Slutt på Mac Pro i europa

Slutt på Mac Pro i europaApples Mac Pro har ikke sett noen større oppdatering av maskinvaren siden 2010 og maskinen begynner utvilsomt å dra på «årene».

Mac Pro har tydeligvis ikke vært et satsningsområde for Apple og den manglende satsningen resulterer nå i at Apple ikke kan selge Mac Pro i EU eller EØS. Fra og med 1. mars vil Apple ikke tilby Mac Pro i noe europeisk land.

Apples manglende oppdatering av Mac Pro har nemlig ført til at selskapet ikke følger nye EU-regler (nærmere bestemt IEC 60950-1). Siden Mac Pro ikke følger reglene kan produktet heller ikke lovlig selges i EU eller EØS. Norge er som kjent medlem av EØS og må dermed også forholde seg til disse reglene.

Apple vil etter 1. mars ikke selge Mac Pro i noen land som er medlem i EU eller EØS - inkludert Norge. Apple vil dog tilby reservedeler til disse maskinene selv om de ikke selges. Forhandlere vil ha mulighet til å selge ut sine lagre, men Apple vil ikke ta mot nye ordrer fra forhandlere etter 18. februar.

Ifølge Macworld UK er de nye endrede EU-reglene vesentlig strenger hva gjelder beskyttelse av elektriske komponenter og spesifikt vifter for å unngå skade. Apples Mac Pro har åpne vifter som ikke er beskyttet og dette strider med EU-reglene og Apple er dermed tvunget til å avslutte salget av produktet i EU.

Apples sjef Tim Cook har tidligere lovet en oppdatering til Mac Pro i 2013 så dette salgsforbudet er nok bare midlertidig. Allikevel er det ganske åpenbart at Mac Pro ikke er en prioritet hos Apple.

Tags:
djhalleus bilde

djhalleu

Fremtidens trender:
1. Du eier ikke datamaskin, du bare leier den.
2. Du eier ikke dine egne data, og andre kan når som helst slette dem.
3. To interne disker på en maskin blir umulig. Ergo, Mac blir bare semi-pro for musikere.

Alfred.Woodden

The writing is on the wall - Mac Pro er et døende produkt. Ikke mange årene igjen før det er slutt.

mac_31

Ingen som reagerer på alle disse tullete EU-reglene som blir trykket ned over oss her i Norge, et land som aldri har valgt å være med i EU?

ggt667s bilde

ggt667

EU ut av Norge!

Men det kommer mye fint fra SuperMicro, ESXi + MacOS 10.8 vmdk FTW!

Traktors bilde

Traktor

Forhåpentligvis vil dette være med på å presse Apple til å lansere enn ny Mac Pro snart.

LCD

Hei

Tror nok at Apple har vært " veldig " klar over dette lenge og at det er akseptabelt for dem at Mac Pro blir sakte borte fra det Europeiske pro markedet.
Dett er ikke noen regel eller en lov som ramler ned over hodet på Apple
Oi...dette viste vi ikke!

Uansett har skaden allerede skjedd med Apple sin taushet rundt hele problemet med Mac Pro og Pro miljøet......enda flere vill forlate Mac
Selv om det skulle dukke opp en ny desktopp maskin fra Apple i år.
......................
jeg tror personelig ikke at det kommer noen ny Mac Pro da dette har ligget i kortene lenge med at Mac Pro ikke kunne selges i EU/EØS etter 1 Mars 2013.
Det er en krise økonomisk for mange som har satset på Mac og software for dette yrkesmessig og som må investere i ny plattform og ny software for å henge med.....
Tim!... jeg kan love deg at de fleste aldri komme kommer tilbake, eller ta i et Apple produkt på nytt.
Ryktet om at Pro segmentet bruker Apple er dermed også vei ut...
Manko på den gratisreklamen tror jeg fort kan slå tilbake på Apple på sikt

Jeg har heller ikke trodd på Tim Cook sin "utalelse" om at det kommer en ny Mac Pro
Da hadde Apple utallt seg mer offentlig, sånn som situasjonen egentelig er i dag for Pro folket som bruker Mac og har ventet i lange baner allerede.

Om man titter på hva Apple har skviset ut eller forandret i pro segmentet på Mac de siste årene, behøver man ikke være synsk for å forstå at dette går kun en vei
På toppen av det hele går det også ryktene om at det heller ikke er noe hovedkort utviklet for 2 prosessorer sammen med Thunderbolt som kan brukes i en eventuell Mac Pro
Det finnes riktig nok kort for 1 prosessor sammen med Thunderbolt, men en Mac Pro med kun en prosessor tror jeg ikke noe på.

Før det kommer noe nytt på desktoppfronten... som man kan kalle Mac Pro tror jeg ikke Tim Cook er ved roret
Bedre å gjette på en iMac i pro utgave i såfall
Tror nok heller Tim Cook fortsetter med startegien sin om å redusere antall enheter mest mulig på maskinsiden for så å fortsette strategien på at det kun skal være bærbart og håndholdt som kommer fra Apple i fremtiden
Jeg tror også at den fremtiden ikke er så langt unna.

Men det er fult mulig å håpe....man vet aldri

sortebill

Haha, storm i et vannglass trollfolk. Det kommer nye modeller snart som overholder kravene derfor gidder ikke Apple bruke tid på å tilpasse den gamle generasjonen.

Lostchilds bilde

Lostchild

Haha, storm i et vannglass trollfolk. Det kommer nye modeller snart som overholder kravene derfor gidder ikke Apple bruke tid på å tilpasse den gamle generasjonen.

Enig... :bitchin:

ggt667s bilde

ggt667

Den MacProen jeg kjøpte i 2008 var rævva, mildt sagt, har ikke omsatt på den tilsvarende innkjøpsprisen enda.

Lostchilds bilde

Lostchild

Den MacProen jeg kjøpte i 2008 var rævva, mildt sagt, har ikke omsatt på den tilsvarende innkjøpsprisen enda.

Og det er mac pro'en sin skyld at du ikke har omsatt innkjøpsprisen? Sorry, men det blir litt svakt.

Min mac pro 2008 modell kjører som en drøm og har til de grader gjort sin nytte så langt. Håper selvfølgelig på en oppdatert modell snart for det er på tide med litt oppgradering.

krsk0

Apple må gjerne droppe Mac Proen for min del, men da vil jeg vite det.

Alfred.Woodden

Den MacProen jeg kjøpte i 2008 var rævva, mildt sagt, har ikke omsatt på den tilsvarende innkjøpsprisen enda.
HAHAHAHA det var dagens.

ggt667s bilde

ggt667

Jeg har 7 Macer i produksjon alle de andre er stabile nok til å omsette sin egen innkjøpspris på 2 - 3 dager.

MacProen fra 2008 har vært mer hos humac enn den har vært kapabel til å være i produksjon.

appeltje

Det kommer nok en maskin ment for pro brukerne i år, men om dette er en pro maskin, eller om det blir en like revolusjonerende skuffelse som Final Cut X var dat det kom ut, det vil tiden vise....

rattata12s bilde

rattata12

Ryktet sier jo ny Mac Pro i 2013? Evt. tilsvarende?

ggt667s bilde

ggt667

Jeg har fortsatt "Mac Pro"-maskiner fra forrige årtusen som funker vanvittig bra med 10.4 og 10.5.

MacPlus

ggt667: Er det førsteårsmodeller av PowerMac G4 du tenker på? Kjører du 10.5 på en slik?

Har en "sawtooth" med 10.3 Server på, den har vært utrolig bra. Har omtrent aldri hatt problemer med disse gamle maskinene jeg heller :-)

hansingehagens bilde

hansingehagen

Jeg har også en Mac Pro G5 som fungerer som en drøm. Har også en MacPro 12core som slår det meste ... man kan jo reise til USA og kjøpe MacPro selv.

ggt667s bilde

ggt667

Mystic 450 og MDD 1000

MacPlus

ggt667: Så da er det egentlig ikke forrige årtusen maskiner, for å være veldig pirkete ;)
MDD er også noen flotte maskiner, har en til utstilling.

hansingehagen: Mac Pro G5? Regner ikke med du har en hybridmaskin, men mener en god gammel PowerMac G5 ;) Har en selv (dualcore 2,3Ghz), er veldig fornøyd med denne. Hører til en tid da Apple lagde kvalitet.

Ja, det kan man, men å ha en 20kg 50cm X 50cm aluminiums kasse i bagasjen er vel ikke akkuratt spesielt praktisk å ta med på reisefot. :rolls eyes:

ggt667s bilde

ggt667

Det er mest driftsikkerhet jeg forventer av en pro maskin, jeg med bekymring savner i Apple’s arsenal.

MacPlus

Helt enig. Det er trist å se at Apple satser så lite på pro segmentet som de har gjort de siste årene. At de minst må ha en maskinserie i pro segmentet er en selvfølge, mener nå jeg. Dedikerte server maskiner har også Apple lagt på hylla.

Ein skjønte gjerne tegninga når Apple tidlig i 2007 skiftet navn fra Apple Computer inc til Apple inc.

De burde hatt som mål å produsere verdens beste datamaskiner, sammen med et bunnsolid operativsystem. Trist å se nå at hovedsatsningsområdet nå er rettet som mobil og gadgets produsent (ipad og ipods i alle verdens fasonger og farger), sammen med IOS-ifiseringen av Mac OSX . Men så klart, penger i kassa blir det av dette! Folk handler Apple produkter som aldri før. Etter å ha gjort selskapet til et moteikon, der folk bare MÅ kjøpe nyeste og siste utgave av et produkt.
Kan også se ut som kvantitet foran kvalitet er det som gjelder nå.
Nå sist kjøpte jeg en iPhone 4S i nov 2012, den fungerte nøyaktig 2mnd før den skrudde seg av for godt!
Har aldri hatt mer problemer og feil med mine nye Apple produkter som de siste 4-5 årene, mens mine <30år gamle maskiner tikker videre feilfrie....
Noen som vet om det finnes noe statistikk over denne feilprosenten foresten?

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Jeg ser for å være ærlig ikke helt poenget med Mac Pro lenger. Jeg vet det provoserer mange når man sier dette, men på tide å innse facts...jeg sa det samme for et par år siden, at det går denne veien, og mange ble da sure :) og det blir vel mange nå og. Den nåværende Mac Pro er det godt at blir ulovelig å selge, prisen i forhold til gammel hardware er rett og slett et ran fra Apple sin side, det burde ikke selges pga. nettopp dette.
Jeg synes selvfølgelig Mac Pro var en flott maskin en gang, og hadde det ikke vært for at datamaskiner ser ut til å nå en peak av hva som er nødvendig for folk flest, så hadde nok apple fortsatt å levere oppdaterte mac pro maskiner hele tiden.
For øyeblikket tror jeg en ny iMac vil fungere for de fleste som bruker Mac Pro i dag - selv om mange sliter med å endre tankegang. En top utstyrt iMac med 768 SSD, 32gb ram, 680 mx og i7 - med tilkoblet thunderbolt for det man skulle trenge av ekstra lagring, PCI kort hub osv. Alt i alt da, vil du få en god datamaskin som kan gjøre det samme som en Mac Pro. Jeg tror Apple har planer om å gi ut en ny Mac Pro ila 2013, men antageligvis blir dette en av de siste. For om iMac ikke er god nok for alle i dag, så vil den bli det over et par års tid. .....Og på samme måte vil en dag iMac bli utradert av ny og mindre teknologi som leverer rask nok datakraft i framtiden.....den dagen man får samme kraft i en iphone eller eller liten boks og alt kan sendes trådløst til monitor og hubs osv er det ikke nødvendig med en stasjonær lengre. Og hvis man ser hvor ekstrem kraftøkning det bare har vært i en iphone de siste 4-5 år så kan dette bli en realitet om 10 års tid.

Apple har alltid vært flinke til å se framtiden, hva som er nødvendig, det er bare oss "eldre" fanboys som sliter med å tilpasse oss.

Arild Holtet

Hvis de bygger en iMac Pro med matt skjerm, så kan jeg være enig i at MacPro kansje går av med døden. Men glossy skjerm, føy og føy.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Vel, personlig mener jeg at matt skjerm er noe skit :)
Grunnen til dette er at den reflekterer nesten like mye men refleksjonen er mer utvasket. Så, isteden for skarpe refleksjoner så får du en skjerm som er blass og mangler konstraster - fordi refleksjonene drar seg utover hele bildet. Jeg jobber daglig med en Dell UltraSharp U2711, som skal være en god matt skjerm. Min nye 2012 iMac har mye bedre kvalitet etter min mening. Pga at den er glossy men med 70% mindre refleksjon enn tidligere, så du får kontrastene som er i en glossy skjerm men med et lavt refleksjonsnivå. ...Arild, har du testet ut skjermen til nye iMac´er eller er dette på grunnlag av tidligere erfaringer? Jeg har vindu rett bak meg men allikvel er jeg ikke plaget av refleksjoner, samt skjermen er fabrikk kalibrert med spectroradiometer - som skal i utgangspunktet gjøre den godt kalibrert fra du tar den ut av boksen.

Arild Holtet

Den aller siste iMac har jeg ikke sett på enda. Men den som gikk ut, hadde så ekstremt kraftige reflekser av allt rundt i rommet, at jeg fikk nesten vondt i hodet av å se på den. Hvirfor ikke ha en valgmulighet, både å ha glossy eller matt skjer? Jobber mye med bilder, og min gamle 30" mac Cinema er jeg MEGET fornøyd med. Eneste er at foten på skjermene og iMac, godt kunne ha en bedre fot. Vippe litt på skjermen, er ikke så veldig fleksibelt. Denne foten kom på iMac i 2004, og er enda ikke forbedret på 9 år. Det er desverre iPhone i iPad det satses mest på. Forøvrig produkter jeg ikke har, eller skal skaffe meg. Sikkert bra produkter, men jeg har ikke bruksområde for dem. Mac desktop maskin og MacBook pro, de dekker alle mine behov.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Arild, vel ingen vits å ha matt skjerm om du kan ha en glossy som nesten ikke reflekterer. det er jo "best of both worlds" Og det er nettopp det den nye imacen har. Jeg jobber selv kun med grafisk arbeid, og på min forrige iMac var jeg nødt til å kjøpe spesial laget gardiner for å fjerne refleksjoner. jeg jobber også med matt skjerm som sagt, og den har sine ulemper den og. Om du kan få kontrast nivået på en glossy uten at det reflekterer, så ser jeg ikke hensikten med å levere begge deler. Ganske sikker på at denne nye teknologien som er i iMac og i rMPB kommer i nye thunderbolt cinema display også, og da er det ingen vits å selge matte skjermer... rett og slett fordi det er et opplagt dårligere alternativ. Som sagt, Apple sier 70% mindre refleksjon, det er mye, og det merker man virkelig!

Så mao :) iMac erstatter Mac Pro på de fleste felt akkurat nå ;)

njadve

Vel, iMac kan nok erstatte MacPro i teorien, men for mange er det nok en rotete og lite god løsning. Bare det å ha 2-3 skjermer blir ikke særlig elegant ettersom du vil komme til å ha iMacen som en av dem. Det å ha mange eksterne disker over thunderbolt er selvsagt også mulig, men lite elegant. Dessuten virker det for meg mye enklere å ha de internt i MacProen, spesielt dersom man jobber på flere steder. Da er det bare å plukke ut diskene og smekke de inn i en annen Pro, istedenfor å måtte ta med seg eksterne disker, kabler og strømforsyning.

Dersom jeg skule hatt en maskin i Pro-klassen, og MacPro ikke var et alternativ så tror jeg faktisk jeg ville sett mot Windows eller muligheten for å bygge Hackintosh. iMac kunne ikke falt meg inn...

rattata12s bilde

rattata12


Dersom jeg skule hatt en maskin i Pro-klassen, og MacPro ikke var et alternativ så tror jeg faktisk jeg ville sett mot Windows eller muligheten for å bygge Hackintosh. iMac kunne ikke falt meg inn...

Og derfor man har Hackintosh :bitchin:

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Tror nok dette er et ganske sikkert tegn på at Apple rett og slett har en erstatter for den "tradisjonelle" mac pro'en rett rundt hjørnet.

Tim Cook ville f.ex. ikke ha kommet med den uttalelsen han gjorde dersom det ikke var noe som helst i det. Selvsagt er det mulig at løsningen som kommer absolutt ikke fungerer like godt for pro-markedet som mac pro'en har gjort, men samtidig - hvorfor skulle den ikke gjøre det? MacPro har aldri vært en maskin de selger i bøtter og spann av, men den er viktig strategisk, for å holde utviklere og proffbrukere hos apple, og det tror jeg nok også Tim Cook skjønner.

Derimot hadde det jo nesten vært rart om de ikke gjorde NOEN grep for å moderinisere den og nyttegjøre seg nye muligheter og ideer. Tross alt har det nå bare vært innmat og utganger som har blitt endret siden G5'ens dager, og det er ganske lenge. Kanskje den også kan gjøres slankere og lettere, men fremdeles beholde like god kjøling? Eller kanskje veskekjøling vil bli standard, for å få god nok kjøling i en tettere pakke?

Det kan være tusen grunner, men å si at "vi har noe bra til dere i 2013", for så å bare kutte hele greia, DET hadde bare vært tåpelig, og så dumme tror jeg rett og slett ikke Tim Cook & co er, selv om TC er en helt annen type sjef enn det Steve Jobs var.

KriSkjs bilde

KriSkj

Vel, personlig mener jeg at matt skjerm er noe skit :)
Grunnen til dette er at den reflekterer nesten like mye men refleksjonen er mer utvasket.

Har du noengang prøvd å kalibrere en glossy skjerm? Det nytter ikke og med andre ord kan man bare glemme å levere et 100% korrekt produkt til kunde dersom man jobber innen bilder/trykk/reklame...

Selv sitter jeg på MacPro fra 2007 (+ Eizo ColorEdge CG241W) som begynte å gå veldig sakte rett før jul. Jeg gønna inn en SSD og nå er den raskere enn da den var ny, så nå lever den nok 5 nye år og innen da har vi nok fått en ny type maskin som pisser på den jeg har nå, så dersom MacPro går i år er jeg ikke direkte bekymret, men synes det allikevel er talentløst å ta ut et produkt som så mange er avhengig av uten at de har noe alternativ.

Det blir vel som å øke avgiftene på drivstoff før el-biler er dagligdags i de fleste hjem.... Hei, vent.........

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

[Har du noengang prøvd å kalibrere en glossy skjerm? Det nytter ikke og med andre ord kan man bare glemme å levere et 100% korrekt produkt til kunde dersom man jobber innen bilder/trykk/reklame...

Hvis du leser hva jeg tidligere skrev :) så ser du at jeg jobber daglig med matt skjerm og investerte i spesielle gardiner til 10 000,- bare for å fjerne baklys på min forrige imac. Så ja jeg vet hvor ubehagelig en glossy imac skjerm er å jobbe med for trykksaker. Men som jeg også skriver så er den NYE imac'en noe helt annet. Den er glossy men knapt med refleksjon. Så etter min mening leverer denne et bedre resultat for trykktilpassing enn også en matt skjerm. Dette mener ihvertfall jeg. Jeg jobber også med grafisk arbeid og har levert trykksaker til både reklame,film osv osv. Og jeg har på nåværende tidspunkt med min nye imac ikke noe problem med å få samme bilde på skjerm som på trykk i hele farge spekteret.

Så ikke ta meg på noe jeg faktisk ikke skriver. Og er du uenig i det jeg sier så si det ihvertfall på grunnlag av erfaring med den nye imac'en.

rattata12s bilde

rattata12


Selv sitter jeg på MacPro fra 2007 (+ Eizo ColorEdge CG241W) som begynte å gå veldig sakte rett før jul. Jeg gønna inn en SSD og nå er den raskere enn da den var ny, så nå lever den nok 5 nye år og innen da har vi nok fått en ny type maskin som pisser på den jeg har nå, så dersom MacPro går i år er jeg ikke direkte bekymret, men synes det allikevel er talentløst å ta ut et produkt som så mange er avhengig av uten at de har noe alternativ.

Det blir vel som å øke avgiftene på drivstoff før el-biler er dagligdags i de fleste hjem.... Hei, vent.........

Det er jo nettopp derfor vi ikke ser så mye revolusjonerende på Pro fronten, fordi de fleste som kjøper en Mac Pro har den kanskje i 5-6 år. Blir ikke helt det store volumet da, men at de holder så lenge er vel egentlig bare et must om du speccer den litt opp, da havner man fort opp mot 40 lapper.

KriSkjs bilde

KriSkj

[Har du noengang prøvd å kalibrere en glossy skjerm? Det nytter ikke og med andre ord kan man bare glemme å levere et 100% korrekt produkt til kunde dersom man jobber innen bilder/trykk/reklame...

Hvis du leser hva jeg tidligere skrev :) så ser du at jeg jobber daglig med matt skjerm og investerte i spesielle gardiner til 10 000,- bare for å fjerne baklys på min forrige imac. Så ja jeg vet hvor ubehagelig en glossy imac skjerm er å jobbe med for trykksaker. Men som jeg også skriver så er den NYE imac'en noe helt annet. Den er glossy men knapt med refleksjon. Så etter min mening leverer denne et bedre resultat for trykktilpassing enn også en matt skjerm. Dette mener ihvertfall jeg. Jeg jobber også med grafisk arbeid og har levert trykksaker til både reklame,film osv osv. Og jeg har på nåværende tidspunkt med min nye imac ikke noe problem med å få samme bilde på skjerm som på trykk i hele farge spekteret.

Så ikke ta meg på noe jeg faktisk ikke skriver. Og er du uenig i det jeg sier så si det ihvertfall på grunnlag av erfaring med den nye imac'en.

Skal ta selvkritikk for å ikke ha lest de tidligere innleggene dine ;-)
Men veldig interessant det du sier om at den nye iMacen, men jeg er spesielt interessert i om den klarer å dra ned til 80cd. Det har jo i utgangspunktet ikke noe med refleksjonen å gjøre, men derimot den ekstreme lysstyrken som iMacene er utstyrt med... Hadde vært gøy å høre om noen hadde erfaring med det her!

@rattata12, jo greit, men som jeg sier er det jo ikke så big deal for meg, men derimot mot nye kunder som aldri får kjøpt MacPro f.o.m. om noen måneder...

rattata12s bilde

rattata12

@KriSkj

Nei men tror dette er tegn på en ny mac pro da de selger ut denne versjonen da den er såpass gammel at ingen kjøper den med redusert pris (slik som de gjør på MB'ene). Når det kommer til iMac kunne jeg for min del aldri kjøpt en slik for å ha som hovedmaskin, rett og slett grunnet at man er låst til kun å oppgradere minnet til 32GB.

iMac er en fin alt-i-ett maskin som har fått litt kraft under panseret, men den er ingen workstation maskin i mine øyne, til det blir den for "lukket" for.....

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

@KriSkj

iMac er en fin alt-i-ett maskin som har fått litt kraft under panseret, men den er ingen workstation maskin i mine øyne, til det blir den for "lukket" for.....

Dette er jeg helt uenig i. Ettersom du i dag kan bygge den så kraftig samt fylle den med 32gb minne holder dette for de aller fleste.
Det eneste jeg forstår med det du kaller lukket er muligheten til å bygge den ut med pci kort. Men etter at thunderbolt kom så har du faktisk mulighet til å koble hva du vil til macen med en kabel og daisy chaine. Så du kan da f. Eks skaffe deg en pci kort hub om du trenger å bygge den ut.
Så med mindre du kommer med en ting du ikke kan koble til på imac'en som man trenger å åpne maskinen for så er jeg ikke overbevist.

Men smaken er som baken. :)

sortebill

En kraftig maskin er ikke det samme som en workstation.

LCD

Hei

Riktig "sortebill"

Artig diskusjon dette med noen som ikke forstår at en iMac og en Mac Pro er to vidt forskjellige produkter ment for to vidt forskjellige brukergrupper.

Når man prøver å få koblet til så mange disker som dette ( link nederst ) på en iMac forstår man fort at det krever litt annet utstyr enn et forbrukerprodukt som man må ha minimum mellomteknikkern for å klare sette inn en HD, og som kun har en treg Thunderbolt for diskhandtering som det raskeste interfacet om man ønsker å koble til noe mere.
Mest sansynerlig så hadde vel en iMac kolapsa før alle disken hadde vist seg på desktoppen
Hadde ikke bare vært iMac`n som hadde gått varm i toppen da om man hadde dratt i gang diverse kopiering mellom alle raida og disken sammtidig.
Thunderbolt!
Thunderbolt ja...
Om det kommer en ny Mac Pro og de kutter ut express portene internt og kjører kun på Thunderbolt....da blir det krig
Om Apple da ikke klarer å heve båndbredden og hastigheten adskillige hakk først på Thunderbolt
Sånn som hastigheten er over Thunderbolt er i dag er det for pingler

For de mest intresserte kan dere jo telle antall raid og hvor mange TB med data som er tilkoblet.
Det største av de raid som er tilkoblet er et 15 disk raid
De fleste av raid kjører også raid 6 selv om det er mye TB i tap er sikkerheten litt bedre med 2 disker isteden for 1 disk i Raid 5 som kan feile sammtidig

[url=http://bildr.no/view/1384579">

sortebill

Jeg tviler på at apple trekker seg ut av workstationmarkedet, dette er snakk om en midlertidig greie som sikkert er over om to tre måneder.

Apple har i alle år apellert til en type kreative brukere i yrker der det å jobbe på en slik type workstation er helt naturlig, om enn noe overkill i forhold til dagens standarder. Avisproduksjon, filmredigering, fotografer, grafiske designere, ja så og si alle kreative yrker har en stor base som VIL ha mac. Ikke bare vil de ha mac, de går gladelig rundt på fritiden og proklamerer dens overlegenhet til sin familie, venner og på forum som dette, tipper at halvparten av alle som roper høyest i denne tråden jobber med en eller annen form for kreativ jobb. Er kanskje ikke den helt store andelen i solgte enheter men kvantum er ikke alt, mac pro gir apple mye gratis reklame, samt at mye av utviklingen til f.eks. ipad og iphones foregår i miljøer der mac pro er det foretrukne verktøyet, å spenne ben på seg selv i dette markedet er apple helt garantert for smarte til å gjøre.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Hehe jeg skjønner at en imac ikke er egnet for å koble til så mange disker. Men i framtiden, når thunderbolt øker hastighet og du kan legge til terrabytes med ssd disker i et rack så ser jeg ikke poenget i dette. Men som sagt noen få har fortsatt spesielle behov men jeg tror majoriteten av Mac pro brukere ikke har behov for slike enorme tilkoblinger og kjøper Mac pro av gammel vane. For veldig mange profesjonelle i dag dekker imac alle behov.

Apple kommer nok til å oppdatere Mac pro en stund til, og det kommer en ny i år. Men det er bare et tidsspørsmål før behovet er såpass lite at mp vil opphøre. Og imac vil følge etter. Men det vil nok ikke skje før det faktisk ikke er et poeng lenger. Jeg er stor fan av stasjonære maskiner så selv synes jeg dette et trist, men jeg tror det vil bli en naturlig overgang. Det har blitt lengre sprik mellom oppdateringene av imac'en og Mac pro'en, naturlig nok. Selv om om Mac pro har nok fått en uvanlig lang oppdaterings syklus denne gangen, noe som er tragisk.

Arild Holtet

Mac Lovin..........Følger deg i dine tanker. Men håper at Apple tar tak i datautviklingen igjen.

Macuariuz

Hey!

Ikke noe å bekymere seg for. Det kommer nye Mac Pro i løpet av året. En ny versjon av Logic Pro er like om hjørnet, og utviklingen av Final Cut X går i riktig retning. OSX 9 blir også snart levert med nye maskiner. Nei, jeg tar dette med knusende ro, og fortsetter å klippe i Final Cut 7, lager musikk i Logic 9 på en Mac Pro fra 2008 til dette kommer. :-)

Ha en fortsatt fin uke. ;-)

sortebill

Men som sagt noen få har fortsatt spesielle behov men jeg tror majoriteten av Mac pro brukere ikke har behov for slike enorme tilkoblinger og kjøper Mac pro av gammel vane.

Du har tydeligvis liten kunnskap om hvilket marked denne maskinen egentlig er ment for.

Mac pro har flere bruksområder der slike lagringsløsninger er absolutt nødvendig, etter at apple sluttet å levere Xserve har nok også behovet for mac pro også økt. Det er fortsatt en god del bruksområder hvor mac mini og imac ikke er stabilt nok eller kraftig nok. Hvor kravet til lav varmeutvikling og god kjøling er betydelig viktigere enn hjemme hos en freelance designer.

Mac pro er et viktig verktøy for spesielt videoredigering, en imac har ikke mulighetene eller oppgraderingsmulighetene som kreves i et slikt miljø.

Jedi Tooka Barf

http://appleinsider.com/articles/13/02/06/apple-tells-reseller-new-mac-pro-coming-in-spring-2013

Arild Holtet

Takk for den Jedl. Dette var hyggelig lesestoff, for jeg har selv over 10 gode venner som elsker Mac Pro. Bruker sine maskiner i sine firmaer. Mac Pro kan kjøre RAID blant annet, noe iMac ikke kan. To ganske forskjellige datamaskiner, som begge har sine trofaste brukere.

tinker

Og her er en til:
http://9to5mac.com/2013/02/06/apple-reportedly-tells-french-reseller-that-a-new-mac-pro-is-coming-in-the-spring/

budbringerens bilde

budbringeren

Er så enig med deg, sortebill. I musikkverden også er Mac Pro etterlengtet. Står selv og tripper for jeg er ganske skeptisk til iMac i sammenheng med Protools Hdx og ingen kan helt bekrefte at det fungerer stabilt med magma ekstern. Til vanlig er jeg stor fan av iMac og ville ikke brukt noe annet privat, men i jobbsammenheng spiller det null rolle om en mac er verdens tynneste ditt og datt, vil ha en kruttbombe som er stabil og sterk. Protools og ders hd system er tiltenkt mac pro og man vet det er stabilt, og jeg ser flere er frustrerte over hva de skal gjøre nå som ny mac må kjøpes. Er der selv. Det som går igjen blant ganske mange er frykten for viftestøy og at iMacen sliter etter halvdøgn med tungt arbeid i studio. Fordelen med iMac, i mitt tilfelle, er at jeg elsker den til privat bruk og dermed kunne brakt den eldre hjem hvorpå den nye erstatter den gamle og således har en perfekt utskifting mellom hjem og jobb.

Men viktigst av alt er at det er stabilt. Personlig syns jeg apple har mistet noe av sjelen sin, blitt for, ja hvordan uttrykke det; blitt for store. Favoritt komikeren min er Ricky Gervais, men da han ble så stor, mistet han det som gjorde han stor. Syns det går igjen med mye. Litt det samme opplever jeg med Apple. Skulle egentlig ønske en stor bit av apple brøt ut og startet eget, med fokus på krutt og faenskap;) kalt det pære og jeg ville glatt gått over til pære med os x og holdt meg til eple hjemme.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai