Apple med planer om TiVo-kjøp?

Reuters kunne i dag rapportere rykter om at Apple har planer om å kjøpe opp den amerikanske PVR-produsenten TiVo. Aksjen til TiVo steg med hele 17% som et resultat av ryktene. Men hva vil et slikt oppkjøp bety for Apple? TiVo er, for de som ikke vet det, et amerikansk selskap som produserer PVR (personal video recorder) løsninger som lar deg ta opp TV innhold og lagre det på en intern harddisk i TiVo enheten. TiVo har blitt svært populært i USA, mye pga. av TiVo gjør det svært enkelt å programere opptakene og gjør det også mulig å foreta såkalt "timeshifting" - dvs. trykke på pause på fjernkontrollen midt i en direktesendt fotballkamp - for så å kunne begynne på fotballkampen der du slapp. TiVoen har også blitt svært populær for folk som ønsker å spole forbi reklamen.

Ryktene om at Apple går med planer om å kjøpe opp TiVo baserer seg mest sannsynlig på Steve Jobs uttalelser om at TiVo er et fantastisk produkt, Apple nye satsning på Mac mini og selvfølgelig den enorme suksessen til Apple iTunes Music Store. Mange mener at Apples Mac mini er det første steget på veien til en "stue-Mac" som håndterer alt fra film til musikk og passer inn under TVen i stua. Mac minien er langt fra perfekt til dette formålet per i dag, men det er her TiVo kanskje kommer inn. De har lang erfaring med å produsere PVR løsninger samt digital levering av film.

Man trenger ikke tenke mye for å forstå at en Mac mini med TiVos PVR funksjoner og en video utgave av Apples iTunes Music Store vil kunne revolusjonere tv-stua. Tenk deg at du kan velge mellom hundretusner av film, streamet over nettet i QuickTime 7 med H.264 komprimert film. Får man i tillegg smarte opptaksfunksjoner, spotlight søkemuligheter og Apples brukervennlighet og design på toppen har man et svært svært bra produkt som raskt kan bli like populært som Apples iPod.

TiVo går med store underskudd i dag, men prisen for hele selskapet er 300 millioner dollar. Noe Apple lett kunne ha kjøpt med sine 6 milliarder dollar på bok, men om vi får se et slikt oppkjøp er vanskelig å si. Steve Jobs har tidligere uttalt seg flere ganger om at Microsofts sålangt mislykkede forsøk på å komme inn i TV-stua vil forbli mislykket. TV og Mac/PC kan ikke sammenblandes mener Jobs. Om han virkelig mener dette eller om Apple bare venter på å kuppe dette markedet forann Microsoft er vanskelig å si. Siste ord er ihvertfall ikke sagt..

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai