1Password 4 er lansert

1PasswordÅ ha unike og sikre passord på alle tjenester man benytter på nettet er noe av det viktigste man kan gjøre for å holde seg selv «sikker». Datainnbrudd og passord på avveie skjer ofte og senest i dag kan man lese at 2.9 millioner kredittkort og personopplysninger har blitt stjålet fra Adobe.

Det er her programmer som 1Password kommer inn og i går slapp Agilebits den fjerde versjonen av programmet som bør være standard utstyr på alle Macer.

1Password 4 er en stor oppgradering til 1Password og for de som ikke kjenner dette verktøyet så er det et program som hjelper deg å lage unike passord for alle tjenester du benytter og i tillegg organiserer og lagrer disse for deg. Med 1Password bruker du aldri det samme passordet igjen og du trenger kun å huske ett eneste passord - det passordet du bruker til å låse opp 1Password og alle dine andre passord.

1Password

Den største nyheten i 1Password 4 er nå at den har full iCloud-støtte. Dvs. at 1Password synkroniserer sine data mot Apple iCloud og dataene helt sømløst vil være oppdatert på tvers av alle dine Macer og iPhone/iPad hvis du bruker 1Password også på iOS. Alt er kryptert med AES256 og benytter PBKDF2.

Videre har 1Password 4 også en helt ny menybar-applikasjon som lar deg få tilgang til passord rett fra menyen. Denne fungerer sammen med nettlesertillegg til alle de store nettleserne slik at du enkelt har tilgang til alle passord du trenger mens du bruker nettleseren. Integrasjonen med nettleseren er vesentlig bedre enn tidligere utgaver av 1Password.

Shared Vaults

Nytt i versjon 4 er også det Agilebits kaller for «Shared Vaults» som gjør det mulig for deg å ha flere arkiver med passord som du deler med andre 1Password-brukere. Dette kan f.eks. være veldig praktisk på en arbeidsplass hvor flere trenger tilgang til samme passord.

1Password 4 er ikke gratis og du må ut med NOK 280,- for programmet i Mac App Store, men det er allikevel den billigste forsikringen du kan kjøpe deg for at din nettidentitet blir misbrukt og at gjenbrukte passord kommer på avveie. Brukere som allerede har kjøpt 1Password 4 via Mac App Store oppgraderes gratis.

Tags:

GakkNet

Enig i at til nå så har det beste vært om man har brukt et slikt program.

Men når Mavericks lanseres om noen få uker så er det vel bedre å benytte den innebygde sikkerhetsfunksjonen Keychain? Den genererer sikre passord og sparer dem, på tvers av alle enhetene. Det er allerede integrert i iOS7.

Denne er også integrert med fingeravtrykksleseren i den nye iPhone 5S.

http://www.apple.com/osx/preview/#icloud-keychain

svars bilde

svar

Tror jeg klarer meg med forige versjon enn så lenge, ser ikke ut til å være mye nytt her, iCloud kan man som kjent ikke stole på.

Cybbe

For mye penger og for lite nytt. Jevngode løsninger er billige, og har en forretningsmodell som jeg mener er bedre.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

kjøpte den, bra men litt buggy. Utfyllingskjemaene og å lage fler logins på en gang.

basushjerne

Helt enig med GakkNet. Har brukt dette programmet en stund, men etter jeg fikk Mavericks, blir det totalt unødvendig. Det at du faktisk må bruke 1passwords egene browser på ios enhetene dine for å fylle ut passord, gjør alt bare veldig slitsomt.

Litt kjedelig at Apple har deaktivert keychain på ios 7, får bare smøre oss med tålmodighet til den endelige versjonen av Mavericks blir lansert.

K.D.Gs bilde

K.D.G

hva med KeePassX?

den er gratis/free

DADDYs bilde

DADDY

Bruker Lastpass etter anbefaling her inne, de fungerer også med pc.

Hva er bedre med denne? Bortsett fra prisen...

Peacock8

Hvordan er den i forhold til passlocker?

Tarkus

Må man fremdeles bruke Dropbox for å synce Mac'en med iPad og iPhone? really?

Hvorfor er denne bedre enn f. eks Dashlane eller LastPass?

En ting å vurdere: når man sitter på en shabby internettcafé i Saigon eller et annet sted i verden med en gammel versjon av windows som det eneste å komme online med og det viser seg umulig å laste ned noe program og installere dette på cafeens PCer, vil man da kunne logge inn på sine egne sider dersom man har alle passordene liggende kryptert på 1Password sine servere?

Superhai

Man kan synce via dropbox, iCloud, wifi, iTunes til iOS.
Man har ikke passordene hos Agile, og det er litt av poenget. Oppgraderingen til 4 var gratis på Mac app store, så jeg er fornøyd.
For de fleste er nok Apple sin versjon bedre siden den er hakket mer integrert i f.eks. safari og ikke koster ekstra. Men hvis du er i høysikkerhets-situasjoner så er risikoen at Apple blir pålagt tilgang til informasjonen i iCloud.

ch_knapp

Betatestet den, og fikk oppgradering gratis gjennom App Store. Brukt 1Password siden 1.0.

Hvis du virkelig bryr deg om sikkerhet er 1Password eller LastPass den beste løsningen. 1Password er TNO (Trust no-one), dine passord er kryptert på en slik måte at kun ditt hovedpassord kan dekryptere. Det er derfor trygt å synkronisere ved hjelp av iCloud eller Dropbox. iCloud Keychain har vi ikke garantier for at er implementert på samme måte, her er det sannsynlig at Apple, gitt en rettsordre eller NSL, vil kunne hente ut lagrede passord uten din viten.

Fordeler ved oppgradering er bedre utseende; 1Password Mini (som er sykt mye bedre); "Security Audit" som utfører analyse av passordene dine for å avduke duplikater eller dårlige passord; Mulighet for at samme oppføring kan logge inn på flere sider (amazon.com, amazon.co.uk, amazon.de) og mye mer.

Som nevnt i artikkelen ble nettopp Adobe-logins kompromittert. Inntil for et par måneder siden brukte jeg et av mine "fellespassord" der-- hadde vært screwd om ikke 1Password oppmuntret meg til å generere et eget passord for tjenesten. Nå er hackingen en bagatell. Trust no-one.

Senior

Vil ikke passordet jeg bruker fra 1Password også lagres i Nøkkelring når jeg bruker et passord for å logge meg inn i f.eks. i Safari? Dermed vil det vel med ordinær bruk av iCloud også være tilgjengelig for Apple. Da er jeg vel like langt i forhold til sikkerhet overfor Apples bruk eller pålagte bruk av data?

svars bilde

svar

Sist jeg sjekket ble ikke 1Password masterpassordet man srkiver inn i pugin`en til eks Safari lagret i keychain.
Man har en innstilling i 1Password selv hvor lang tid det skal gå før den autolåser.
Man har også en innstilling om man VIL at passordet skal lagres i keychain slik at man aldri får spøsrmål om å skrive det inn, noe som vil svekke sikkerheten.

asbjotve

Har brukt 1password i lang tid. Og jeg foretrekker dette fremfor Apple sin keychain som blir lagret i skyen. LastPass brukte jeg også tidligere, slike tjenester er gode de også, MEN det er en viss sikkerhetsrisiko forbundet med det, siden de er lagret på nett.

1password har mulighet for å velge om man skal lagre passordet i keychain? Eller har jeg misforstått forrige post her? Hvis ikke, så nei, det har jeg ikke hørt om... har saumfart instillingene til 1password, og det er ikke mulig å lagre 1password sitt masterpassord i Apples keychain. Man kan derimot velge å skru av passordsjekk, men det er jo selvsagt IKKE å anbefale.

svars bilde

svar

[url=http://bildr.no/view/UGRNUDdR">
Jeg har dette som ett valg under sikkerhet i versjon 3.8.21

Macinis bilde

Macini

Jeg bruker heller 1Password 4 og synkroniserer via wifi til iPhone og iPad enn å bruke iCloud som er totalt åpen for utenforstående (les NSA). Da hjelper det ikke at det kommer innebygget i Mavericks når de bruker iCloud for lagring av passordene.
Slik jeg ser det er 1Password en mye bedre løsning for lagring av passord og annen informasjon unntatt offentlighet.

svars bilde

svar

Litt off, hadde det vært en annen måte å få syncet bookmarks og sånt på enn iCloud hadde jeg sluppet å bruke iCloud i det hele tatt.
Kansje på tide å bytte til Firefox og bruke den syncen der?

asbjotve

[url=http://bildr.no/view/UGRNUDdR">
Jeg har dette som ett valg under sikkerhet i versjon 3.8.21

Ok, jeg har ikke det valget under noen av instillinge til 1password 4 ihvertfall.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai