Apple lanserer iTunes-filmer i skyen i Norge

Apple lanserer iTunes-filmer i skyen i Norge

Den lange nedetiden på Apple Store tidligere i dag hadde kanskje noe for seg allikevel. Apple lanserte nemlig nettopp «iTunes in the Cloud for Movies» i Norge og 10 andre europeiske land.

Filmkjøp og leie har vi hatt i iTunes en stund, men Apple har på grunn av rettigheter ikke gitt oss muligheten til å la filmene forbli lagret i Apples sky. Apple har nemlig tilbudt filmkjøpere i mange andre land muligheten for å laste ned filmene de har kjøpt i Tunes flere ganger.

Med «iTunes in the Cloud for Movies» ligger filmene nemlig trygt lagret hos Apple i deres sky og kan lastes ned så mange ganger du vil. Dette gjelder filmer du har kjøpt gjennom iTunes Store. I tillegg til Norge har også Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Kypros Luxembourg, Malta, Nederland og Sverige.

Kanskje er dette begynnelsen på lansering av iTunes Match også i Norge?

Tags:
noseys bilde

nosey

Men disse filmene bruker vel ikke av plassen vi har til rådighet til sikkerhetskopiering i iCloud? for det er vel 5 GB vi har gratis, også kan man kjøpe til mer, men bruker filmene av den plassen?

forresten, når det gjelder iCloud sikkerhetskopi; hvis/når jeg kjøper meg iPad, får jeg da nye 5 GB til rådighet, eller har jeg kun 5 tilsammen? jeg bruker jo samme iTunes-konto/ID..

gvalstad

Kun 5gb pr konto. Jeg har 4 iOS enheter på samme konto og har kjøpt 20gb ekstra lagring.

noseys bilde

nosey

Okei, daså. Takk! Inntil videre klarer jeg meg nok med 5 GB, sikkerhetskopien til iPhone 5-en min nå tar 0,5 GB. Men bruker disse filmene i skyen, av de 5 GB jeg har? eller blir de lagret på en annen måte? de blir vel bare lagret slik at vi kan laste dem ned, og da tar de vel ikke plass i det hele tatt?

yage

De ligger lagret hos iTunes men er registrert på din konto. Dermed kan du laste de ned så mange ganger du vil, eller se de på ATV så mange ganger du vil... testet netopp og dette gjør interessen for å kjøpe filmer gjennom iTunes større, kontra BR eller DVD. ;)

anserigs

Får håpe at det blir sånn med filmer som de har med musikk at de registrerer alle filmene du har og får en bedre kopi ned igjen hvis de har en. Det kan eg like nå som eg ripper inn litt i overkant av 300 DVD filmer :)

Wavelengths bilde

Wavelength

Det hadde vært en drøm det anserigs. Tviler derimot veldig på at det skjer, da filmbransjen aldri vil godta det.

simens bilde

simen

Men fremdeles ikke noe støtte for å laste ned allerede kjøpt musikk... Rett og slett latterlig! Jeg vet det ikke er Apple det står på. Jeg nekter å bruke hundrekroner i mnd. på DRMify og annet møkk. Da blir det med å kjøpe CD'ene fysisk fra utlandet, så har jeg de om noe skulle gå galt med iTunes biblioteket.

danibo77s bilde

danibo77

Da blir det med å kjøpe CD'ene fysisk fra utlandet, så har jeg de om noe skulle gå galt med iTunes biblioteket.

Enig med deg at plateindustriene (og film) er bakstreverske og burde lært av sine feil etter kassettens inntog en gang på 60-tallet... men de har bare sloss motstrøms.

Uansett; backup av iTunes-biblioteket hindrer jo tap av innholdet ?

noseys bilde

nosey

Vet at Time Machine tar backup av hele disken, men spør likevel; inkluderer det også hele iTunes-biblioteket? Tenkte at det kanskje var noe eget...??

Wavelengths bilde

Wavelength

Det tar alt. Inkludert iTunes-biblioteket.

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Time Machine tar backup av absolutt alt første gang den settes i gang. Siden tar den bare backup av endringer. Altså har du backup av alt om du bruker TM.

noseys bilde

nosey

herlig! :)

Fjalis

er det bare meg som er blind eller ??
finner ikke noen "kjøpt" knapp på ipaden

rattata12s bilde

rattata12

Gjesp....

Hva med å lansere en ny Mac Pro? Filmer fra iTunes er jo helt idiotisk. 169 kroner for en "HD" film på 4GB med AC-3 lyd....

sanna1

Hvorfor tar det så sabla lang tid før en film starter på Apple-tv? Laster og laster, gjør jeg noe feil?

otroean

Ifølge Apple må man laste ned filmene til iPad og ikke streame dem slik som på ATV. Har kontaktet dem og ønsket streaming til iPad og Kategori visning på iPad.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

er det bare meg som er blind eller ??
finner ikke noen "kjøpt" knapp på ipaden

Støttes ikke på iOS enheter enda, virker det som.

Fjalis

gjennopprettet padda med fabrikkinstillinger og da kom "kjøpt" knappen så nå funker det som det skal

otroean

Jeg har kjøpt flere filmer via iPaden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai