Belkins Thunderbolt-dock er klar

Utrullingen av Thunderbolt-produkter har gått særdeles sakte og det finnes fortsatt alt for få produkter som støtter den standarden Intel og Apple har utviklet.

Nå er dog endelig det første «must have» Thunderbolt-produktet snart på markedet - Belkins Thunderbolt Express Dock.

Det er ikke første gang vi omtaler dette Belkin-produktet som har blitt vist fram i en rekke forskjellige varianter. Den skulle egentlig lanseres i fjor, men nå er Belkins Thunderbolt Express Dock rett rundt hjørnet og Belkin har startet å ta i mot forhåndsbestillinger på dette produktet.

For $299 får du en Thunderbolt-dock som gir deg en Thunderbolt port, en FireWire 800 port, en Gigabit Ethernet port, tre USB 3.0 porter, en 3.5mm lyd-utgang og en 3.5mm lyd-inngang. Alt gjennom en og samme Thunderbolt-port.

Thunderbolt

Har du en bærbar Mac med Thunderbolt kan du med andre ord utvide Macens porter og funksjonaltiet vesentlig. Prisen er $299 i USA og det vites ikke når produktet blir å finne i Norge, men Belkins produkter føres normalt både av Apple Store og andre Apple-forhandlere i Norge.

Du kan lese mer om Belkins Thundebolt-dock hos Belkin.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Ok, den virker jo definitivt veldig nice, men... $299?! det var jo ikke akkurat råbillig ihvertfall

Jørnan

Denne er jo perfekt til MacBook Air med svært begrensede tilkoblingsmuligheter. Synd at prisen er såpass høy ...

TorsteinOs bilde

TorsteinO

den kunne ha vært praktisk selv til imac'en, men... tror jeg satser på at prisene vil synke litt etterhvert, for det der var drøyt.

iSkf95

På bildet er det to thunderboltporter. Brukes den ene til å kobles mot Macen, eller er det en dedikert port for det?

639mes bilde

639me

hver mann sin must have. mine must haves hittil har vært aja io xt og promise pegasus. dette er mer main stream, sef..
hvis jobben kunne betalt for at jeg skulle komme og gå fem minutter 'raskere' pr dag, hadde jo det vært greit. det lønner seg jo faktisk etter ca et år (200*5/60*200=3333)

s.b.h

En Thunderbolt til én eller to USB 3.0 porter på størrelse med et DVI adapter ville være mye mer interessant for min del.
Firewire, Gig Ethernet, audio er jo allerede på maskinen og Thunderbolt blir ikke brukt til noe annet, enn så lenge.

MSgs bilde

MSg

For mitt vedkommende er denne ganske interessant siden jeg har en Macbook Pro med retina jeg har mye med meg ut av huset. Det er en deilig tanke å bare måtte koble til to kabler (les: lader og thunderbolt) og dermed ga koblet til alt av enheter/utstyr. Blir nok en slik en med tiden ja. Men helst når prisen har sunket litt.

ggt667s bilde

ggt667

Jeg har denne fra Seagate, kjempefin, føler meg nesten like trygg som tilbake i SCSI-tida: http://www.amazon.com/gp/product/B007IJ7UKE/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_3?pf_rd_p=1278548962&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B006P1QWOQ&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1DXXY5Z2ZA351S0WY4P6 koster halvparten av Belkin sin som er nevnt i denne artiklen.

sidenone

iSkf95:

Den ekstra TB porten er for seriekobling av flere TB produkter. Man kan f.eks da ha tilkoblet en hub og opp til flere TB harddisker, via kun 1 TB kontakt på maskinen. Veldig hendig.

299 dollar er derimot en veldig stiv pris for en hub.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Dette er ikke en "must have" for meg. Men, en ekstern thunderbolt HDD som er lydløs og rask hadde vært nice. Lacie 2big har alfor bråkete vifter. Og Western Digital er mye tregere. En som er lydløs og rask hadde vært nice. THunderbolt HDD utvalget er altfor dårlig i dag.

639mes bilde

639me

[url=http://www.promise.com/storage/raid_series.aspx?region=en-US&m=574&rsn1=40&rsn3=60">pegasus J2 ser bra ut, men den har bare én TB port

noseys bilde

nosey

Hvorfor lager de ikke bare Thunderbolt SSD?

ddybings bilde

ddybing

Det eksisterer allerede :)

noseys bilde

nosey

haha, okei. men hvorfor kjøper folk HDD istedenfor SSD? de som kjøper disk som støtter Thunderbolt kjøper gjerne det raskeste og beste...!? eller har ikke det så mye å si når det er sikkerhetskopiering dens kal brukes til? det er vel noe annet hvis man skal bruke en ekstern disk til å jobbe fra? :)

639mes bilde

639me

hvis jeg skule jkøpt en liten TB disk ville jeg nok valgt SSD for hastighetens skyld. f.eks [url=http://www.promise.com/storage/raid_series.aspx?region=en-US&m=151&rsn1=40&rsn3=60">denne men et raid med 4 stk SSDer ville blitt veldig dyrt. raidet er også raskt nok i massevis for meg ihvertfall

noseys bilde

nosey

Nice! Med Thunderbolt kan man jo ta førstegangskopiering av dn stor disk på sekunder. Hadde vært fett med en sånn dn ja. Får bli senere. Prioriterer andre ting som iPad etc. først :)

TheodorAnton

Det står ingen steder at det følger med en TB-kabel. Så reell minstepris her er vel $345... Ran.

ramviking

Kapasitet, 2TB, 3TB osv.

tkse

Flere som har opplevd at den kun sender lyd ut gjennom venstre lydkanal? Fått erstatningsenhet allerede, men også den har problemet. Gir opp hele docken nå, tror jeg, ettersom Belkin vil sende meg ny fra England, fordi det er et "kjent" problem.

LCD

Hei

"Nosey"
Nice! Med Thunderbolt kan man jo ta førstegangskopiering av dn stor disk på sekunder. Hadde vært fett med en sånn dn ja. Får bli senere. Prioriterer andre ting som iPad etc. først :)

Med forbehold om at du har disk med like raskt interface i begge ender...
Man får ikke høyere hastighet på en filoverføring enn den disken med det tregeste interfacet i kjeden
Eks....
Disk med USB2 interface til disk med Thunderbolt interface vil kun gi deg hastigheten til USB2 uansett hvor stor eller liten disken er eller hvor rask Thunderbolt er i andre enden

noseys bilde

nosey

Hehe, ja det er jo klart. Og en disk med Thunderbolt-interface er vel ikke den billigste man får kjøpt. Har en USB3-disk til min MBP nå, og det holder masse, enn så lenge.

Valotunk

Thunderbolt eller ei, den faktiske begrensingen ligger i hvor raskt det er mulig å lese og skrive data til og fra disken.

For konvensjonelle snurredisker er det på dagens disker ikke engang mulig å lese data raskt nok til å oppnå hastigheten til USB 3.0.

For SSD stiller det seg noe annerledes, men "vanlige" SSD'er med S-ATA eller PCIe grensesnitt er heller ikke i nærheten av å oppnå hastighetene Thunderbolt kan levere.

For å klare dette vil det kreves flere disker som det leses/skrives til parallelt i en eller annen form for RAID løsning.

ggt667s bilde

ggt667

Ok, den virker jo definitivt veldig nice, men... $299?! det var jo ikke akkurat råbillig ihvertfallHadde den enda hatt 30 USB 3.0 porter...

Ove

[url">http://www.belkin.com/us/F4U055/p/P-F4U055/

Prisen har gått ned fra $299.99 til $199.99 på vel ett år. Dette avspeiles ikke i prisene på f.eks. Eplehuset, som tar NOK 2.499,-:

[url">https://eplehuset.no/webshop/belkin-thunderbolt-express-dock/

Virker ellers som mange av de mest kjente norske Apple-forhandlere og nettbutikker ikke har tatt den inn?

arneskils bilde

arneskil

http://www.prisguide.no/sok?pg-q=Belkin+Thunderbolt+Express+Dock&n=0

svars bilde

svar

Nå begynner prisen å bli akseptabel, har hatt lyst på denne lenge men ikke til 2500kr

edit: og der datt interessen:
3 USB 3.0 ports (data transfer at 2.5Gbps max)

ggt667s bilde

ggt667

Denne ser ut til å være fin: http://hengedocks.com/order_horizontal_dock.php

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai