Apple lanserer Logic Pro X

Apple lanserer Logic Pro X

Apple lanserte i dag Logic Pro X - en helt ny versjon av Logic Pro. Logic Pro er Apples verktøy for musikere og Logic Pro X lanseres med et nytt grensesnitt, nye kreative verktøy for musikere og en utvidet samling av instrumenter og effekter. Apple har også introdusert Logic Remote, en ny måte å spille og kontrollere Logic Pro X fra iPad, noe som gir musikere muligheten til å lage og mikse musikken sin fra hvor som helst.

Logic Pro har lenge vært et sentralt verktøy i Final Cut Studio-pakken, men etter at Apple valgte å splitte opp programmene med introduksjonen av Final Cut Pro X så har man ventet på en ny og forbedret utgave av Logic Pro. I dag kom Logic Pro X.

Logic Pro X har blitt designet med et moderne nytt utseende og samtidig bevart og utvidet funksjoner som profesjonelle brukere allerede bruker og stoler på. Overgangen skal med andre ord ikke være like stor som ved Final Cut Pro X og de første anmeldelsene av Logic Pro X ser ut til å være gode. Det nye grensesnittet gir tilgang til avanserte verktøy og funksjonalitet for kompliserte oppgaver, men det kan også skjules slik at musikere kan fokusere på å være kreative.

Logic Remote er en ny måte å forlenge bruken av Logic Pro til din iPad. Designet for å dra full nytte av iPads Multi-Touch-skjerm, gir Logic Remote brukere nye måter å spille inn og mikse instrumenter i Logic Pro X fra hvor som helst. Snu iPad og den kan bli et tastatur, en tromme, en gitar eller et miksebord.

Logic Pro X er tilgjengelig i dag fra Mac App Store til NOK 1400,- og det må sies å være en ganske så god pris for et proff-verktøy. Du kan lese mer om Logic Pro X hos Apple.

Tags:

BzjPro

Har glemt og oppdatere til 9.1.8 og logic pro 9 har blitt fjernet fra app store :/ Er det noen måte og oppdatere logic pro 9.1.6 til 9.1.8?
Edit: fant det ut :)
http://support.apple.com/kb/dl1601
Edit 2: Gikk ikke fikk opp beskjed om at den må oppdateres fra app store :/

sinatra

Fristende

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Endelig.
Har ventet en stund på dette da det har ligget litt i Apple's natur i det siste….
Når forsvinner iMovie, Garageband og iPhoto? Alternativene er jo der for alle programmene: FCPX, Logic Pro X og Aperture.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Tviler på at iLife-programmene vil kuttes med det første

svanos bilde

svano

iLife-pakken ligger i en helt annen prisklasse og sikter på en annen brukergruppe enn pro-programmene. Tviler også på at det forsvinner. Tror også mange ser denne programpakken som en av fordelen ved å velge Mac (på forbrukernivå).

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Enig med dere, men man vet aldri om de blir lagt til iOS nivå og kun tilgjengelige der etterhvert. Har sett litt sånne tendenser hos Apple i det siste….

Torbjørn_Mac_4_Life_s bilde

Torbjørn_Mac_4_Life_

Er det noen som har prøvd seg på Logic Pro X her?

jacos bilde

jaco

Ja jeg har lagt det inn i dag, liker det jeg! Men det som er litt dumt er at de har fjernet helt støtte for 32bit VST. Bridge er borte, er mange gode gamle vster som ikke finnes i 64bit enda, men får håpe de dukker opp.

Ellers er det en kjempe fin oppdatering!

appeltje

Nå har jeg hatt Final Cut studio siden det kom, og jeg har aldri hatt Logic...

-Evens bilde

-Even

Førsteinntrykket var hvertfall bra! :)

Kan vi forvente å se en ApertureX-variant om en god stund mon tro?

Herman1

Det vet jeg ikke, det blir i tilfelle lenge til, tror jeg, tipper de må innom Aperture 4 først, hvis de ikke bryter av rekkefølgen og lanserer noe helt fantastisk noe (igjen).

Aperture kan ikke leve så mye lenger på småjusteringer og bruk av plug-ins, så enten faser de ut hele prosjektet (det håpe jeg ikke!) eller så er det "just one more thing" i som blir lansert, en fremtidig versjon. Men jeg synes Aperture har vært i 3-versjonen ganske lenge nå, så jeg har spurt meg selv om hva som skjer. Adobe Lightroom 5 har jo passert Aperture med flere poeng, lurer på hvorfor Apple tillater dette?

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Jeg tror, og håper, at Aperture kommer i en oppgradert X-versjon snart.
Jeg har testet Lightroom 5 en stund og liker det jeg har testet ut så langt. Dog har jeg bare hatt noen få tusen bilder inn der for testen sin skyld. I motsetning så har jeg et stk stort bibliotek i Aperture med ca 150 000 råbilder, så det kan kanskje ikke sammenlignes helt.
Men jeg håper og håper på oppgradering av Aperture. Logic blir snart kjøpt og lastet ned også. Men inntil videre så holder Logic 9 stand....

Gitman

Satt og lekte meg med Garageband på iphonen og fant plutselig at Drummer, eller en forenklet utgave av den, er i den også. Nå venter jeg bare at disse "Smart" instrumentene på Iphone appen kommer til Logic Pro X også ,styrt via iPad'en. Veldig flott hvis man ikke spiller instrumentet men vil legge inn litt når man komponerer.

Knut1000

Har nett kjøpt macbook pro (4gb), og har supre planar om å skaffe meg logic pro 9 (pro x er for kvasst for mac'en.) Har leita rundt, men finn jo berre logic pro x. Nokre tips der ute til kor ein får tak i logic pro 9 (eller evt. Express)?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai