Unclutter - en baklomme for skrivebordet

Unclutter - en baklomme for skrivebordetHvis ikke man er veldig disiplinert så blir skrivebordet på Macen raskt en midlertidig lagringsplass for bilder, dokumenter, notater og alt mulig annet man bare skal lagre i en kort periode. Ikke ulikt lommeboka eller baklomma som fylles med kvitteringer, visittkort og andre «viktige» papirer.

Unclutter (NOK 21,-) er en applikasjon som gir deg en midlertidig lagringsplass for dette på skrivebordet, men ikke synlig slik at det blir rotete.

Unclutter koster NOK 21,- i Mac App Store og gir deg en lomme for filer, en for notater og en for midlertidig innhold fra ditt clipboard. Unclutter er utviklet av samme selskap som har laget DaisyDisk som viser deg hva du har lagret på harddisken på en oversiktlig måte.

Unclutter

Disse «lommene» får du tilgang til ved å holde musen oppe i menybaren og scrolle nedover. Da dukker lommene opp og du kan enten slippe filer inn i lommene eller en notatblokk hvor du kan skrive ned midlertidige notater. Ganske så smart og garanterer et ryddig skrivebord.

Unclutterapp.com kan du se en video på hvordan dette fungerer. Programmet koster NOK 21,- i Mac App Store.

Tags:

juve

Nå ble jeg veldig nyskjerrig!

Kan jeg ikke lenger opprette en mappe på skrivebordet som jeg kan samle "rask" i? Eller tre mapper?

Jeg må kanskje kjøpe inn en app for å på slå maskinen også? Og en annen app for å stenge den av?

Eller finnes det en app jeg kan kjøpe som både slår maskinen på og stenger den av, og lager en mappe på skrivebordet?

Wow - søren altså!

svanos bilde

svano

Det er vel en trend en ser i AppStore? Folk rasker sammen en app som gjør noe som alt fins (gjerne allerede gratis) og setter prisen såpass lavt at de håper noen faller for det..

Som du sier: mapper kan man opprette selv, det fins alt gratisprogrammer som lar deg se clipboard-historikken din og notater har man jo også fra før..

noseys bilde

nosey

selv om man kan opprette mapper selv synes jeg denne ser kjempefin ut! veldig mye kjappere enn å opprette mapper og flytte filer fram og tilbake mellom dem. jeg bruker "Notater", men til smånotater som må huskes der og da er det fint å ha den appen her til. også genialt med clipboard. hvis det er sånn som jeg håper, at jeg kan kopiere noe, også legger det seg i clipboard-historikken der, også kan jeg kopiere en annen ting som også legger seg der, uten at den andre blir slettet, så hadde det vært toppen for meg. ofte tabber jeg meg ut, har skrevet lange innlegg/tekster, også glemmer jeg at jeg har kopiert det, også kopierer jeg noe annet, og da er det andre borte... :(
finnes en liknende clipboard-app til iPhone/iOS? :D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai