D-Link utvider ditt trådløse nettverk

DlinkApples gamle AirPort Express var perfekt hvis man ønsket å utvide sitt trådløse nettverk ettersom den ikke fylte mye og kunne plugges rett inn i et stikk. Den nye AirPort Express er ikke like hendig og nettverksprodusenten D-Link har åpenbart sett dette som et marked.

D-Link Wireless N300 Range Extender (DAP-1320) er en kompakt Wifi-extender som plugges rett inn i stikket og er billigere enn AirPort Express.

Wireless N300 Range Extender forlenger det trådløse nettverket og forbedrer mottak på plasser hvor signalet har vanskelig for å nå frem, som for eksempel i en kjeller. Den er liten, diskret og fungerer med alle moderne rutere på markedet - inkludert Apples AirPort Extreme/Express.

Dlink

Den benytter WPS-protokollen (Wi-Fi Protected Setup) og dette støtter dagens AirPort Extreme eller Express. Du må dog ha den gamle Airport Utility for å kunne sette dette opp, men Apple distribuerer fortsatt denne.

Extenderen er kompatibel med 802.11b/g og støtter også sikker trådløs kryptering med WPA/WPA2 for å forhindre uønsket tilgang til det trådløse nettverket. Den gir en trådløs hastighet på opp til 300 MBs med 802.11n. Den plugges direkte inn i et vegguttak uten ledninger og uten å blokkere for nærmeste el-uttak.

Wireless N300 Range Extender (DAP-1320) blir tilgjengelig i slutten av januar. Veiledende utsalgspris er NOK 495,- inklusive moms. Den er da også litt billigere enn den nye AirPort Express som koster NOK 779,-

Du kan lese mer om produktet hos D-Link.

m4rius

Billigere en AirPort Express ja, men kan den brukes til å sende lyd via Airplay? Kan den brukes som standalone wifi router som AE kan?

oyoys bilde

oyoy

300MB/s var vel litt drøyt...

budbringerens bilde

budbringeren

@m4rius, "hvis man vil utvide sitt trådløse nettverk", og bare det, kan dette være bra. Nevnes ikke at den erstatter airport express i alt. Enkelte ganger trenger man bare å utvide nettverket.

genimp

Noen som vet om den fungerer med TimeCapsule?

Vet TC ikke fungerte (tror i alle fall) med AirPort Express som extender.

Humbro

"Apples gamle AirPort Express var perfekt hvis man ønsket å utvide sitt trådløse nettverk ettersom den ikke fylte mye og kunne plugges rett inn i et stikk."

Hva mener kolby med at den gamle expressen "ikke fylte mye"?

rattata12s bilde

rattata12

Du kunne sette den inn i stikkontakten som ett adapter, dagens har 1m med ledning og må ligge på et bord/benk eller gulv.. Så den andre plugget du i stikkontakten og glemte den...

Humbro

Ja, det er jo sant. Var ganske klumsete formulert i så fall, men men... :)

Jeg likte den gamle designen og ser sånn sett appellen i denne d-link-dingsen, men jeg ville kvia meg litt for å betale mer enn halve prisen av en Apple-dings for en kopi som baserer seg på gammel programvare som man ikke vet hvor lenge er tilgjengelig.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai