biblotek for all musikk du eier, rippe CD'er, kjøpe gjennom store og legge inn filer fra andre sider (torrent men også amazon og de som selger MP3 filer).

Lossless kjøp er mulighet å kjøpe gjennom iTunes men i større kvalitet på filene. En MP3 320 er 10MB±, mens lossless er 30-50MB.

noseys bilde

nosey

okei, skjønner. jeg bare lurte :)

rattata12s bilde

rattata12

Men det er ikke mulig å kjøpe lossless, ikke nå ivertfall*

noseys bilde

nosey

okei :) for min del er ikke det noe must, men takker ikke nei til bedre kvalitet :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai