Mac Pro blir helt ny

Mac Pro blir helt nyApple gjorde i dag noe de nesten aldri pleier å gjøre - de ga oss en snikktitt på hvordan den nye Mac Pro vil bli. Apple har måtte tåle mye kritikk for å ikke oppgradere den gamle Mac Pro på flere år, men i år lanserer selskapet en helt ny Mac Pro som virkelig er annerledes på alle måter.

Umiddelbart minner den oss om den gamle Cuben, men med bedre ytelse og store utvidelsesmuligheter med 6 Thunderbolt 2-porter. Den oppdaterte Thunderbolt 2-standarden kan levere en båndbredde på opptil 20 GBps til hver eksterne enhet, og passer derfor perfekt til tilkobling av ekstern lagring, flere PCI-utvidelseskabinetter, lyd- og videoenheter og de nyeste skjermene, inkludert 4K-skjermer. Det er med andre ord den mest utvidbare og oppgraderbare Macen Apple har laget og en «Pro Mac» med stor P.

Apple ga oss i dag en sniktitt på hva fremtiden bringer for stasjonære maskiner for profesjonell bruk ved å avsløre de første detaljene om neste generasjons Mac Pro. Mac Pro er bygd opp rundt det Apple kaller en «termal kjerne». Med neste generasjon Xeon-prosessorer, to heftige GPU-er, Thunderbolt 2, PCIe-flashlagring og ask ECC-hukommelse leverer den 25,1 centimeter høye Mac Pro veldig, veldig mye kraft i en utrolig kompakt pakke. Apple viser igjen at de vet hvordan de lager skikkelig heftige datamaskiner.

Mac Pro blir helt ny

Med de nyeste Xeon-prosessorene, to FirePro-GPU-er, ECC-hukommelse, PCIe-basert flashlagring og Thunderbolt 2 – alt bygd rundt en revolusjonerende termal kjerne – er neste generasjons Mac Pro den mest ekstreme Mac-en vi har bygd. All denne ytelsen og utvidelsesmulighetene leveres i en dramatisk, ny design på kun en åttendedel av volumet, og best av alt er at den skal bygges her i USA

sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing i en pressemelding.

Neste generasjons Mac Pro er bygd opp rundt en enhetlig kjølekjerne som gjør det mulig å effektivt dele hele kjølekapasiteten mellom alle prosessorene (Intel Xeon E5 med opptil 12-kjerner) på kun en vifte. Resultatet er en stasjonær maskin for profesjonell bruk med høy ytelse i en design som kun har en åttendedel av volumet til den eksisterende Mac Pro-modellen. Nye Mac Pro har også PCIe-basert flashlagring, som er opptil 10 ganger raskere enn tradisjonelle harddisker for stasjonære maskiner, og den nyeste firekanals ECC DDR3-hukommelsen som kjører på 1866 MHz med en hukommelsesbåndbredde på opptil 60 GBps. Ifølge Apple vil du kunne redigere 4K-video i full oppløsning samtidig som du rendrer effekter i bakgrunnen. Heftig?

Selv om størrelsen har blitt vesentlig mindre, er den neste generasjon Mac Pro den mest utvidbare Mac-en som Apple har bygd. Mac Pro har nemlig seks Thunderbolt 2-porter som kan levere en båndbredde på opptil 20 GBps til hver eksterne enhet, og passer derfor perfekt til tilkobling av ekstern lagring, flere PCI-utvidelseskabinetter, lyd- og videoenheter og de nyeste skjermene, inkludert 4K-skjermer. Hver av de seks Thunderbolt 2-portene har støtte for opptil seks kjedekoblede enheter, slik at du kan koble til opptil 36 høyytelsesenheter. Thunderbolt 2 er fullstendig bakoverkompatibelt med eksisterende Thunderbolt-utstyr og gjør at overføring av data mellom Mac-er går raskere og enklere enn noen gang. Da mangler vi bare litt heftig Thunderbolt-utstyr.

Apple ga ikke et presist lanseringstidspunkt for Mac Pro utover å si at den kom i løpet av året. Apple avslørte heller ikke prisen, men vi kan anta at den blir i det øvre skiktet med disse spesifikasjonene, det spesielle designet og de store utvidelsesmulighetene.

Apple har mer informasjon om Mac Pro på Apple.com.

sortebill

DETTE ER FETT!

bambinis bilde

bambini

Liker :) :)

iSkf95

Gruer meg til prisj blir annonsert ...

vidinas bilde

vidina

Skeptisk. Ser ikke ut til at man kan bytte skjermkort, den har kun 4 plasser til RAM, samt at interne harddisker nå er en saga blott. Eskterne disker er vel og bra de, men de lager bare mer rot på arbeidspulten enn hva som burde være nødvendig. Tror ikke jeg skal satse på denne i det hele tatt.

Synes også at det er merkelig å gå for ATi, når Nvidia har CUDA. Men det er sikkert bare meg.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Mener du at du ikke skal ta deg råd til en Mac pro? Eller virker den ikke noe spesielt banebrytende? Maskinen kan helt sikkert leveres med opptil 32GB RAM, og stor nok lagringsplass for de aller fleste. Problemet dog er prisen, med andre ord de fleste har dessverre ikke råd til denne lekkerbisken.

SM411

Grunnen til valget av AMD er nok pga at de er bedre på behandling av OpenCL, noe som ble nevnt under presentasjonen.

appeltje

hmm.. dette kommer til å bli dyrt! Thunderbolt ustyr er jo ikke akkurat billig, og jeg lurer på hva slutt prisen vil bli hvis jeg skal kjøpe en denne med tilsvarende antall disker og ram som i den jeg allerede har... hadde også foretrukket Nvidea kort istedenfor Ati.. Lurer på om apple også kommer til å ha tilby alle eksterne utvidelser, eller om vi må vente på dxette. Jeg har fremdeles express-porten til den første macbook pro friskt i hukommelsen. Tok utrolig lang tid før det kom lort på markedet som kunne stappes inn i denne.. Men vi får se.

Arild Holtet

Dette var nyheter det. FANTASTISK.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Sitat Phil Schiller: "Can't innovate anymore, my ass". :-P 56 min ute i keynoten.
Denne var rå. Ser litt frem til å høre prisen på denne.

Ttigers bilde

Ttiger

Rå!

noseys bilde

nosey

Hvorfor fikk ikke MBA den nyeste typen flash-lagring/SSD sånn som Mac Pro fikk? PCIe-flashlagring. Er disse diskene større og får ikke plass i MBA eller?

@jerry.c.bush: Den kommentarenav Phil Schiller må være det beste jeg har hørt på lenge, om ikke noen sinne! :D Jeg blir ordentlig irritert når media skrives som noen inkompetente, uvitende, drittunger! Og særlig når jeg ser Android-tilhengere og vanlige PC/Windows-brukere som kommenterer all mulig dritt, særlig det med at Apple ikke innoverer mer. Har noen andre enn Apple noen gang innovert!? Alle de fjolsa der skulle hatt seg en kraftig en mitt i tryne spør du meg, det er jo søren meg Apple, og KUN Apple som klarer å lage noe innovativt og ordentlig her!
NFC må være det mest innovative noen andre har kommet med, men det har de vel ikke utviklet selv heller (?), og det er jo i tillegg nærmest helt ubrukelig per i dag.

Uten at jeg har noen peiling, så var det vel på tide med en ny Mac Pro. Likevel så vet vel de fleste her at når Apple skal gjøre en endring/oppgradering, så vil de gjøre det skikkelig, ikke bare slenge ut ørten modeller i hytt og pine som med alt annet av elektronikk på markedet. "I dag lanserte Samsung sin nye Samsung Ultralaptop 1876xupw..." Dere skjønner. Går jo faan ikke an å vite noe, det er null system i modeller og sånt. Jeg derimot kan si "Jeg har en 2012-modell 13" MBP" og kan slenge med specs som prosessor og RAM, evt. skjermkort... Sporer litt av her, men kan aldri få sagt nok ganger hvor irritert jeg blir på sånne småunger!

rattata12s bilde

rattata12

Ler som jeg dauer, dette er ikke en workstation overhode...

noseys bilde

nosey

Lykke til med å finne en bedre og kraftigere maskin til privat bruk rattata12, såvidt jeg vet finnes ikke det...

rattata12s bilde

rattata12

Åjoda :)

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746659

16 slots til ram, altså 8GB x 16 = 128GB RAM

Flesk på med to slike:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=748824

For så å sette inn 2-3 slike i RAID0

http://www.hardware.no/artikler/slik-blir-asus-ratass-ssd-med-pci-express/132701

Thunderbolt er uviktig, men det kommer nok PCI utvidelser om man virkelig må ha dette i nær fremtid.

Kan jo også sette inn totalt 3 skjermkort, så 3 TITAN vil vel være supert, tror du ikke? Og nye premiere pro støtter flere skjermkort, så det gjør susen :)

svars bilde

svar

Ja dette var ihvertfall anneleses.
For dere som tror at denne bare kommer til å støtte 32GB ram.....det tviler jeg på.
Nåværende mac pro støtter 96GB under OSX og 128GB under Windows/Linux, 128GB er det maximale hovedkortet støtter på disse.

rattata12s bilde

rattata12

Enig her svar, iMac har jo 32GB, de bør heve seg over 32GB med det markedet de sikter seg inn på...

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Dette er jo for de som ikke vil bygge selv og vil ha noe som man ikke trenger tvile på om kan oppgraderes/oppdateres med nyeste oppdateringer feks. De som vil bruke tiden på arbeid og ikke skruing og usikkerhet. Så det er litt forskjell. Du får omtrent det du vil om du er villig til å betale for det og å sette det sammen selv og ved å vite at det er kompatibelt med OS X.
Men for all del, det er en gruppe som liker å bygge selv og å bytte ut deler når det kommer nytt på markedet. Jeg ingen problemer med å skjønne det.

For min del så så denne spennende ut selv om det nok ikke blir noe kjøp for min del.

Min nåværende MBPr gjør en vedlig bra jobb i FCPX etter at den tok over for min gamle iMac for litt siden. Jeg liker å ha det portabelt da jeg kan jobbe i felten direkte med en god del av materialet i stedet for å vente til jeg kommer tilbake til "kontoret". Grovarbeidet gjøres "der ute" feks på ferger, som det er en del av på disse kanter, eller direkte på shooting. Så blir finarbeidet/hovedarbeidet utført inne i "godt vær".

Vi har nok heller ikke hørt alt av funksjoner på denne stasjonen. Jeg tror absolutt at det kommer mulighet for å bygge ut/endre konfigurasjon for de som villle ønske det.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Trashcan Pro

Gitman

Alltid morsomt å se hylekoret i aksjon hver gang Apple kommer med nytt. Det SKAL slaktes og kritiseres. Så kommer vindusverdenen etter og lager kopier og da er det plutselig nyskapende og revolusjonerende. Vi så det da Widows fikk musestyring, fikk CD rom, farger i ikonene, snarveier på skrivebordet og deksler i friske farger bare for å nevne litt. Lenge etter Apple. Har hørt så mye tull fra de folka opp gjennom åra at jeg bare rister på hodet av dem. Apple tør være banebrytende, både i design og brukervennlighet.

LCD

Hei

"Ler som jeg dauer, dette er ikke en workstation overhode...!"

Om visse personer hadde fått bestemme hadde vi fremdeles dratt rundt på håndkjerrer

rattata12s bilde

rattata12

Enhver må se at den ikke er vennlig mtp. fremtidig oppgraderinger, Mac Pro var jo fin til å sette inn flere disker, nå ender man opp med å fylle hele pulten med TB disker etc.

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

Vel, den fyller 1/8 av volumet til en Mac Pro, så noen TB-disker ekstra vil relativt sett ikke fylle opp pulten slik en Mac Pro gjorde.
Det er jo litt av poenget, som nok de fleste ser og som jeg er helt enig i: å utnytte TB sitt potensiale som en ekstern buss for å flytte oppgraderinger ut av selve hovedboksen.

Nikongod

Tror nok dette blir en aldri så liten ulv i fårepels, ja.
Tilkoblinger bak og Thunderbolt2 er jeg ikke nervøs for, så lenge prisen i utgangspunktet ikke blir idiotisk høy.

Og toppen ser ut til å bli en støvsamler uten like?

Det blir nok uansett ny maskin til høsten. Glede seg!

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Apple tør være banebrytende, både i design og brukervennlighet.Du mener som i går, da de så og si utelukkende presenterte iOS-funksjonalitet "godt inspirert" (for å bruke pene ord) fra Android og WP?

dundee

Rett skal være rett, jeg har ingen MacPro, og kommer nok neppe til å kjøpe noen heller, men er uansett litt skeptisk til denne.
"Innovate, my ass"? Deler av denne sniktitten gir litt inntrykk av at man har innovert for å innovere, men uten helt å ha noen dypere mening med innovasjonen. Selv om eksterne disker blir stadig raskere er de fremdeles klumpete, bidrar med flere ledninger og Thunderbolt-disker er svindyre - og få - jevnt over koster en ekstern Thunderbolt-disk tre ganger så mye som en intern eller USB-disk.

Ttigers bilde

Ttiger

De proffe vil ha raske disker mens oss dødelige vil ha billig men ikke så raske disker.
Du får i begge på denne, usb 3 og thunderbolt, hva mer trengs det?

vidinas bilde

vidina

Dundee: innovasjonen ligger i lett tilgjengelig harddisk og ram, samt kjølesystemet, som i teorien virker genialt.

Rattata: neivel. Dual fire pro, og PCIe SSD samt nestegenerasjons XEON virker da vitterlig som en arbeidsstasjon for min del. Dessuten kan ikke Titan måle seg med fire pro/quad kortene. Dette er ikke en spillmaskin, men en arbeidsstasjon. De satser ikke på high-end gaming her.

Men er fortsatt skeptisk. Den nye størrelsen er skummel. Jeg liker å ha alle harddiskene internt. Selv har jeg en 27" iMac, og til dags dato ligger det 3 eksterndisker under og tar plass. Plass jeg heller ikke vil ha noe liggende på. For all del, sett bort fra designen er nye Mac pro ganske rå, men mangler ekspansjonsmulighetene til gamle Mac pro. Om dette er med vilje gjenstår å se, men ser for meg at den blir levert med 512GB lagringsplass, noe som tvinger kundene til å punge ut for eksterne TB disker, som igjen gjør Mac pro unødvendig dyrere enn den evt framstår når prisen er satt c

Jaroma

Fin den. Kan ikke annet enn å gi Apple kudos for å gå nye veier.
Men, som mange her sier, det blir mange eksterne bokser for powerbrukerne.
Om ikke annet har dette den fordel at man bringer en varmekilde ut av kabinettet, hvilket også bidrar til å muliggjøre denne snasne formfaktoren.
Gleder meg til de første testene foreligger - og prisene offentliggjøres :).

Ovit82

Jeg ble overrasket når jeg så at all ekspansjon må komme eksternt. Men på den annen side, maskinen er jo ekstremt mye mindre enn en mac pro, så det vil helt sikkert komme gode løsninger med skap hvor eksterne utvidelser kan monteres.

Men verst er det vel at de interne komponentene ikke kan byttes ut.

noseys bilde

nosey

Åjoda :)

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746659

16 slots til ram, altså 8GB x 16 = 128GB RAM

Flesk på med to slike:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=748824

For så å sette inn 2-3 slike i RAID0

http://www.hardware.no/artikler/slik-blir-asus-ratass-ssd-med-pci-express/132701

Thunderbolt er uviktig, men det kommer nok PCI utvidelser om man virkelig må ha dette i nær fremtid.

Kan jo også sette inn totalt 3 skjermkort, så 3 TITAN vil vel være supert, tror du ikke? Og nye premiere pro støtter flere skjermkort, så det gjør susen :)

Tror nok nye Mac Pro støtter vesentlig mer RAM og har flere funksjoner enn som så, vi får nok vite mer nærmere lansering. Uansett hvor god du er til å bygge så ender du vel opp med den stygge, digre klumpen, sammenlignet med Apples Mac Pro. Du vil ikke oppnå den samme ytelsen og stabiliteten eller noe, det er jeg rimelig sikker på. Apple lager ikke produkter for moro hvis kundene (i dette tilfelle profesjonelle) lett kan bygge en bedre maskin selv.

@Gitman: Fint å se at det er flere som bryr seg om de latterlige uttalelsene fra media og andre udugelige selskaper.

@dundee: Apple var på sett og vis nødt til å gjøre denne oppgraderingen, på den måten de gjorde, fordi de hjerneløse folka ikke skjønner bedre.

trydl

Denne MacProen ville vært på listen som verdens 8ende raskeste supercomputer så sent som i 2003! Crayen på NTNU til 400 mill var faktisk ikke raskere enn denne. Så hva dere maser om skjønner jeg ikke helt.

LCD

Hei

For å si det mildt...dette trodde jeg ikke og var sikker på at jeg satt på min siste Mac Pro
Men...da er det vel bare å stålsette seg å legga av 50 store lapper til maskin utpå vintern
...................

Disker har jeg bestandig hatt stablet under/oppå/ved siden av Mac Pro maskinen helt siden min første Mac Pro maskin og også før det.
Før...var det masse ymse som FW 400/FW800 og SCSI disker
Nå er det SAS
Så disker eksternt har det bestandig vært stablet rundt maskin + servere for oppevaring av data og backup

Har kjørt flere store eksterne SAS Raid med opp til 15 disker i hvert raid mot Mac Pro og det er ikke noe sjeldenhet at det er tilkoblet over 50TB med disk.
Eneste forskjellen nå er at kabelen inn til Mac Pro maskinen blir hetende Thunderbolt og ikke SAS
Er heller ikke så bekymra for prisen og tilgjengligheten på på store Thunderbolt Raid
Man får nå PCI bokser med plass til eksterne Xpress kort, man kan derfor fortsette med å bruke SAS utstyret med de store Raidbokser man har ved å flytte over SAS kortet inn i en PCI boks med Thunderbolt tilkobling til maskin

Med hele 6 stk TB2 tilkoblinger som teoretisk yter 20Gb/s i hastighet ( 2000Mb/s ) blir dette en reser-maskin på filoverføring med et 15 disker raid ...blir det garantert full blås.
Jeg deler derimot bekymringen til noen med Skjermkort som kansje ikke kan byttes og Interndisken som kansje er så spesiell at det kun er Apple som kommer til å levere den
Størrelsen på interndisken er ikke min største bekymring..kun pris og tilgjenngelighet.

For de som ønsker å smelle til med noen trege "pingledisker" finens det også 4 stk USB3 porter på maskin
Men det må vel bli som en vareheis i strømstans å koble til noe sånt på en Mac Pro.

Powermac

Er det bare jeg som synes den ser ut som en søppelbøtte?

Gitman

Apple tør være banebrytende, både i design og brukervennlighet.Du mener som i går, da de så og si utelukkende presenterte iOS-funksjonalitet "godt inspirert" (for å bruke pene ord) fra Android og WP?

Android / WP inspirasjon med iOS funksjonalitet, for å vise hvordan det virkelig SKAL gjøres 8-) Å si at Apple IKKE stjeler vil jo være å begrave hodet i sanden av oss "fanboys", men sett i den store sammenheng er det jo Apple som har vist veien, og som de andre bygger sine sandslott på.

noseys bilde

nosey

Fullstendig enig!

bekiils bilde

bekiil

LCD: Gi beskjed da om du selger din nåværende Mac Pro når du skal handle, om den er fra 2009 eller senere :)

IkeAs bilde

IkeA

ENDELIG! Dette har jeg ventet på! Uansett så kommer denne i hus iløpe av året

bekiils bilde

bekiil

LCD: Gi beskjed da om du selger din nåværende Mac Pro når du skal handle, om den er fra 2009 eller senere :)

rattata12s bilde

rattata12


Tror nok nye Mac Pro støtter vesentlig mer RAM og har flere funksjoner enn som så, vi får nok vite mer nærmere lansering. Uansett hvor god du er til å bygge så ender du vel opp med den stygge, digre klumpen, sammenlignet med Apples Mac Pro. Du vil ikke oppnå den samme ytelsen og stabiliteten eller noe, det er jeg rimelig sikker på. Apple lager ikke produkter for moro hvis kundene (i dette tilfelle profesjonelle) lett kan bygge en bedre maskin selv.

Den store stygge klumpen er under pulten uansett, jeg har 3 skjermer på pulten, og det er ikke plass til en maskin OPPÅ den, så jeg sitter ikke å glor på maskinen, så helt kurant, så lenge det funker (W8 er faktisk bra) så er jeg fornøyd :)

noseys bilde

nosey

Kos deg med W8 og den stygge klumpen din :-P
Jeg holder meg til Mac :D

epifant

Og toppen ser ut til å bli en støvsamler uten like?!

Så godt som hele toppen er vifteutblås, så det samler seg nok ikke stort der :-)

rattata12s bilde

rattata12

Kos deg med W8 og den stygge klumpen din :-P
Jeg holder meg til Mac :D

Jeg har 4 mac'er også ;)

technics

Ville vært kanon om den også ble solgt i plexi for å se the inside beauty.

noseys bilde

nosey

Kos deg med W8 og den stygge klumpen din :-P
Jeg holder meg til Mac :D

Jeg har 4 mac'er også ;)

Det er bra! ;)

Hansbrochs bilde

Hansbroch

da er det bare å glede seg til høsten!!! selv om den ser ut som en bærbar atombombe... haha

Hansbrochs bilde

Hansbroch

da er det bare å glede seg til høsten!!! selv om den ser ut som en bærbar atombombe... haha

PinkoPallino

@rattata12
Tror MP blir en ganske dyr sak, for moro skyld brukte jeg hovedkortet du nevnte og la på nok RAM, en 8 core CPU og to GPU kort jeg tror tilsvare GPU kortene i Mac Pro:

Hovedkort:
ASUS Z9PE-D16, 2xSocket-2011 (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746659#extra)
E-ATX,C602-A,16xDDR3,4xPCIe(3.0)x16,3xIntel i350 GbLAN,1x Mgmt LAN, VGA, iKVM NOK 3500

Intel® Xeon® Processor E5-2687W (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=752267#info)
Socket-LGA2011, 8-Core, 3.1GHz, 20MB, 150W, Boxed, without FAN NOK 15000

RAM, (MB støtter maks 1600MHz, mulig med rimigere løsning), 16 slot
Kingston DDR3 HyperX Beast 64GB (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=769120)
2133MHz 8x8GB KIT CL11 HyperX Beast w/fan NOK 4400/stk

Skjermkort, 2 stk m/6GB minne
AMD FirePro W9000 6GB GDDR5 (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=761155
PCI-Express 3.0, 6x mini-DisplayPort, 384-bit NOK 26000/stk

Dette gir omtrent:
Hovedkort 2500
CPU 8 core 15000
RAM 64GB 4400
RAM 64GB 4400
Skjermkort1 26000
Skjermkort2 26000

Ca. pris fra komplett 78300, i tillegg til disse bitene trenger man også en SSD disk, strømforskyning, kjøling og en vase fra Ikea. Det er mulig Mac Pro blir noe rimligere i enkelte utgaver. Jeg velger Mac Pro over en hjemmebygget maskin i denne prisklassen. Håper på en 'billig versjon' til under 40000 før jeg slår til.

PP

LCD

Hei

Prismessig tror jeg den blir rimligere enn nåværende maskin som var ganske kompleks i forhold til det nye røret
Er jo kun prosessor, hukommelse og skjermkort
Resten er jo borte......

Thorkiller

Det er en del forskjellige ting jeg ofte ser folk misforstår når det gjelder denne maskinen. For det første, er denne maskinen ment for PROFESJONELLE og ikke i hovedgrunn for allmenlig bruk. Jeg ser på maskinen som selve arbeidshesten, og dermed etterpå legge på eksterne ting, forskjellig, etter hva du jobber med (lyd, video, photo osv som er typisk for mac).

For det andre er det hardware forskjell på denne i forhold til andre desktoper. Ikke alle maskiner kan yte max RAM-kraft f. eks (hvis man plutselig putter på 20-30gb ekstra), p.g.a motherboardet og hvor bra "bussene" sender til hver RAMbrikke. I tillegg er det første gang vi ser 2 grafikkort.. FOR media bruk, ikke gaming. Hvis dere fulgte med på demoen av Mac Proen som kjørte "MARI", et produkt fra The Foundry, sier Jonathan Hoffman (artdesigner for Pixar) at han aldri har sett MARI kjøre bedre på noen annen maskin hittil. (Jeg stoler mer på firmaet som lager spesialeffekter til The Avengers og Hobbiten, enn alle de idiotiske komentarene på nettet).
Den nye Mac Proen skal også kunne kjøre tre 4K skjermer samtidig, som igjen heller ikke er standar i dag.

For det tredje, kommer uttalelsene om Thunderbolt. Jeg er faktisk veldig, veldig overrasket over hvor mye krittik dette har fått. I musikkstudioet, (hvor jeg jobber) ser vi på markedet at Thunderbolt blir det nye industrien satser på, enten vi vill eller ei. Jo mer GB overføring i sekundet, jo bedre. Og med Thunderbolt2, vil det etterhvert bli en standar for fremtidige audio interface, som er latterlig raskere enn det vi har i dag. Med 20gb sekundet snakker vi så lite som nesten 0.5-0.3 sekunder analog to analog troughput latency, uansett hvor mange plugins du bruker på Pro Tools, Logic osv..

Prisen derimot, vil nok skremme de fleste som tenker på å skaffe seg en ny desktop. Apple har aldri vært billig. Men i det proffe markedet, har ikke pris så mye å si. Driver man et studio med utstyr til 1mill fra før av, vil ikke en 50.000kr MacPro være en stor utgift. Thunderbolt er enda dyrt, men igjen, for profesjonelt bruk er det det man TRENGER. Som jeg ser det, tenker Apple seg sikkert at Thunderbolt2 blir vanlig i de fremtidige årene.
Vi kan, sikkert sagt, ikke fordømme noe vi ikke har prøvd enda, så vi får virkelig begynne å legge korta på bordet når du først har prøvd den nye Mac Proen, og ikke bedømme etter en trist YouTube video..

WWDC, MacPro demo: http://www.youtube.com/watch?v=kuAsOyzawNY&list=LLGPUzH6irvTbyTpW1ROz_kA

Applewoods bilde

Applewood

En æra er over

Jeg er selv veldig takknemlig for at jeg anskaffet meg den siste utgaven av gamle Mac Pro tilbake i 2011. Lenge var jeg usikker på om jeg skulle oppgradere den videre, eller hoppe på neste generasjon, som jo virkelig drøyde i det lengste med å komme ut. Nå er den usikkerheten svunnet hen, det blir sekskjerners på den jeg nå har, og jeg vil strekke meg i lengste for å la den få gløde så lenge som mulig er, innenfor rimelighetens rammer.

Jeg erindrer så inderlig vel da den første G5 kom ut tilbake i 2003, begeistringen var enorm hos undertegnede. Jeg kunne knapt skjønne at Apple anno 2003 var i stand til å få til noe såpass storslagent solid. Begjæret var urokkelig, -en slik hadde jeg lyst på. Det samme kan overhodet ikke sies om saken som nå er annonsert, selv om den aldri så mye måtte briljere i tall og grafer, så spiller ikke entusiasmen på lag, hos meg.

Slik jeg ser det, er den nye Mac Pro bare nok en dings, i et mylder av mye annet, et redskap som nok duger, -men det er så mange av de allerede. Gamle G5 og Mac Pro hadde noe helt eget ved seg, men den tiden er nå forbi, det lyser på mange måter fred over deres minne, og mange av disse sliterne vil nok holdes i vigør enda noen år.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen


Tror MP blir en ganske dyr sak, for moro skyld brukte jeg hovedkortet du nevnte og la på nok RAM, en 8 core CPU og to GPU kort jeg tror tilsvare GPU kortene i Mac Pro:

Apple kjøper neppe komponentene enkeltvis fra norsk nettbutikk...

Gitman

Er ikke så helt sikker på at Apple er på så ville veier her. De har alltid vært i forkant, kanskje i enkelte tilfeller litt for langt, men likefullt skjønt, eller vist, hvor veien går, som f.eks. være først til å fjerne diskett stasjonen og nest fjerne det optiske drevet og først med Firewire og thunderbolt. Nå blir det opp til bruker å velge tilleggsenheter m.m. Mye lagring foregår jo nå i skyen og det blir det bare mere av, så intern-/hjemmelagring blir nå opp til hver enkelt å velge hva de vil ha eller har behov for, og har råd til. Etter hva jeg forstår er det som ER INNEBYGGET "state of the art" og det er vel det proffmarkedet ønsker, og deretter selv legge til det som dekker de enkeltes behov.
Akkurat nå er det nok en masse gamle vaner/tenkemåter som må bearbeides, som så mange ganger før. Apple var jo f.eks først til å komme med maskiner i friske farger, til stor latter fra PC verdenen, nå finnes det nesten ikke PC'er som IKKE kommer i friske farger mens Mac'er er "kjedelig grå aluminium" 8-)
Som det ble sagt tidligere her, denne er for PROFFMARKEDET, ikke for en hjemmenerd som bare MÅ HA det beste for å kunne skryte av det her på forumet, og nå er fortapt fordi det plutseig blir for dyrt :-D (Joda, det er noen av dere her, hehe)

annern

Da kan man endelig legge prisspekulasjonene til side! Apple store er opptadert med
priser på Mac Pro:

http://store.apple.com/no/buy-mac/mac-pro

Fire kjerner og to grafikkprosessorer: kr 25.990,00
Seks kjerner og to grafikkprosessorer: kr 34.990,00

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai