TEST: Racer-X fra SFbags/WaterField Design

Tekst: Stefan Andreas Sture Foto: SFbags/WaterField Design
 Racer-X fra SFbags/WaterField Design

Å finne den rette veska til sin bærbare Mac, kan være et vrient prosjekt. Det er mange faktorer som spiller inn, og man bør begynne med å tenke gjennom hvilke behov man har og hva man er villig til å betale. Jeg endte opp med en Racer-X fra SFbags, noe som ikke er det billigste alternativet. Racer-X er derimot en solid veske som overlever maskinen.

Racer-X må bestilles fra USA og totalsum for 13"-varianten er ca 1600 kroner. Det er da med forsendelse og merverdiavgift, så det er jo noen fordyrende mellomledd når men kjøper fra utlandet. Dessuten så må man jo iberegne ventetiden, som i dette tilfelle var bare en uke.

Men om man har tid til å vente og synes det er en grei pris å betale; hva får man for pengene? Ja, Racer-X er en kompakt veske, men med plass til det man trenger. Noen av grunnen til å ha en bærbar maskin, er jo å være mobil og da bør ikke veska være stor og tung. Det jeg var ute etter, var en veske som først og fremst beskytter maskinen og lar meg ha plass til lader, eksterndisk og noen andre småting. Disse ønskene ble i høy grad oppfyllt.

Racer-X finnes i to størrelser, for 13" og 15" Macbook Pro, både unibody og retina passer - i 13" varianten passer også air. Selve vesken er nylon, av samme type som brukes i skuddsikre vester. Den har en stripe med skinn langs åpning av den utvendige lomma på framsiden, og du kan velge mellom seks forskjellige farger, som er i tynne striper langs kantene. På baksiden er det også en utvendig lomme, med glidelås nederst. Denne lille merkverdigheten gir mening for de som reiser mye. Åpner man glidelåsen kan man træ sin Racer-X på en trillekoffert. Ganske hendig, og når man ikke trenger det, så er lomma perfekt til en avis eller et magasin.

Racer-X

Bærehåndtaket er et kraftig moutainbike håndtak, med svært god bærekomfort - selv over ganske lang tid. Man føler også at man har et sikkert og godt grep. Bærestroppen er også komfortabel, og sklir ikke lett av skulderen. Veska henger stødig og rolig inntil kroppen. Ringene for å feste bærestroppen er plassert asymmetrisk, slik at veska holder seg på plass.

Racer-XSå kanskje det viktigste av alt, rommet hvor du skal plassere din Macbook Pro. Her blir maskinen beskyttet av motstandsdyktig hard plast, og rommet er myk neopren. Maskinen blir også beskyttet av en ekstra flapp på toppen, under glidelåsen. Racer-X gir god beskyttelse som støt og fall, og med det myke interiøret er det heller ikke fare for skraper og riper.

Det andre rommet gir plass til nødvendig utstyr. På veggen mot laptoprommet, er det to store og to mindre elastiske lommer, som holder tingene godt fast mot den stive veggen. På motsatt sider er det to lommer. Alle lommene er plassert slik at de ikke går helt ned mot bunnen av veska, som derfor føles ganske romslig. Selve rommet er trukket i et gullfarget stoff, som gjør det lyst og lett og finne ting man har slengt oppi.

Racer-XDet er ikke noe problem å legge lader i den ene elastiske lomma, og det er god plass til ekstra batteri, ekstern disk og nødvendige ledninger. Men det er ikke plass til mange bøker og dokumenter. Det er først og fremst meningen å få plass til det man trenger til maskinen. Når det er sagt, så er det ikke noe problem å putte en bok, eller en bunke dokumenter i veska. Rommet er romsligere enn man først får inntrykk av.

Alt i alt en solid og kompakt veske, som er lett å ta med seg. Den virker svært solid laget, glidelåser og sømmer tåler en støyt. Racer-X ser også svært bra ut, streit og business-aktig, med et snev av rock and roll. Jeg regner med at denne veska overlever maskinen.

Racer-X

Til slutt er det verdt å nevne den gode servicen, SFbags svarer raskt og svært hyggelig på e-post, uansett spørsmål du måtte ha. Produktene er også «made to order» i San Francisco. Du kan lese mer om SFbags på SFbags.com eller den spesifikke Racer-X-veska.

lamoys bilde

lamoy

Du kan trygt si at den overlever maskinen, ja. Kjøpte nemlig min for 10 år siden! Det eneste som har blitt fillete er bærestroppen, men denne er anderledes på min modell enn denne (min er stoff mens denne ser ut til å være laget med kunstskinn). Men nå har jeg gått fra 15" til 13" så jeg trenger vel en ny uansett. :-)

mmMacs bilde

mmMac

Flott å høre. Verdt å nevne er kanskje også at det ikke er toll på vesker. Bruk Importkalkulatoren til "Tollvesenet":http://www.toll.no/templates_TAD/ImportCalc.aspx?id=153564

admins bilde

admin

Jeg har enda ikke kjøpt meg noe fram SFBags, men de har jo et særdeles godt rykte i Apple-verden.

lamoys bilde

lamoy

Det er ev. et kjøpt du garantert ikke ville angret på, Mats.

noseys bilde

nosey

Stilig, dette ser ut som en meget praktisk veske, med god beskyttelse til selve Mac-en, og romslig nok til lader etc., og i tillegg ser den bra ut! :)
Jeg har nå kun en enkel Incase neopren beskyttelse, som er grei når man er på farten, eller skal ha Mac-en i en annen sekk. Men til reise og andre formål er jo denne perfekt, med tanke på at den tar seg litt mer proft ut også :)
Denne vurderes sterkt!

EDIT: går det an å ha en MacBook Air oppi 13"-modellen også? eller er rommet tilpasset Pro, slik at det vil bli litt romslig for en Air? den bør jeg helst sitte ligge godt, og sitte fast i lommen. Eller går det bra? noen som har prøvd?

mmMacs bilde

mmMac

Vet ikke hvordan det passer med air, men er helt sikker på at SFbags svarer raskt på mail om det. Gå til nettsida og send en forespørsel. Det er dag der nå, så de er på jobb. Anbefaler denne sterkt, gir god beskyttelse og har helt greit med plass til det du trenger og litt til. Nevn gjerne at du fant denne omtalen her på Mac1 og at det er derfor du tar kontakt - hils fra Stefan Andreas Sture. Lykke til med kjøpet.

noseys bilde

nosey

Takk fro tipset mmMac, og ikke minst takk for fin omtale! :) Det skal jeg selvfølgelig gjøre :)

mmMacs bilde

mmMac

Macbook Air 13" passer fint, alle 13" modellene passer i Racer-X. Jeg har også oppdatert omtalen med den informasjonen.

noseys bilde

nosey

Flott! :)

noseys bilde

nosey

"Racer-X finnes i to størrelser, for 13" og 15" Macbook Pro, både unibody og retina passer - i 13" varianten passer også air."

Mulig jeg misforstår her, men er ikke Retina-modellene unibody?

magnusalexs bilde

magnusalex

Retina-modellene er en del tynnere.

noseys bilde

nosey

vet det, men siden det stod "både unibody og retina-modellen passer". burde heller stått vanlig og retina ellernoe, ikke at det egentlig har noe å si, bare jeg som lurte, siden begge er jo unibod? :)

mmMacs bilde

mmMac

Sjekk også ut Indy som er omtalt annet sted her på Mac1.

noseys bilde

nosey

Ser fin ut den! :) hvis man bare skal ha med iPad, hvis ikke så får man sikkert plass til iPad-en i racer-X-veska her også i tillegg til macen :)

lamoys bilde

lamoy

Halvveis off topic, men nå har jeg nettopp bestilt meg en CitySlicker fra Waterfield til min MBPr 13". Er jo bare å glede seg.

[url">http://www.sfbags.com/products/cityslicker-macbookair-case/cityslicker-macbookair.php

noseys bilde

nosey

@lamoy; ser utrolig fin ut den også. Veldig smart og praktisk. Tar seg godt ut pg laget i gi t materiale. Genialt med de lommene til kabler, telefon og mus etc.! Også den vanntette lommen til et magasin. Likevel tror jeg Racer-X'en passer meg bedre, og jeg har uansett en vanlig MBP så den vil ikke passe vesken uansett :) men den der er også et meget godt alternativ. Fint at folk deler med oss her når de kjøper ting :)ikke så lett å ha oversikt over hva som finnes ellers, jeg hadde aldri verken visst om denne Tacer-X'veska hvis det ikke var for forumet og anmeldelsen her, og likedan med indy-veska og den du linker til her nå. Skal bestille meg en Racer-X til min 13" MBP nå snart :D

noseys bilde

nosey

Har tenkt å bestille denne her nå, men når jeg nettopp satt å vurderte hvilken farge jeg ville ha (farge på stripene på bagen/veska), så så jeg plutselig at det er forkjsellig håndtak på de ulike bildene.
Jeg har lyst å ha det håndtaket som er på veska som er avbildet i omtalen her:
[url=http://bildr.no/view/1439051">

hvis man trykker på de ulike fargene innpå SFBags.no så ser dere at det er et annet håndtak også. her er det faktisk bare den svarte som har sånn håndtak som jeg vil ha:
[url=http://bildr.no/view/1439062">
[url=http://bildr.no/view/1439064">
[url=http://bildr.no/view/1439065">
[url=http://bildr.no/view/1439066">
[url=http://bildr.no/view/1439067">
[url=http://bildr.no/view/1439068">

men på bildet over OG i videoen så har alle veksene sånn håndtak som jeg vil ha, så jeg går ut ifra at ejg får dét håndtaket når jeg bestiller. men hvorfor er det ulike håndtak på bildene? er det bilder av gamle modeller? hadde de eldre modellene annet håndtak?

Kan jeg være sikker på at jeg får det håndtaket jeg vil ha, altså det som omtales i anmeldelsen her på forumet? :D litt kjedelig å måtte returnere hvis jeg skulle få et annet håndtak. ikke at jeg absolutt ikke kan ha vesken med et annet håndtak, men jeg vil helst ha det jeg vil ha.

lamoys bilde

lamoy

Send de en mail, da vel. De er veldig behjelpelige med å svare på slike spørsmål. Har forresten hatt min City Slicker over en uke nå - bedre Mac-sleeve-case skal du lete lenge etter...er utrolig fornøyd. :-) Frakt tar ikke mer enn 2-3 dager heller.

noseys bilde

nosey

Skal gjøre det. Vil tro at det må bli på engelsk, men hadde vært greit om de kunne svare på norsk også? (tenkte at det kanskje er noen norske der også. virker som om at Stefan Andreas Sture har et godt forhold til de/jobber for de?

Forresten, hvilken bærereim valgte du lamoy? eller valgte du den med håndtak? de viser jo ikke bærereimene i videoen, det er litt dumt for da vet man jo ikke hvordan de ulike ser ut/vil passe.

lamoys bilde

lamoy

Valgte både Suspension Strap Mini og håndtak.

noseys bilde

nosey

okei, ja kan jo være greit å ha håndtak noen ganger også :) ingen grunn til å ikek velge det uansett om man tror man får bruk for håndtaket eller ikke, det er jo ikke i veien på noen måte...

EDIT:
hvorfor lager de City Slicker kun til MBA og rMBP? noen som har prøvd en vanlig MBP i den? jeg tror nok Racer X er mer min stil og mer praktisk for meg, hvertfall sånn som det ser ut nå, og jeg skal bestille den snart :) gleder meg! kan jo hende jeg får bruk for noe sånt som City Slicker eller Indy senere i jobbsammenheng. den er jo sikkert utrolig praktisk hvis man skal fly mye rundt.

noseys bilde

nosey

Skulle bestilt denne for lenge siden, men har ikke rotet meg til å gjøre det enda. Nå holder jeg på og bestiller denne, 13"-modellen i blå. Så kommer jeg til der hvor jeg skal velge fraktmetode, men det er så mange valg. Jeg aner rett og slett ikke hvilken jeg skal velge. For meg ser det ut som at noen metoder kun gjelder i USA f.eks., men hvilken skal jeg velge? Jeg vil gjerne ha den så fort som mulig, men er på hytta nå og kommer ikke hjem før om en uke. Ser på siden til WaterField under Racer-X at folk kommenterer at de fikk vesken etter 2 dager bare. Derfor er det ikke så viktig for meg å betale mer for å få den så fort som mulig, men hva skal jeg velge? Legger ved bilde under her:

http://bildr.no/view/M3pKVSsx

noseys bilde

nosey

Er det et av de to nederste alternativene som det står "internasjonal" på jeg skal velge? Isåfall hvilket, eller er det samme hvilket av de to? Det nederste er det ikke oppgitt en pris, så jeg vet ikke hva som blir dyrest. Har som sagt ingen hast med å få det.

noseys bilde

nosey

Fant ut av det med fraktmetoder selv. MEN, det er to mulige fraktmetoder til Norge, den dyreste av de har en leveringstid på 2-3 dager. På Racer-X-en vil da frakt koste omtrent 40 dollar, og avgifter vil komme på noe rundt 65 dollar. Selve veska koster 169 dollar. Det er jo helt tullete at man skal betale over halvparten i frakt og avgifter. Det er vel sånn det er når man bor i "verdens flotteste land"...?! Uansett, dette kan da ikke stemme? Noen andre som har bestilt Racer-X fra de eller andre produkter fra de som kan si noe om priser på frakt og avgifter (frakt + toll + mva. eller noe i den duren?)?
Hvis det faktisk er så dyrt, finnes det noen måte å slippe unna dette idiotiske systemet på? Har googlet noe, og kom over ett eller annet med at man kunne sende til Sverige først, og deretter få det sendt hit, og at man på den måten unngår toll og sånne avgifter, slik at man kun betaler for produktet, og frakt naturligvis? Da må man kanskje kjenne noen som bor i Sverige, eller kan man sende til Sverige også kan posten der sende den hit?
Finnes det evt. andre løsninger?
Hva er den beste måten å gjøre dette på?

Setter stor pris på all hjelp og erfaringer her! :)

simkort

Er denne varen utgått? Finner den ikke noe sted. Har veldig lyst på denne Mac-vesken. Har et spørsmål til de som allerede er i besittelse av en: Hvis man har MacBook 15" med strømforsyning, ekstern harddisk, er det da plass til en dokumentmappe i tillegg (ca. 3 cm tykk, litt over A4-størrelse)? Finnes det noen alternativer hvis denne er utgått? Ser etter en nøytral, stilren og flyvennlig Mac-veske med plass til en dokumentmappe i tillegg til Mac-deler.

magnusalexs bilde

magnusalex

Everki har vel et par greie modeller der? Jeg har en Everki Concept-sekk selv, og er superfornøyd med den.

http://altitec.no/everki.html

Et par modeller som kanskje kan passe ditt bruk:
http://altitec.no/everki-lunar-laptop-bag-15-6-pc-veske.html
http://altitec.no/everki-flight-pc-veske-16.html

simkort

Det ble denne http://www.booqbags.com/us/briefs/BBL-GFT

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai