Styr volumet på flere AirPlay-høytalere i iTunes 11

iTunes 11iTunes 11 ser alt i alt ut til å være en solid oppdatering med mange store og små endringer. Det er mange nye små funksjoner man ikke oppdager umiddelbart og en av dem er en sårt trengt mulighet til å justere volumet individuelt på flere AirPlay-enheter samtidig.

AirPlay har blitt såpass populært at mange begynner å ha flere enn 1 AirPlay-enhet i huset og da må man ha bedre kontroll. Det får du i iTunes 11.

Trykker du på AirPlay-ikonet i iTunes 11 får du nemlig opp en egen meny som lar deg velge mellom «Single» og «Multiple». Velger du «Multiple» får du muligheten til å individuelt styre volumet til forskjellige AirPlay-enheter.

iTunes 11 og AirPlay

Har du for eksempel et anlegg i stua og et på soverommet, så ønsker du kanskje at disse to skal ha helt forskjellig volum. Det kan du nå gjøre direkte fra Macen med iTunes 11.

rattata12s bilde

rattata12

Dette kunne man jo med 10.7 også?

Valotunk

Stemmer, og i flere versjoner før det også.

Dette har jeg benyttet i minst et par år, så hvordan dette ble en nyhet skjønner jeg ikke.

joakimulseths bilde

joakimulseth

Dette visste jeg ikke, smart. Har flere AirPlay enheter også ;)
Men jeg har enda ikke kunnet koble min Geneva XS på badet med Macen. Denne spiller AirPlay via bluetooth, virker som det da bare går med iOS enheter... Noen som vet noe om dette?

pheeling

Geneva xs har kun bluetooth, ikke airplay

rattata12s bilde

rattata12

Om du kjøper en Airport Express og kobler på så funker det, men om den er gunstig å ha på badet, tviler jeg på :P

m4rius

@admin, skjerpings! Dette har vi kunnet lenge :)

admins bilde

admin

Dette har man ikke kunnet lenge fra en og samme meny som er poenget i artikkelen :)

Valotunk

Artikkelen gir inntrykk av at det er nytt i iTunes 11 å kunne justere lydnivået individuelt for flere Airport enheter.

Dette har man kunnet gjøre siden 1. september 2010.

Fakta er jo kun er at det er gjort ørsmå endringer av hvordan menyen ser ut og at den er flyttet fra nede til høyre og opp til venstre. Funksjonaliteten er nøyaktig den samme.

rattata12s bilde

rattata12

@admin: Kommer ikke godt frem at det er fra samme meny (noe det ikke er, du må forsatt velge "multiple" eller "single"). Så ser ikke heeelt grunnen til denne artikkelen uansett, ja okei, endrer GUI, men det gjelder jo hele iTunes 11 ;)?

jaknudsens bilde

jaknudsen

Venter spent på når dette dukker opp i iOS …

christian1986

Har hatt en airport express på badet i snart to år, funker knall;)!

rattata12s bilde

rattata12

@christian1986: Hvordan er det med fukt hos deg da? Litt "kjipt" å bruke 800 kroner så dauer den første dagen :P

sleazy

@christian1986 @rattata12 har hatt AP express på et lite bad med masse fukt i snart 4 år. funker som bare det. er ikke noe å lure på.

Mactakk

Funker dette også på ios. Altså å spille av lyd og styre volum på forskjellige AirPlay høyttalere i huset samtidig, på for eks iPhone eller ipad?

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Lurer på når Apple skal åpne for at andre kan benytte seg av denne mulighetene på OSX. Skulle gjerne hatt det samme i spotify uten at det må igjennom Airfoil.

m4rius

@admin, jo dette har vi kunnet fra en og samme meny, den var bare plasert nederst i høyre hjørne :)

danibo77s bilde

danibo77

Har lenge gått og vurdert en AP express på badet...

Bare tenker på strømkontakt som ikke er IP44..

Aphelion

@Mac Lovin, du kan jo velge AirPlay-høyttaler hvis du alt-klikker på volumikonet øverst til høyre. Og da er det systemvolumet som gjelder. Har du virkelig behov for å spille av på flere enheter samtidig?

Valotunk

@Aphelion, selvfølgelig eksisterer behovet for å spille av på flere enheter samtidig.

Når jeg beveger meg rundt i huset og rydder, vasker, støvsuger eller hva det nå måtte være, så vil jeg gjerne ha lyd både i stua, på kjøkken, i gangen og på badet samtidig uten å måtte veksle mellom disse etter hvor jeg befinner meg.

Det samme gjelder også om jeg en gang iblant har en liten fest eller forspiel. Da er det musikk i hele huset, og gjerne forskjellig lydnivå i de forskjellige sonene.

Jeg har selv Airplay til badet, men selve Airport Expressen befinner seg i serverrommet sammen med en liten forsterker. Kun høyttalerkabel går inn til badet i rør til høyttalere i taket.

arnstein156s bilde

arnstein156

Har i lang tid kjørt AirPlay fra iMac ut på ATV2 i stuen og AirPort Express på kjøkkenet, styrt fra remote på pad og telefon. Har fungert 100% smertefritt.

Helt til siste oppdatering av iTunes...

Nå stopper musikken som regel etter en kort stund, mens den tilsynelatende fortsetter å spille jmf remote ("telleren går"). Kan starte og stoppe musikken, skifte sang etc, men ingen lyd. "Slår over" på Datamaskin (høyttalere), og tilbake på Expressen, og lyden kommer tilbake og fungerer en stund til, før det samme skjer.

Kanskje tilfeldig, men synes det er påtagelig at dette startet å skje etter oppdateringen av iTunes. Fordelen med Apple har i mitt hode vært at det stort sett alltid virker... Nå opplever jeg at det stort sett ikke virker...

Noen forslag?

rattata12s bilde

rattata12

Oppdatert Remote app?

arnstein156s bilde

arnstein156

Ja...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai