MenuMate gir deg menylinjen hvor som helst

MenumateI noen programmer er menyene i menylinjen særdeles viktige og brukes ofte, men hvorfor gå opp til menylinja når du jobber i et dokument i et annet vindu?

Programmet MenuMate løser dette ved å gi deg tilgang til menylinja hvor som helst med et kombinert tastetrykk og museklikk.

Med MenuMate installert kan du konfiguere en hvilken som helst tast til å fungere som en «trigger» for MenuMate. Holder du denne tasten nede mens du for eksempel høyreklikker, vil du ikke få opp den vanlige kontekstuelle menyen, men hele menylinja.

I for eksempel Photoshop, hvor mange av programmets funksjoner ligger i menyene, kan dette være tidsbesparende. Alternativet er å lære seg alle hurtigtastene, men med flere hundre forskjellige er det kanskje lettere med MenuMate.

Menumate

MenuMate koster NOK 21,- i Mac App Store. Det finnes dessverre ingen demoversjon eller trial.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Mulig dette virker bra nå — men hva skjer når OSet oppdateres? Min erfaring med programvare som griper inn i operativsystemets brukergrensesnitt, er at de alltid fører til problemer på et eller annet tidspunkt — typisk når du har glemt at du installerte det, og ikke aner hvordan det kan fjernes...

petrus764s bilde

petrus764

Er tvilsomt noe problem, er jo bare en tastekombinasjon. Ser ikke hvorfor dette skal være noe verre enn alfred, istat menus, dropbox eller andre nyttige programmer som ikke bare er "vinduer".

er at de alltid fører til problemer på et eller annet tidspunkt

Jeg har aldri hatt problemer med programmer nevnt over, men jeg sørger for å holde programmene oppdatert. Kanskje du burde oppdatere programmene dine oftere hvis du har problemer med alle apps som ikke bare er vindusbasert?

Ellers ser jeg vel ikke helt nytteverdien av dette programmet, rimelig teit konsept. Men enda en "nyttig" app Apple kan telle med på neste OSX-event over hvor stor "suksess" Mac App Store er.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Problemet ligger vel helst i, at programmene ikke oppdateres i all evighet, og/eller ikke i tide til OS-oppdateringer.

Men det er utvilsomt en fordel om de distribueres via App Store. Det betyr en kvalitetskontroll som ikke fantes for denne typen programvare tidligere.

petrus764s bilde

petrus764

Å tro at appstore-apps betyr kvalitet bare fordi de har blitt godkjent av apple er veldig naivt, men hvis man ikke er særlig flink med data er det sikkert kjekt med en slik 'falsk' trygghet. Selv bruker jeg sunn fornuft og har ikke problemer slik de du har beskrevet over.

Firestones bilde

Firestone

Skulle akkurat til å si.... "MagicMenu" fra AmigaOS 3.x ;)
Denne gjør nøyaktig det samme :)

Ttigers bilde

Ttiger

hihi, tenkte akkurat det jeg også, amiga dagene, det var tider det!

ggt667s bilde

ggt667

There is only one OS; AmigaOS, the rest are just [l]imitations.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai