Anbefaling: Beamer

AppleTV er en kjekk liten boks. Den lar deg kjøpe film, leie film, og programmer, spille av musikk, vise bilder og så meget mer. Alikevel fremstår mediaspilleren fra Apple som et halvferdig produkt, eller et hobbyprosjekt som de Apple selv liker å kalle det.

Tidligere versjoner av AppleTV har vært åpen for å bli hacket, slik at mediacenter-programvare som XBMC har kunne funnet plass inn i boksen, men med siste versjon "AppleTV3" ventes fremdeles en ferdig hack for oss brukere. XBMC lar deg bl.a kunne spille av film fra Macen trådløst over til din TV-skjerm, uten Apples begrensninger på hvor filmen er kjøpt eller dens filformat. Et program med navn Beamer gjør Apple TVen din bedre.

Med andre ord, AppleTV3 har en del større begrensninger enn sin forgjenger, og har blant annet gjort til at eldre modeller av boksen selges for bruktpriser langt over dagens nypris.

Om man ønsker å streame film i fra sin Mac og over til AppleTV3, finnes det uansett muligheter. Program som AirParrot lar deg speile skjermbildet fra Macen over til TV'n om man har en slik Apple-boks koblet til. Allikevel må det sies at ved visning av film, vil det tydlig vises hakking og lagging, så programmet tar seg best ut til surfing, bildefremvisning ol.

Om man allikevel skulle ha som mål å streame film fra Macen til TV'n, er det heller av anbefaling å ta en titt på programmet Beamer.

Man kan laste ned programmet og teste det ut i 15 minutter, for selv å gjøre seg en formening. Det er ingen oppsett, kun oppstart av programmet, drag-n-drop en videofil i programmets vindu, så går resten av seg selv. De fleste av filene virker knirkefritt, inkludert 720p-filer, litt mer i rykk og napp med 1080p.

15$ koster programmet om du velger å kjøpe det, noe som sikkert er verdt hver ei krone eller i dette tilfellet dollar, om du er på utkikk etter en god løsning for filmvisning. Programmet har nylig blitt oppdatert, og utviklerene lover en bedre og mer stabil opplevelse enn noen gang tidligere. Programmet har støtte for undertekster og støtter også 5.1-lyd og kan enkelt styres med AppleTVs fjernkontroll. Genialt!

Mere infermasjon om programmet er å finne på utviklerens hjemmeside;
Beamer-app-com

639mes bilde

639me

*kunnet finne veien / kunnet få plass

Mikalvass

+1 på dette. Har brukt Beamer et par måneder nå, funker veldig bra. Vilt mye bedre kvalitet enn om man bare hadde speilet skjermen.

ggt667s bilde

ggt667

AppleTV 2 kan vel i det minste jailbreakes.

Jeg kjøper en AppleTV 3 den dagen jeg kan kompilere til den unsigned.

Selv er jeg i Handbrake modus med en PS3 enn så lenge.

el-nico

Jeg bare lurer (for dette har jeg ikke så veldig peiling på) ...

Beamer strømmer filmer fra Mac til AppleTV.
Men det er vel i hovedsak for å slippe runden med å konvertere filmen via Handbrake, f.eks, og legge inn i iTunes? Ikke sant?

Ser biten med tekst og lyd, men alt i alt; for å strømme øyeblikkelig, uten å gå runden nevnt ovenfor.

petrus764s bilde

petrus764

Ja, beamer transcoder (kvalitetstap) filene on the fly for airplay-avspilling på ATV, slik som du kan gjøre med f.eks airvideo på en iOS-enhet.

Hall11

Har benyttet Beamer et halvt års tid nå, og er kjempefornøyd. Har aldri vært en stor fan av jailbreak av Apple-tv, så Beamer er midt i blinken for å se filmer på tv-en som ikke er i "Apple-format".

En ting som ikke blir nevnt i artikkelen og som jeg synes er et stort pluss: Du kan benytte Apple fjernkontroll på filmene! Du gjør klar filmen på Mac-en og trykker pause i Beamer-applikasjonen. Når du da beveger deg over til tv-en er filmen pauset, og du benytter da Apple fjernkontroll mot Apple-tv for å starte og "spole" filmen.

Wavelengths bilde

Wavelength

Det står nevnt. Nest siste setning.

Bruker forøvrig denne selv. Meget fornøyd. Verdt hver eneste krone.

jakobmartinrs bilde

jakobmartinr

Kan man streame film som spilles av med en DVD i dvd-rommet?

steff_96s bilde

steff_96

Dere gjør litt feil her da, jeg spiller av what ever format og what ever fil kommer fra med vlc mac og streamer rett til apple tv ved airplay på macbook airen min

går som en kule trenger ikke noe ekstra, haru vlc så haru det liksom

Wavelengths bilde

Wavelength

ML sin innebygde skjermdeling har aldri fungert bra for meg når det gjelder video.
Det hakker litt, og er ikke i nærheten av like smooth som det Beamer er. Det selv om jeg har en MBP Retina, Airport Express kablet til ATV3 og fibernett.

pernor

AirFlick gjør det samme. Gratis.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Jeg har skaffet meg Beamer, men knapt brukt den. Saken er jo, at man fortsatt må rippe/konvertere filmer — man har bare litt flere formater å velge mellom. Men skal jeg rippe film, velger jeg selvfølgelig et format som uten videre kan brukes med Apple-utstyr.

Et program for de som laster ned piratkopier, med andre ord. Skaffer du filmene dine på lovlig måte, trenger du ikke Beamer — før den eventuelt kan streame rett fra DVD/Blu-ray...

sifpilsen

+1

Bruker det selv siden gamle Mac Minien min ikke støtter airplay mirroring, og er der jeg har mine filmer på eksterne disker. Dette funker fint selv på usb2 disker koblet gjennom usb hub til maskinen.

Blå-tann

Streamer film fra VLC eller annen mediaplayer til epleboksen uten noe ekstra programmvare. Det lagger ikke, heller.
Har du er nyere cpu (i5, i7 etc), så trenger du ikke Beamer eller AirParrot.
Et bra trådløsnett, er derimot ikke å forakte.

Kristin1814

Var veldig fornøyd en stund. Helt til programmet ikke godtar DVD'ene lengre. Får beskjed at filene ikke kan brukes.

Funket fint på de to første filmene jeg så. Den tredje og resten funker ikke.

Jeg har betalt lisens.

Kristin1814

Noen som har en forklaring på hvorfor Beamer ikke funker lengre?

Får meldingen: The operation couldn't be combleted. Det oppstp en feil under innlasting av innholdet. Prøv igjen senere.

Har prøvd nå opp til 10 ganger kanskje mer, over flere dager. Får samme feilmelding på flere DVD filmer

Håper på svar. Har lisens.

Kan det ha noe med Kopi sperre?

Kristin1814

Elendig program spør du meg... Funker ihvertfall ikke hos meg

seabournes bilde

seabourne

Når prøveversjonen ikke vil starte en film engang, blir det nok ingen handel i det hele tatt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai