Ny MacBook Air

MBA

Apple slapp i dag ut nye modeller av MacBook Air med et batteri som skal vare hele dagen, den fjerde generasjonen av Intel Core-prosessorene, 802.11ac Wi-Fi og SSD-lagring som er opptil 45 prosent raskere enn de i den forrige modellen.

11-tommeren har fått dobbelt så stor lagringsplass og 13-tommeren blir billigere med en startpris på 8 590,-.

MacBook Air er ledende i kategorien tynne og lette bærbare maskiner. Og med enda lengre batteritid har vi satt lista enda høyere», forteller Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Marketing. «Med raskere flash, kraftigere grafikk og en batteritid på opptil tolv timer har vi fått plass til enda mer ytelse i den bærbare og robuste MacBook Air-designen som kundene våre elsker.

De nye modellene har fått i seg Intels nye Haswell-prosessor som Schiller bemerket at er designet for batterilevetid, men samtidig tilbyr imponerende og forbedret ytelse. Schiller kunne fortelle at de nye Air-modellene får 40% raskere grafikkytelse. I tillegg kan de våkne opp fra dvalemodus på bare ett sekund, og kan være i standby-modus i opptil 30 dager.

MBA

Du kan allerede i dag bestille deg en ny MacBook Air via Apple Store. 11-tommeren med en prosessor på 1,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 2,6 GHz og 4 GB RAM er tilgjengelig med 128 GB SSD fra 7 790,- og med 256 GB SSD fra 9 290,-.

13-tommeren med en prosessor på 1,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter og 4 GB RAM er tilgjengelig med 128 GB SSD fra 8 590,- og med 256 GB SSD fra 10 290,-. Konfigurasjonsmulighetene inkluderer en Intel Core i7-prosessor på 1,7 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz, opptil 8 GB RAM og opptil 512 GB SSD.

noseys bilde

nosey

Mac Pro fikk jo PCIe-flashlagrin, altså enda mye raksere SSD enn tidligere. Er det de samme diskene MBA nå har fått, eller er det litt andre? De er vel uansett raskere i MBA enn tidligere nå?

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Lagringspinnene er raskere enn før, men de bruker nok ikke PCIe-grensesnitt.

PoDs bilde

PoD

Kjøpte en MacBook Air ifjor med i7 2Ghz og tenkte jeg nå skulle oppgradere, men nå er prosessorhastigheten redusert til max 1.7Ghz.
Kan noen forklare denne reduksjonen i hastighet?

Er i7 det samme i år som ifjor eller er det nå snakk om en Haswell i7?

rattata12s bilde

rattata12

Air har Haswell, derfor økt batteritid :)

PoDs bilde

PoD

Men tregere?

PoDs bilde

PoD

Men tregere?

Ble dobbelt opp her så jeg får utfylle.

Haswell kommer altså også i i5 og i7.
Prosessorhastigheten har sunket og batteritiden har økt?

noseys bilde

nosey

@PoD: Jeg stusset litt på det samme. Skulle ønske jeg kunne kjøpe den nye Air-en også. Jeg har nå en 2012-modell som jeg kjøpte i fjor, en 13"MBP, i5, 16 GB RAM og 256 SSD. Dette er min eneste og første Mac. Jeg har dog egentlig ikke økonomien til det (går på skole), men det skal nok la seg gjøre. Når den supertynne, lekre, maskina her får så god batteritid, både pga. Haswell-arkitektur og OS X Mavericks, så frister det enda mer. Det er greit å ha den MBP-en jeg har også, og kjekt med SuperDrive. Vet ikke hva jeg skal gjøre, tror kanskje en Air som eneste maskin kanskje ikke er det lureste?

Tjener du godt eller, siden du tenker å oppgradere fjorårsmodellen din?

petrus764s bilde

petrus764

Ikke se dere blind på GHz, det er ganske lenge siden det var målestokken. Som nevnt, nye Air har Haswell, det er en ny prosessorarkitektur med bedre ytelse og vesentlig bedre GPU. Dermed kan man oppnå samme ytelse på lavere klokkefrekvens og dermed kutte strømforbruket, som igjen gir bedre batterilevetid.

Nå skal jeg ikke si for sikkert at CPUen er sterkere eller svakere enn dagens, men GPUen er definitivt bedre. Vi får bare vente og se hva benchmarkene viser.

Mopeta

Har lenge gått med planer om å kjøpe en ny MacBook Pro. Har vel falt ned på 13" Retina med i7, full Ram etc. Planen var å vente til Apple hadde sin presentasjon i går i håp om at det kom noe nytt eller at prisene da normalt går litt ned på det som ikke er nytt. Så kommer de plutselig med oppgradert MB Air. Denne ser jo grei ut, men har ikke Retina skjerm samt at den henger litt bak MBP på et par andre områder også. Hvor mye skal man f.eks vektlegge den nye WIFI standarden?

Ser at MBP jeg vil ha koster ca 14.500,- og en fullversjon av MBA ca 12.500,-

Jeg kjører ikke mye tunge programmer, men redigerer en del video i iMovie.

Kan også legge til at jeg reiser til USA om et par uker, men synes man sparer for lite der borte i forhold til dårligere garanti, amerikansk tastatur m.m.

Anbefalinger?

petrus764s bilde

petrus764

Jeg ville ikke kjøpt MBP før den også blir oppdatert med Haswell slik som MBA ble i går. Skjermkortet er for svakt for retina. Jeg vil tro det kommer i løpet av sommeren.

njadve

Jeg er enig. MBA har litt for begrensede tilkoblingsmuligheter og er generelt litt for enkel for min del. Jeg hadde også håpet på Haswell i MBP i går. Når vurderer jeg om jeg skal vente på Haswell eller bare kjøpe nå med tanke på at den gamle MBPen faktisk kan forsvinne.

Ser man på MBA gir ikke Haswell noen særlig ytelsesendring, bare bedre batteritid. Nå vet ikke jeg hvordan grafikkendringene vil påvirke en MBP med dedikert skjermkort, men det er mulig man får en boost. Alt i alt synes jeg faktisk ikke Haswell gav det store løftet jeg hadde sett for meg.

sophieostli

Har i dag en MacBook mid 2010 (se bilde under)
[url=http://bildr.no/view/1636817">

Denne har blitt brukt til mye tungt arbeid (final cut pro, after effects osv) pga skolearbeid, men da jeg nå er ferdig på skolen vil jeg kun bruke maskinen til lette arbeid som surfing, musikk, se film på nettet, arbeid i office og noe bilderedigering i Lighroom 4.

Vil jeg merke forskjell på ytelsen på min maskin vs. den nye MBA med 256GB SSD og 4 eller 8 GB RAM? Bedre eller dårligere? Til det bruket jeg har..

dgt92

Hvorfor er WWDC i fire dager, 10-14 juni? Kommer det flere lanseringer de neste dagene? Jeg hadde håpet på en ny MBP.

petrus764s bilde

petrus764

Fordi det er en utviklerkonferanse, apple holder mange kurs for utviklere og du kan ta med deg koden din dit så hjelper apple-ingeniører deg.

Mopeta

Tror jeg konkluderer med å ruge på pengene litt til og så heller kjøpe en MBP til høsten når de lanserer Mavericks. Stor sannsynlighet for at det kommer noe nytt da. Får håpe på Haswell og ny wifi std.

Takk for svar!

noseys bilde

nosey

Ser at MBP jeg vil ha koster ca 14.500,- og en fullversjon av MBA ca 12.500,-

14.690,- koster toppmodellen, 13" MBA.

Mopeta

Jeg sammenlignet begge med 256 GB. Å betale kr 2.400,- for 256 GB større disk er like meningsløst som å ha ananas på pizza.. ;)

noseys bilde

nosey

Jeg synes også at Apple tar seg litt vel godt betalt for de ekstra 256 GB-ene.

Valotunk

Lagringspinnene er raskere enn før, men de bruker nok ikke PCIe-grensesnitt.

Da viser det seg at nye Macbook Air benytter PCIe grensesnitt mot Flashminnet og faktisk leverer overraskende høy ytelse.

[url">http://www.anandtech.com/show/7058/2013-macbook-air-pcie-ssd-and-haswell-ult-inside

S_NOOKER

Da viser det seg at nye Macbook Air benytter PCIe grensesnitt mot Flashminnet og faktisk leverer overraskende høy ytelse
Siden jeg bestilte en 13" med 8 GB og 256 GB og antok dette, var det fint å høre at det faktisk stemte. :)

Tutts

Studerer for øyeblikket i Spania, og siden prisene er relativt like tenkte jeg å kjøpe fra den norske Apple store for å få med 5-år reklamasjon. Snakket såvidt med de tidligere i dag, og det var ikke noe problem å få levert en MBA med norsk tastatur ned hit, kjøpt gjennom dem. Da ville den bli sendt fra Nederland, og han mente derfor norsk reklamasjonsrett da ikke var gyldig. Syntes dette hørtes rart ut da jeg kjøper gjennom norsk butikk, men siden prisene på å ringe herfra er helt ville, rakk jeg ikke grave mer.

Noen som har gjort noe lignende, eller vet med sikkerhet hvordan det fungerer? Regner jo med at jeg bør få norsk kvittering, og da bør det jo være gyldig reklamasjonsrett? Sa han dette for å få meg til å unngå å bruke denne retten, hehe?

Master_Gismos bilde

Master_Gismo

Studerer for øyeblikket i Spania,
Du kjenner ikke noen her i Norge som kan kjøpe den her, også sende den ned til deg. Da er den kjøpt her. Jeg vill ikke tro om du kjøper fra Nederland at du får norsk reklamasjon bare for at det er norsk tastatur på den. Dem sender den nok fra Nederland for å slippe å gi deg den høye garantien… Selv norsk butikker prøver å lure seg unna den garantien, og på står at det bare er 1år…

njadve

Alle Macer jeg har kjøpt gjennom AppleStore har da vitterlig blitt sendt fra utlandet; Irland, Nederland, Kina osv. Det har ingenting med reklamasjonsretten å gjøre. Handler du, som nordmann, gjennom en norsk butikk plikter de å følge norsk forbrukerlov. Uavhengig av leveringsadresse.

Tutts

Takk for svar. Så lenge jeg får norsk kvittering bør vel reklamasjonsretten fungere, det skal jo ikke ha noe å si hvor den ble utsendt, den er jo fortsatt kjøpt i Norge? Får ta en telefon til Forbrukerraadet senere for å forsikre meg.

Mopeta

Tror ikke det er helt korrekt. Jobber i bilbransjen og en norsk bil kjøpt av norsk forhandler mister 5 års garanti om den eksporteres. Må med andre ord registreres i Norge.

Hadde det vært så enkelt så hadde vel hele Europa bestilt produkter gjennom apple.no

njadve

Den store forskjellen ligger vel i at man er nordmann og dermed har norsk lovgivning på sin side. Det ville naturligvis vært noe annet om Tutts hadde meldt flytting til Spania og ikke lenger var norsk statsborger. Det bør da ikke være noe i veien for at man som nordmann kan være på reise i utlandet...

Mopeta

Her er det nok folekregisteret som er førende og ikke hvilken nasjonalitet man har. Ville uansett sjekket eller som noen andre skriver, få den levert i Norge og så sendt ned til Spania for å være på den sikre siden.

svanos bilde

svano

Jeg sammenlignet begge med 256 GB. Å betale kr 2.400,- for 256 GB større disk er like meningsløst som å ha ananas på pizza.. ;)
Med det argumentetn burda man jo kjøpe 128 GB siden man betaler nesten 1700,- for 128GB ekstra i utgaven med 256GB også ;) Ang. ananas på pizza er jeg derimot helt enig.

njadve

Her er det nok folekregisteret som er førende og ikke hvilken nasjonalitet man har. Ville uansett sjekket eller som noen andre skriver, få den levert i Norge og så sendt ned til Spania for å være på den sikre siden.

For å gjøre det ryddig er det vel bare å sette sin folkeregistrerte adresse som faktureringsadresse og Spania-adressen som leveringsadresse.

Tutts

Mopeta: Da eksporteres jo bilen, og man betaler mva i landet den importeres til, jeg betaler jo fortsatt mva til norske Apple, og jeg betaler til og med mer enn jeg ville gjort her nede. Er forøvrig registrert i folkeregisteret i Norge, så det burde heller ikke ha noe å si. Om jeg hadde fått macen utsendt her nede eksklusive norsk mva, for kun å plusse på spansk mva hadde jeg skjønt det her. Skal ringe Forbrukeraadet når jeg kommer hjem i dag, og får byttet til mitt norske sim.

svanos bilde

svano

Kjøper du Mac i Norge (og ikke kjøper den på eksport for å betale moms i det landet du evt. bor) har du norske forbrukerrettigheter. Noe som så klart også betyr at får du problemer når garantien har gått ut må du til Norge for å reklamere.

hornbriller

Tutts: Jeg bor også i utlandet og stod overfor samme problemstilling som deg mht å bestille på nett og fortsatt få norsk garanti (da jeg trolig ikke kommer til å bli boende i utlandet i all evighet). Jeg pratet med Apple om problemstillingen for lenge siden, og de virket ikke veldig åpne for å sende en Mac fra Apple Store Norge til en utenlandsk adresse ("du kan jo bare bestille den fra apple.stedetiutlandetderdubor). Løsningen for min del ble å bestille Macen min på komplett.no. De har jeg hatt god erfaring med både på kundeservice, service og retur tidligere. Det du imidlertid da må gjøre er å få maskinen levert til en norsk adresse og ta den med på utførsel selv. Jeg vet ikke om du har anledning til det selv, men kanskje du kan få noen til å videresende den til deg. Om det så koster noen hundrelapper mer i frakt, er det nok verdt det i det lange løp dersom noe skulle gå galt med maskinen i løpet av de neste fem årene. Reklamasjonsretten er ekstremt mye bedre for forbrukerne i Norge enn ellers i Europa, så det er verdt å vurdere.

dundee

Studerer for øyeblikket i Spania, og siden prisene er relativt like tenkte jeg å kjøpe fra den norske Apple store for å få med 5-år reklamasjon. Snakket såvidt med de tidligere i dag, og det var ikke noe problem å få levert en MBA med norsk tastatur ned hit, kjøpt gjennom dem. Da ville den bli sendt fra Nederland, og han mente derfor norsk reklamasjonsrett da ikke var gyldig. Syntes dette hørtes rart ut da jeg kjøper gjennom norsk butikk, men siden prisene på å ringe herfra er helt ville, rakk jeg ikke grave mer.

Noen som har gjort noe lignende, eller vet med sikkerhet hvordan det fungerer? Regner jo med at jeg bør få norsk kvittering, og da bør det jo være gyldig reklamasjonsrett? Sa han dette for å få meg til å unngå å bruke denne retten, hehe?

Kjøp via apple.no sendes stort sett alltid via Nederland, og det har ingen betydning. Det som har betydning er din leveringsadresse. Forbrukerkjøpsloven gjelder for kjøp gjort i Norge fra en norsk forhandler. For nettkjøp er dette tolket slik at en nettside som åpenbart henvender seg til det norske markedet, f.eks. med en .no adresse, så er det å anse som en norsk forhandler.

I ditt tilfelle skjer kjøpet ikke i Norge, du bestiller til Spania, og Apple vil da kunne påberope seg at kjøpet skal følge spansk forbrukerlovgivning. Hvor du er folkeregistrert eller hvilken nasjonalitet du har er betydningsløst. Så det letteste vil være å få maskinen levert til en norsk adresse og videresendt til Spania.

njadve

Hva når man oppgir sin norske adresse som faktureringsadresse? Da vil jeg påstå at kjøpet per definisjon er gjort i Norge, men dette kan være greit å avklare med Forbrukerrådet. Jeg kan iallefall ikke forstå hvordan Apple kan påstå at en maskin ikke er kjøpt i Norge når de fakturerer en norsk adresse...

jaknudsens bilde

jaknudsen

Noen som har bestilt en custom MBA og fått den shippet ennå? Fortsatt "Processing items" hos meg.

Tutts

Okay, nå har jeg sjekket opp og ned, og jeg tok feil. Får jeg den utlevert her nede, så betaler jeg kun spansk moms, og får derfor ikke norske forbrukerrettigheter. Vurderte også å få den sendt ned hit via en venn, men det spanske postsystemet er ubrukelig, og i tillegg ville jeg nok måtte betale spansk moms på toppen av det.

Utålmodig som jeg blir av det her, vurderer jeg nå å kjøpe en MBA her nede og prøve den i to ukers tid for å se om jeg virkelig vil ha den. De har 14-dager full returett, og de selger refurbished Macs her nede. Så føler nesten jeg gjør en kriserammet spanjol en tjeneste ved å senke prisen på Macen hans, samtidig som jeg føler det er sleip metode fra min egen side for å få tilfredstilt needen min.

sophieostli

Noen som har bestilt en custom MBA og fått den shippet ennå? Fortsatt "Processing items" hos meg.

Bestilte MBA 13" 1,3GHz, 256GB SSD, 8GB RAM i går ettermiddag. Hos meg står det: "Behandler varer Klar til utsending: 1-3 werkdagen" Når bestilte du?

jaknudsens bilde

jaknudsen

Hos meg står det: "Behandler varer Klar til utsending: 1-3 werkdagen" Når bestilte du?

Står det samme hos meg, bestilte på formiddagen i går. Utålmodig … :)

S_NOOKER

.for å få tilfredstilt needen min.
Du har sikkert egentlig bedre råd enn mange spanjoler om dagen. Kjøp den i Norge, levert i Norge og bare få den bragt til Spania av en kompis eller noe. Så kaller du det dagens gode gjerning og nyter din nye MBA i fulle åndedrag når du får den. Kunne brukt studentrabatten til en eller annen jeg også, men pokker heller, bare bestilte som vanlig person og det føles jo helt all right og alle rettigheter er servert.

Bare en tanke... :-)

Lykke til med ny MBA.

ggt667s bilde

ggt667

Når kommer MacBook Air 15" montro?

sophieostli

Hos meg står det: "Behandler varer Klar til utsending: 1-3 werkdagen" Når bestilte du?

Står det samme hos meg, bestilte på formiddagen i går. Utålmodig … :)

Har fortsatt samme beskjed. Tidligere i dag da jeg oppdaterte siden var bildet av macbooken byttet med et bilde av en slags eske. Fikk et lite håp om at den var pakket og klar for å bli sendt ut, men bildet har nå endret seg tilbake.. Utåmodig jeg og, hehe!

tf2002

Bestilte MBA 11" 256, 8 GB rett etter at Apple store åpnet 10. juni.

Fikk følgende oppdatering i dag:

Sendt: Leveres 24/06/2013 med Standard Shipping

:-)

zaltoz

Bestilte en standard 13'', beregnet levering er 17. juni :)

IphoneNorways bilde

IphoneNorway

Noen som har mottatt maskinen å testet den enda? Jeg bestilte min 13" rett etter lansering og TNT forsøkte å levere den i dag visstnok. Så henter den ut på mandag.

Blir spennende å se hvordan den er opp mot Macbook Air Mid 2012.

S_NOOKER

Fikk denne mailen i dag:
Det har oppstått en forsinkelse i forsendelsen av bestillingen. Vi forventer nå å sende bestillingen innen 18/06/13

Bestilte 10. juni på releasdagen og det stod levering kunne forventes ca 20.6.13

jaknudsens bilde

jaknudsen

Min ble endret til "Preparing for shipment" på lørdag formiddag.

sophieostli

Noen som skjønner noe av dette her?
Gikk inn og sjekket bestillingsstatus nå, og da lå det plutselig én MBA som "behandler varer", og en annen som "annulert", og prisen har plutselig doblet seg??
Tidligere har det bare ligget en der, og riktig pris (11,090,-)

Se bilde:
[url=http://bildr.no/view/1641357">

IphoneNorways bilde

IphoneNorway

sophieostli: Dette så veldig merkelig ut! Men du har vel betalt (blitt trekt) riktig beløp på din konto?
Er bare å sende en E-post til apple når du mottar varen, så får du nok en ordentlig kvittering i retur med den aktuelle maskinen.

sophieostli

Har ikke fått sjekket kontoen enda, men skal gjøre det etterpå. Har som sagt stått riktig beløp helt siden jeg bestilte forrige onsdag, og på ordrebekreftelsen jeg da fikk står også alt riktig (i forhold til at det ble bestilt én maskin). Jeg får se om det endrer seg tilbake i løpet av dagen, ellers får jeg kontakte apple.

jaknudsens bilde

jaknudsen

Vil tro det retter seg opp i løpet av dagen. Min har forøvrig blitt sendt nå, beregnet levering er 24. juni.

sophieostli

Ja, øverste har nå blitt endret til "klargjøres for sending".

På den annullerte står det "Varen(e) er avbestilt. Du blir ikke belastet, og alle betalingsgodkjenninger som er belagt kredittkortet ditt, vil bli fjernet."

Så da er nok alt i orden, bare stusset på at det plutselig dukket opp en ekstra maskin på bestillingen min, hehe

Kjuus

Var 100% sikker på at jeg skulle bestille meg den nye MPA 13 tommer. Men, så dukket denne opp:
http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MACBPMD101HA/apple-macbook-pro-13-3-md101
Dvs at du får en MBP 13' for 2500 kr mindre. Er da dette å regne som et bedre kjøp, eller bør jeg holde meg til den opprinnelige planen?

sophieostli

Kjuus:
Vil tro det har mest med hva du foretrekker. MBP du linket til er tyngre, har større prosessor og ikke SSD. Nye MPA er lettere og har lengre batteritid. Selv angrer jeg ikke på at jeg har bestilt MBA, pga vekten og batteriet, men dette er jo ting man selv må finne ut om er viktig :)

njadve

Skulle jeg hatt 13" ville jeg nok trolig gått for den hos Elkjøp, satt inn SSD og oppgradert RAM på sikt. Knallmaskin til utrolig billig penge...

sophieostli

Ja, øverste har nå blitt endret til "klargjøres for sending".

På den annullerte står det "Varen(e) er avbestilt. Du blir ikke belastet, og alle betalingsgodkjenninger som er belagt kredittkortet ditt, vil bli fjernet."

Så da er nok alt i orden, bare stusset på at det plutselig dukket opp en ekstra maskin på bestillingen min, hehe

Vips, så var alt tilbake til det vanlige! Da var det nok bare apple som hadde litt krøll på formiddagen

ppizzleyo

Gleder meg til denne as.

IphoneNorways bilde

IphoneNorway

Da har jeg hentet ut min nye Macbook air som jeg bestilte lanseringsdagen.
Må si første inntrykket er bra! Smidig, rask. (Gikk fra Macbook air Mid 2012)

noseys bilde

nosey

@IphoneNorway: Bytter du bærbar Mac så ofte, altså hvert år? Eller var det kun i år, pga. den kraftige oppgraderingen, særlig med tanke på batterilevetid? (Håper du har skrevet iPhone feil med vilje? Jeg blir like irritert hver gang jeg ser noen som skriver det feil, det gjelder forøvrig alle Apple-produkter. Det er ikke for morro skyld at navnene skrives slik de gjør... :p)

hanharal

Dvs at du får en MBP 13' for 2500 kr mindre. Er da dette å regne som et bedre kjøp

Vil du regne å betale 250kr mindre for billetten til en eliteseriekamp for kvinner et bedre kjøp?

IphoneNorways bilde

IphoneNorway

nosey: Bytter nok mac cirka en gang i året ja. Men variere noen ganger mellom Pro og Air serien. Nå om dagen passer Air best for mitt bruk.

noseys bilde

nosey

Blir ikke det veldig kostbart? Du taper jo en dem når du selger, når du kjøper ny og ikke brukt maskin..

IphoneNorways bilde

IphoneNorway

nosey: Koster å være kar. Neida, men det er jo klart. Taper litt på det per år. Men ikke mye, siden maskinen selges igjen ganske strøken.
Ingenting er jo som å bruke en helt ny maskin fra boksen.

IphoneNorways bilde

IphoneNorway

nosey: Koster å være kar. Neida, men det er jo klart. Taper litt på det per år. Men ikke mye, siden maskinen selges igjen ganske strøken.
Ingenting er jo som å bruke en helt ny maskin fra boksen.

noseys bilde

nosey

Hehe :p
Ja! Finnes det noen bedre opplevelse enn å pakke ut et nytt Apple-produkt!? Mulig det, men det er iallefall herlig! For min del så kommer jeg nok til å bruke min Mac til den begynner å bli ganske utslitt, har ikke den største økonomien.

zaltoz

Endelig fått min standard 13'' etter at posten fikk den fra TNT på fredag. Holder til i Trondheim. Er veldig fornøyd, med unntak av at det hakker litt når jeg scroller i Safari. Kan ikke huske at min MBP 13'' fra 2011 gjorde dette?

Dersom noen ønsker at jeg skal teste ut noe så får dere skrike ut :)

Voodoosurfs bilde

Voodoosurf

Syntes ikke denne oppgraderingen var noe særlig kraftig.
Hadde venta noe helt nytt på design.Så jeg holder meg til min 2011 til det kommer en super maskin med kraftigere power.
Eller pleier jeg å bytte ca.hver 3 år
Så denne var ikke nok til at jeg gidder å kjøpe en.

noseys bilde

nosey

"Ikke særlig kraftig"?!
"Noe nytt på designfronten"?!

Jada...

Tviler på at det går an å få til et særllig mye bedre design på en MBA...
Tviler også sterkt på at det kommer noe MYE kraftigere de aller nærmeste årene! Du vet, det er aldri noe problem å lage noe kraftigere og større, men mindre OG kraftigere, det er noe annet. Apple greier det, men bare til en viss grad, og inntil ny og revolusjonerende teknologi kommer. Kjøp deg en MBP.

EDIT: Hvis ikke vel dobbelt så lang batterilevetid er en kraftig oppgradering, DA vet ikke jeg...

guwitti

Nye Air'n frister meg noe j*****. Men skal holder til med min mid 2009 macbook pro til neste lansering. Håper virkelig at de skal gjøre noe med skjermoppløsning!
Håper på nytt design og retina.

Valotunk

Da var ny Air bestilt!

13", 1.7Ghz i7/256/8 =-O

Så om noen er interessert i en 100% strøken spesialkonfigurert Air fra Mid 2011 med 1.8Ghz i7/256/4 så har jeg en for salg i begynnelsen av juli ;)

noseys bilde

nosey

Nye Air'n frister meg noe j*****. Men skal holder til med min mid 2009 macbook pro til neste lansering. Håper virkelig at de skal gjøre noe med skjermoppløsning!
Håper på nytt design og retina.

Man kan jo alltids håper, og ingen av oss kan jo si noe om hvordan noe blir eller om ting kan bli bedre, før vi har sett det, men i mine øyne kan jeg ikke forstå at designet kan bli bedre (mer solid, mtp. byggekvalitet og kvalitet på materiale, stiligere, tynnere)...! :/

pejourdans bilde

pejourdan

Da var ny Air bestilt!

13", 1.7Ghz i7/256/8 =-O

Så om noen er interessert i en 100% strøken spesialkonfigurert Air fra Mid 2011 med 1.8Ghz i7/256/4 så har jeg en for salg i begynnelsen av juli ;)

Da er vi i samme båt!
Dessverre så så har jeg solgt iMac'en allerede og sitter her kun med iPad'en.
Bare synd det skal ta så j**** lang tid med leveringen.
Null tålmodighet!! =-O

S_NOOKER

13", 1.7Ghz i7/256/8 mottatt på døren i dag. :)

S_NOOKER

Hmm.. Litt synd at den tynne bunnplata med 4 gummipad ikke er helts rett. Sånn at den "vagler" litt når jeg legger hendene oppå tasturet for å skrive. Er vel bare å tenke på noe annet, så går vel irritasjonen over snart. :)

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Stakk innom Elkjøp på onsdag og plukket med meg en. Kjappe saker dette. Dette er en MBP-killer, og jeg er sikker på Apple kommer til å fase ut ikke-retina MBP til fordel for Air.

buggerheads bilde

buggerhead

Da har også jeg bestilt meg en ny MBA 13/i7/8GB/256. Litt skuffende at Humac, Eplehuset m.fl ikke har noen inne av det jeg syntes burde være minimum spec i hvertfall når det gjelder RAM. 4GB er alt for snaut og jeg opplever at det lugger fælt når du fyrer opp noen ekstra apps.

Har solgt MBP 15" med Retina og tror ikke jeg kommer til å savne den så alt for mye. Syntes den var tung og klumpete å drasse på.

Kort sagt, dette blir nok bra.

erlingni

Jeg har solgt min gamle mid2011 MBA i7, 4gb, 256ssd i bytte mot en ny i7, 8gb, 512ssd fra Apple Store :-D
Bestilte på fredag forrige uke, og det står fortsatt "behandler varer" og "Klar til utsending: 1-3 werkdagen". Men noe av det bestilte tilbehøret kom med DHL på døren allerede i går.
Litt irriterende med MagSafe2, da jeg hadde ekstra lader fra før, og ikke liker de små adapterne spesielt godt, måtte jeg kjøpe en ny til 650,-. Ifølge reviews på nettet er ikke MagSafe2 noe fremskritt akkurat... :-P

Den gamle MBA ble solgt i helgen, så venter meget utålmodig! Men den som venter på noe godt osv... :rolls eyes:

buggerheads bilde

buggerhead

Ifølge reviews på nettet er ikke MagSafe2 noe fremskritt akkurat... :-P

MagSafe2 er ikke mye å skryte av nei. Det mest irriterende er at den faller ut selv ved lett berøring.

ggt667s bilde

ggt667

Apple har bæsja mye på leggen i det siste.

Håper MacPro ikke blir nok en brun flekk nederst på leggen...

Men dette ser ihvertfall ut til å være gode nyheter: http://qz.com/99935/apples-new-web-based-software-will-make-you-realize-how-awful-google-drive-is/

Valotunk

Jeg har solgt min gamle mid2011 MBA i7, 4gb, 256ssd

Av ren nysgjerrighet, hvor mye fikk du for denne..?

Jeg har en akkurat lik som skal selges nå etter at den nye kom i hus tidligere i uken.

erlingni


Av ren nysgjerrighet, hvor mye fikk du for denne..?

Jeg har en akkurat lik som skal selges nå etter at den nye kom i hus tidligere i uken.

Jeg solgte til en kompis, så da ble det kompispris på 5000,- inkl. en ekstra lader. Da slapp jeg å styre med finn.no. Dette er hans første mac, så da gjør jeg vel en god gjerning samtidig ved å "verve" han til mac/OSX verden ;)
Men jeg så at tilsvarende lå på rundt 6500,- på finn.no, men alle de hadde ligget der rundt en-to uker, så hadde nok lagt meg litt under det (kanskje 6000,-) for å bli kvitt den kjapt.

Min var forresten en 13" (både gammel og ny), så nå at jeg hadde glemt å skrive det....

buffests bilde

buffest

Hei

Jeg planlegger kjøp av MBA 13" (alternativt rMBP 13").

8 GB RAM garantert.

Usikker på i5 vs. i7 pga. rapporter om at i7en har vesentlig dårligere batteritid, se bl.a.:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1598269&page=2
https://discussions.apple.com/message/22398140#22398140

Ifølge denne rykende ferske testen er det dog "trygt" å kjøpe i7en (ok for meg med noe dårligere batteri ved load):
http://www.anandtech.com/show/7113/2013-macbook-air-core-i5-4250u-vs-core-i7-4650u/4

(Prisforskjellen er uvesentlig for mitt valg her.)

Til dere som har fått (eller snart får) MBA 13"/i7/8GB/256 , ønsker jeg gjerne deres batterierfaringer!

Og så har vi dette wi-fi-trøbbelet da:
http://www.hardware.no/artikler/apple-bekrefter-macbook-air-trobbel/134921
https://discussions.apple.com/thread/2664670?start=0&tstart=0

Noen som har disse problemene på sin MBA 2013?

Jeg har Linksys EA6500 AC-router. Interessert i erfaringer/problemer med både AC og b/g/n-nettverk.

Valotunk

Fikk min 13" Air med i7 på tirsdag og når det kommer til batteriet kan jeg ikke si annet enn wow!

I går ettermiddag rundt kl. 1600 nappet jeg ut laderen. Da viste batteriindikatoren 12:56.

Jeg satt hele kvelden i går på batteri og følte omtrent at det tok "en hel evighet" før den i det hele tatt gikk under 10 timers grensa. Generell surfing, en del musikkavspilling med iTunes, en og annen youtube video innimellom, samtidig som jeg brukte kvelden til å få installert noe av programvaren jeg hadde fra tidligere. Når jeg gikk til køys viste den 05:30 som resterende batteritid.

Har ladet den opp til fullt igjen nå i dag og planlegger en ny "test" i løpet av kvelden og morgendagen for å se hvor mye jeg klarer å få ut av batteriet før den slår seg av med min bruk.

Jeg har ellers lest "rykter" om at noen mener Dropbox sluker batteri. Jeg har dropbox installert på min og kan ikke si at jeg ser at det har noen strørre innvirkning.

Wi-fi problemer har jeg heller ikke hatt. Kjøpte nye Time Capsule sammen med Air'en og må si at 802.11ac gir en kraftig hastighetsøkning på filoverføring i forhold til n-standarden. Selv første Time Machine backup over wi-fi gikk akseptabelt raskt.

Valotunk


Av ren nysgjerrighet, hvor mye fikk du for denne..?

Jeg har en akkurat lik som skal selges nå etter at den nye kom i hus tidligere i uken.

Jeg solgte til en kompis, så da ble det kompispris på 5000,- inkl. en ekstra lader. Da slapp jeg å styre med finn.no. Dette er hans første mac, så da gjør jeg vel en god gjerning samtidig ved å "verve" han til mac/OSX verden ;)
Men jeg så at tilsvarende lå på rundt 6500,- på finn.no, men alle de hadde ligget der rundt en-to uker, så hadde nok lagt meg litt under det (kanskje 6000,-) for å bli kvitt den kjapt.

Min var forresten en 13" (både gammel og ny), så nå at jeg hadde glemt å skrive det....

At det var snakk om en 13" tok jeg igrunn for gitt uten å tenke over det :bitchin:

Da var den "gamle" solgt etter mindre enn et døgn på finn.no.

Det manglet ikke på interessen og den gikk for kr. 7000,- uten diskusjon. Slapp også styret med sending siden det var en lokal kjøper.

Kludrik

Så lenge skjermkanten er antikvarisk bred gidder jeg ikke bytte inn min MacBookPro i en ny air. Den ser gammeldags ut og en skjerm som går helt ut til kanten ville gitt enten en mindre maskin eller større tastatur.

Ser også at noen irriterer seg over å måtte venne seg til å måtte skrive på et tastatur med skjev og vaglende bunnplate.

Det behøver du ikke venne deg til. Det er reklamasjonsgrunn

geirill

Hei. Jeg har hatt min MBA i7 8gb ram med 256gb hdd i 2 uker nå.
Jeg er førstegangs kjøper av mac.
-------------
Jeg er kjempe fornøyd:)

Det eneste minuset med maskinen er at den ikke har retina!
-------------
Jeg hadde endel wifi problemer i begynneøsen, når time machine startet mistet jeg internett forbindelsen. Løsningen ble at jeg måtte sette time machine over på manuell.
Etter siste oppdatering så ble problemet med wifi og time machine fikset. Nå virker alt som det skal.

-Geir

S_NOOKER

Til dere som har fått (eller snart får) MBA 13"/i7/8GB/256 , ønsker jeg gjerne deres batterierfaringer!
Ved normal bruk som surfing, enkel fotobehandling i iPhoto, musikk via iTunes osv, ser det ut til at batteritiden holder det som antydes, altså opptil 12 timer.

Ved konvertering av filmer fra f.eks. .mkv eller annet til .mp4 via Handbrake, gikk deriomot batteritiden ned til ca en tiendel. Viftestøy gikk selvsagt også fra stille til godt merkbar.

buffests bilde

buffest

Fikk min MBA 13"/i7/8GB/256 for en måneds tid siden.

Til det jeg har brukt den til (surfing, film- og musikk-streaming, hd videoavspilling til TV, iPhoto o.l.) fungerer den utmerket. Alt ultrakjapt, får min mer enn dobbelt så dyre jobb-laptop til å virke helt historisk selv med ethernetkabel.

Men tester jeg ping ser det ikke bra ut.

Pinger ruteren direkte i terminal, og får vilt variende ping-tider. Gjør jeg det samme fra PC, er alle tidene mellom 1-3ms.

Ved min bruk har ikke dette hatt praktisk betydning. Men det betyr at det er noe galt med wifien på den.

Andre som vil teste?

Åpne Terminal. Skriv 'Ping 192.168.1.1' (skift ut til det som er din ruters adresse, hvis den ikke er 192.168.1.1.) Kan alltids skrive ping vg.no, har du bra internettforbindelse, vil det ikke gi så ulikt resultat.

Det burde se jevnt lavt ut, omtrent slik:

64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=18 ttl=64 time=2.689 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=19 ttl=64 time=2.628 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=20 ttl=64 time=2.770 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=21 ttl=64 time=2.568 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=22 ttl=64 time=2.790 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=23 ttl=64 time=2.685 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=24 ttl=64 time=2.535 ms

Men det ser mer slik ut:

64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=8 ttl=64 time=63.715 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=9 ttl=64 time=1.904 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=10 ttl=64 time=2.118 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=11 ttl=64 time=2.457 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=12 ttl=64 time=41.687 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=13 ttl=64 time=78.090 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=14 ttl=64 time=98.035 ms

(Dette er eksempler hentet fra andre, jeg er ikke hjemme på min Macbook nå.)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai