Privat Dropbox med Transporter

Privat Dropbox med Transporter

Etter Edward Snowden sine avsløringer, har mange begynt å tenke seg litt mer om hva gjelder lagring av data i Dropbox, Google Drive, Microsoft SkyDrive og andre amerikanske lagringstjenester i skyen. Løsningen er kanskje å sette opp sin egen private Dropbox hvor du selv har kontroll over dataene. Et nytt produkt med navn Transporter er nettopp dette.

Transporter er utviklet av samme gjeng som utviklet den populære RAID-løsningen Drobo. Transporter er enkelt forklart en liten harddisk som er koblet opp Macen din og mot Internett og synkroniserer seg mot en annen Transporter.

Med Transporter så kan du ha en harddisk stående på kontoret, en hjemme og en på hytta disse tre harddiskene vil automatisk synkronisere seg mot hverandre og være oppdatert med riktig innhold til en hvert tid. I tillegg kan du gjennom mobil applikasjoner til iPhone, iPad og Android få tilgang til alt innhold på din Transporter når som helst.

Privat Dropbox med Transporter

Med Transporter kan du med andre ord, uten noen form for teknisk kompetanse, sette opp et Peer-to-peer Dropbox-alternativ hvor du har kontroll på harddisken og ikke sender all dataen din over til et selskap som muligens kan lese all din data.

Transporter kan fungere bra for folk som vil ta backup av viktige filer (f.eks. ditt iPhoto-bibliotek) til et sted utenfor huset, for folk som vil ha tilgang til samme data hjemme og på jobb og for bedrifter som har ansatte spredd rundt omkring, men trenger å ha tilgang til samme dokumenter hele tiden. Med Transporter kan du med andre ord lage din egen Dropbox uten å samtidig dele dine dokumenter med NSA.

Prisen begynner på $199 og Transporter kan fylles opp med standard 2.5" harddisker fra hvilken som helst tilbyder. Du kjøper en boks og kan selv velge størrelse på harrdisk. Les mer på Filetransporter.com.

Jon_mac1

Vil ikke dette fungere på samme måte som WD My Book live?

Fiskepudding

For de som ikke vil bruke $200 er det gratis alternativer også.
OwnCoud fungerer bra (http://owncloud.org/) ikke like enkel å sette opp, men fungerer glimrende for meg iallefall.

Ovit82

Dette virker veldig aktuelt for min del, men det store spørsmålet her er om det finnes et web-interface?

Kan jeg gå inn på hvilken som helst mac/windows maskin og logge meg på for å få tak i den filen jeg desperat trenger ASAP?

krisarch

I disse tider kan man bli paranoid. Er man sikre på at det ikke er en bakdør via nettet innebygget? Genialt å få noen til å tro at de er trygge og få dem til å lagre alt hjemme, men like åpent. Det eneste som da er oppnådd er å spre info på flere punkter og dermed gjøre det litt mer tidkrevende å samle enn om alt er lagret på et sted.

På den andre siden: Ingen ting å skjule, ingen ting å frykte.

ompaKaiiizer

Virker som man har glemt linja man skal overføre dataene over. Er ikke så veldig mange som har veldig god bredbåndslinje (hvis de har en i det hele tatt) på hytta. Ikke alle arbeidsgivere som synes det er greit at du setter en privat "nettverksdisk" der som skal synkroniseres over deres bredbåndslinje. Du kan alltids plassere den hjemme hos en venn/et familiemedlem som du stoler på, men har alle det (og kan vi stole på deres gjester igjen)? For meg ser dette ut som en svært lite sikker løsning, der man har en liten fysisk ting som lett kan stjeles. Vil heller ha backup av bildene mine på server langt inne i en fjellhall eller hvor det nå er leverandøren min lagrer bildene mine. De fikser kryptering, backup av backup, drift osv. osv. Betaler gjerne < 500 kroner i året for det. Har man ikke råd til det, har man heller ikke noe som er verdt å ta backup av. Kan jeg stole på en norsk leverandør av slike tjenster? Aner ikke, men jeg lever foreløpig i den tro. Og litt som det blir nevnt over her, har man ingenting å skjule har man ingenting å frykte (eller svært lite i alle fall).

ompaKaiiizer

@Jon_mac1: nei.

ompaKaiiizer

@Fiskepudding: les artikkel på nytt og se gjerne også presenstasjonsvideoen. Dette er h a r d w a r e + software.

danibo77s bilde

danibo77

Kickstarterprisene var jo overpriset kontra det den selges for med større HDD på amazon.com

Oscar

Vi bruker en del av disse på jobben. Jeg kjøpte en hjemme og en til å ha hos svigerfar for å ha backups. Fungerer helt utrolig bra!

gamenius

De sier dataen er kryptert under overføring mellom boksene. Hva med dataen når den er lagret på Transporteren, er innholdet kryptert da også?

Skrekken er jo en ukryptert harddisk på avveie.

danibo77s bilde

danibo77

Godt poeng, men nå skal jo transporteren stå i private hjem, evnt eget kontor, så den kan jo låses ned/inne/fast.

Skal ikke se bort i fra at den også støtter diverse krypteringssoftware.

kurkas bilde

kurka

"Ingen ting å skjule, ingen ting å frykte" er vel en litt for naiv holdning. Jeg har ingenting å skjule i mine dokumenter eller bildearkiv, men jeg vil uansett ikke at sånt skal komme på avveie.

Fritt etter en leder i Computerworld: "Jeg gjør ikke noe ulovlig når jeg er på do, men foretrekker å ha døren lukket uansett". Det er altså greit å verne om sitt privatliv uansett.

Arild Holtet

Vet ikke helt hva jeg mener om denne. Kanskje veldig praktisk.

Men noe annet jeg lurer på, er at Apple Store er nede nå. Kommer den nye Mac Pro?

Gelles bilde

Gelle

paranoidismen slår til igjen, til glede for de som har salg av datasikkerhet som yrke. Greit nok å være forbanna på overvåking, og motstander av datalagring. Men derifra til å begynne å beskytte egne uinteressante filer for internasjonal overvåkning er helt ute av perspektiv.

rattata12s bilde

rattata12

Slett alle disse, da det får mac/iphone til å krasje!!!!!!!!!!!!!!

IKKE gå innpå nye tråder da faren for at maskinen/tlf vil krasje er stor..

http://www.itavisen.no/nyheter/disse-arabiske-tegnene-krasjer-b%C3%A5de-iphone-og-mac-93478

Gelles bilde

Gelle

Ah, det er det som gjør det ja. Jeg må brukeFirefox for å komme inn på denne siden, Safari krasjer momentant.

piddien

Jeg tenkte en stund på å kjøpe en transporter, men
produktet får ikke bare gode kommentarer på amazon.com

http://www.amazon.com/Connected-Data-CTR1D14US1R-Transporter-Private/dp/B00BFNJ2O6/ref=pd_sim_pc_5

Er det noen av dere som har noen og kan gi oss tilbakemelding

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai