Ny iWork og iLife nå klar i Mac App Store

iPhoto

Sammen med all oppdateringen av MacBook Pro, iPad Air, iPad mini og Mavericks, så slapp Apple også en større oppdatering til iWork og iLife - de populære programvarepakkene fra Apple som inneholder Pages, Keynote, Numbers, iPhoto, iMovie og Garageband. Alle programmene har blitt oppdatert.

Apple kunngjorde i går at programmene i iWork-serien og iLife-serien er nydesignet helt fra bunnen av for å dra full nytte av OS X Mavericks og iOS 7. Alle appene er oppdatert til 64-bits-apper, de er integrert med iCloud, og de er fullpakket med hundrevis av nye funksjoner. Apple kunngjorde også i dag at både iWork og iLife nå leveres gratis med alle nye Mac-er og iOS-enheter.

Dette er den største dagen for apper i Apples historie. Disse nye versjonene leverer enestående, sømløse opplevelser på alle enheter, og de er fullpakket med flotte funksjoner som iMovie Theater, Drummer og et nytt enhetlig filformat for iWork-dokumenter på alle enhetene dine

uttalte Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services i en pressemelding.

Nye iWork for Mac og iOS gjør det enklere å opprette, redigere og dele dokumenter enn noen gang. iWork har endelig fått et nytt, enhetlig filformat som sikrer kompatibilitet for dokumenter på tvers av Mac, iOS og iCloud, og iWork for iCloud beta har nå støtte for samarbeid i sanntid. Nå kan du opprette dokumentet på iPad, redigere det på Mac-en og samarbeide med venner i iWork for iCloud, selv om de bruker en PC. Et helt nytt grensesnitt gjør iWork enda enklere å bruke.

Keynote

Keynote

iPhoto for Mac og iOS er nå 64-bits, slik at å bla gjennom og redigere bilder er raskere. iPhoto for iOS er inspirert av iOS 7 og har et nytt design og nye verktøy og effekter gjør at du kan redigere dine bilder ytterligere. Nå kan du også dele favorittbildene dine som lysbildeserier som du kan sette på pause, spole bakover eller fremover i ved hjelp av multi-touch bevegelser. Endelig er det også mulig å bestille fotobøker rett av iPhoto på iOS - en mulighet mange har etterspurt.

iMovie

iMovie for Mac og iOS er nydesignet for å gjøre det enklere å se gjennom videobiblioteket og dele videoesnutter med det samme. iMovie for Mac inkluderer forenklede redigeringsverktøy som raskt lar deg gjøre forbedringer i filmens utseende, legge til effekter og redusere eller øke farten på videoen. Apple introduserte også en ny funksjon med navnet iMovie Theater som gjør det mulig å se på de delte klippene, filmene og filmtrailerne dine på alle Apple-enhetene, selv på Apple TV. Dette krever synkronisering gjennom iCloud.

Sist, men ikke minst, GarageBand for Mac har også fått en stor oppdatering med et helt nytt utseende, et helt nytt lydbibliotek og flere nye funksjoner, blant annet Drummer og smarte kontroller. GarageBand for iOS har blitt oppdatert slik at utseendet står i stil med iOS 7 og utnytter 64-bits-prosessoren i nye iPad til å gjøre det mulig å jobbe med opptil 32 spor. Med iOS 7 Inter-App Audio kan du spille inn direkte fra tredjeparters musikkapper til GarageBand, og med AirDrop kan du dele sangprosjektene trådløst med andre iOS-brukere, slik at man kan jobbe på sangene sammen. iCloud hjelper deg med å holde sangprosjektene oppdatert på alle enhetene dine, og brukerne kan starte på en sang på iOS og fortsette der de slapp, i GarageBand for Mac.

Priser og tilgjengelighet

iWork og iLife for Mac følger med gratis ved kjøp av Mac. Eksisterende brukere som bruker Mavericks, kan oppdatere appene sine gratis fra Mac App Store. iWork og iLife for iOS er tilgjengelig gratis fra App Store for alle nye enheter som kjører iOS 7, og de finnes også som gratis oppdateringer for eksisterende brukere. GarageBand for Mac og iOS er gratis for alle brukere av OS X Mavericks og iOS 7. Ekstra GarageBand-instrumenter og -lyder er tilgjengelig for kjøp i programmet til NOK 35 for hver plattform.

Tags:

Ove

Hva med oss som bruker eldre OS, f.eks. OS X 10.5.8 (Lion)? Kan vi bruke disse nyeste iWork og iLife?

Og så undres jeg på dette med norsk ordliste for Apple, de leverer som kjent både dansk og svensk innebygd ordliste, hvordan går det med den saken?

Det kunne jamen også vært på tide om vi endelig får norsk Apple-ordliste til Pages m.m.

iSkf95

Lurer også på hva status er angående norsk ordliste. Er nok der ankepunktet ligger for mange norske brukere. iWork er etter min mening langt bedre enn Office (til Mac vel å merke), men uten ordliste blir Office eneste mulighet. Vet jeg kan laste ned norsk ordliste eksternt, men syntes ikke dette fungerte helt optimalt.

iWork for iCloud er forresten veldig bra, spesielt fungerer det veldig bra for flere brukere å redigere samme dokument samtidig.

espen007s bilde

espen007

Ser at Pages, Keynote og Number fortsatt koster 140,-. Er det noen som ser om disse har en annen pris?

nasty0nes bilde

nasty0ne

Glorete og stygge ikon. Hva i alle dager er det som skjer?
Kjenner ikke Apple igjen, hva smak angår.
1720748

prj84

Skulle ikke disse bli gratis for oss som har iLife?

trymsb

Jeg opplever også problemer med både iWork og iLife. Ingen av disse kommer opp i App Store.. Problemet ligger nok i at det er kjøpt på dvd, og ikke i MAS, men det skulle jo likevel være mulig å oppdatere gratis. Noen som har tips?

Berlevaagnytt

Etter å ha oppdatert Imovie til versjon 10, opplever jeg å få en mappe som heter Imovie 9.0.9 under applications.. Er dette noe man kan avinstallere/slette når nye 10ern har oppdatert prosjekter og hendelser?

Arnt

andycap85

Blir litt forvirret. Vi som har iLife 11, skulle ikke vi kunne oppgradere til nyeste gratis? Står 105.- på iphoto i min app store:/

Mavericks er på plass nå..:P

Mvh Andy

SeffHildre

Om du vill ha iWork pakken gratis er det bare å følge denne guiden ;

HOW TO GET iWORK SUITE FOR FREE ON OSX MAVERICKS
1) Visit http://mac.softpedia.com/get/Business/Apple-iWork-06.shtml
2) Click Download
3) Click External Mirror 1
4) It will just be a DMG file so install like normal
5) I had to wait a few minutes / I also Quit App Store and reopened. After a few minutes it showed I had 3 updates available to Pages, Numbers, Keynote.
6) Updated as normal.

Husk du må skifte systemspråk til engelsk for å få updaten også er det bare å skite tilbake til norsk.

Kilde: http://9to5mac.com/2013/10/23/app-store-bug-allows-iwork-trial-users-to-update-the-entire-suite-for-free/

trymsb

Funket med en gang jeg skiftet til engelsk! Takk for hjelpen! :-)

lindtveits bilde

lindtveit

Som trymsb sier, holder det å endre systemspråk til engelsk, og åpne AppStore på nytt.

lm.flage

Etter at jeg startet nye iPhoto, og bekreftet at jeg ville oppdatere biblioteket, så fungerer det ikke lengre i Aperture - der får jeg feilmelding om at jeg biblioteket trenger en nyere versjon av Aperture (ja, jeg har siste versjon av Aperture).

Noen som har fått denne feilmeldingen, og som har kommet rundt den?

DADDYs bilde

DADDY

Takk for tips om språk, men må vi gjøre det samme fremover også?

Blir mye omstart...

danibo77s bilde

danibo77

Husker godt at iconet til iMovie har endret farge ganske ofte siden versjon 1. Det samme gjelder forsåvidt iPhoto. Får satset på at de nærmer seg slutten av fargeskalaen og begynner forfra igjen ;)

sweet freedom

Kan man åpne iMovie 11 og fortsette som før? Oppgraderingen slettet mye innhold som klipp, musikk og overganger. Etter min mening skulle ikke dette vært en oppgradering, snarere et nytt program som fra iMovie 06 til iMovie 09. Slik at prosjekter kunne ferdigstilles i det gamle . Andre som fikk store problemer?

kees

Takk SeffHildre! You made my day!

Jeg hadde prøvd alt jeg fant for å kunne oppdatere iWork og Aperture.
iWork kjøpt på DVD og Aperture kjøpt elektronisk fra Apple (rett før de laget Mac Appstore og reduserte prisen med 60%)
Jeg prøvde også å opprette en ny bruker og oppdatere der som fungerte for noen i USA. Men det var språket som måtte til!
Er det for få Norske betatestere?

bekiils bilde

bekiil

Garage Band vises som gratis hos meg... Enda jeg ikke har det installert fra før av.

bzzlink

Apple skulle definitivt lagt med norsk ordliste.

Men det er enkelt å installere selv

http://home.no/stavekontroll/mac.html

LCD

Hei

Det som er mest skremmende med Apple er at de kun har en retning og tanke i hodet
Og det er i ikke å forbedre men å forenkle ned til det nesten ubrukelige i software og OS ved å fjerne innarbeide funksjoner og heller tilfredstille kidsza med farger og bling
iWork og iLife er i så henseende intet untak og det er heller ikke første gangen at Apple gjør dette og får protester så det holder

Eneste positive oppi alt dette er at de gjøre det meste av den enkle softwaren for vanlige forbrukere gratis, men det burde ikke være nødvendig å fordumme alt ned for at de ønsker å få OS og software likt på datamaskiner og telefoner/brett

http://9to5mac.com/2013/10/25/new-iwork-ilife-apps-go-for-simplicity-upset-power-users-all-over-again/

Om man også følger med på hvordan Apple bygger sine bærbare maskiner samt iMac kan man virkelig begynne å lure på om en boikott kunne vært på sin plass utfra et forbruker og miljøhensyn hvor man straks ikke lenger har mulighet for å reparer/bytte ut enkelt komponenter for å utvide brukstiden på tingen, men at allt bygget av Apple straks blir kun bruk og kast
Nå er vel også også den nye Mac Pro lagt inn i samme gata med lite mulighet for å bytte/oppgraderbare deler for bruker og har allerede begynt å bekymre pro brukere
Det går i allefall ikke i riktig retning hverken for kunder eller miljø

http://9to5mac.com/2013/10/25/new-haswell-macbook-pro-teardowns-beautiful-but-prove-almost-non-repairable-by-mortals/

Skam dere Appel

Eneste bra Apple har gjort i det siste er fargevalget på iPhone5C ved å kun å bruke pastellfarger og dermed lage en telefon som passer for en gruppe mennesker som ønsker å vise litt mere hvem de er

mac_31

Synes Pages er skuffende mht. skolearbeid og retting. Her er Word totalt overlegent. På den andre siden virker Pages mer fleksibel mht. grafikk og bilder.

Gitman

Hvorvidt den nye iLife pakka er verre eller bedre enn før har jeg ingen formening om da jeg ikke er noe tung bruker av disse, men jeg har iLife 08 og nyeste versjon er ikke kompatibel med denne, kun tilbake til iLife 09, noe som gjør at dokumenter laget i iLife 08 ikke kan åpnes.
Hekdigvis overskrives ikke de gamle iLife programmer (Pages, numbers og Keynote) ved oppdatering, så dokumentene kan fremdeles åpnes i disse. Vi får håpe det kommer en oppdatering som retter på dette.

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Jeg har likt Pages veldig godt. Det er en flott blanding av Word og MS Publisher som ikke finnes for Mac og som desidert var Office-programmet jeg brukte mest før jeg gikk over til OSX.

Meeeeeeen .. etter at jeg installerte nye Pages i går skulle jeg åpne opp ei Pages-fil som jeg har jobba med nettopp (Datakurs for seniorer) - og den var ikke til å kjenne igjen! :( Den ble helt feil formatert - pluss at den plutselig hadde rundt 30 tomme sider på slutten og noen sider hulter til bulter. Damn damn, Apple! KAN jo hende at jeg en gang skulle få behov for å redigere den fila, og den er ubrukelig!

eftelars

Heisann,

Denne gratis oppdateringen av iWork, gjelder den alle tidligere versjoner av iWork?
Jeg hadde iWork 08 forhåndinstallert på min Mac, altså ikke kjøpt gjennom App Store så jeg fikk ikke opp noen oppdatering. Jeg endte derfor med å kjøpe og måtte betale 3*140kr.

Noen andre med 08 som har sluppet å betale?

F

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Den ble helt feil formatert
Har litt samme problemer med flere av mine dokumenter i Pages etter oppgradering. Ikke fullt så galt som hos deg, men jeg mått inn og endre på en del grafiske feil, tekstbokser som hadde flyttet seg osv... Det var ikke særlig moro å gå gjennom 100+ dokumenter og fikse på de. Jeg hadde faktisk tenkt å bruke helgen til helt andre ting.... :(

janroses bilde

janrose

Klok av skade, jeg har oppgradert iLife noen ganger siden 2006, så åpner lar jeg aldri nye versjoner åpne viktige ting uten å duplisere dem først. Så også denne gangen, og det ser ut til å være lurt. Forrige versjon av både Pages og iMovie er i god behold, og takk for det.

Jeg synes nye iMovie er grei. Den minner veldig om gamle iMovie HD, bortsett fra at 4:3 nå er et tapt format for Apples del. Men i våre dager er det vel bare noen eldre prosjektorer som ikke er i 16:9. CD-ene, DVD-ene og CRT-skjermene er stort sett utryddet her i huset i alle fall. Det som skapte mest probemer for meg var at all video og tilhørende prosjekter ble kopiert inn i et nytt bibliotek, og det var det rett og slett ikke plass til. Jeg lar det gamle ligge, og starter på ny frisk med nye prosjekter. Bilde i bilde er moro!

Men jeg lurer på om det er flere som har problemer med stillbilder. Noen bilder blir bare støy når de legges til prosjektet. Videre for jeg ikke justert beskjæringslinjene eller flyttet utsnittet i Ken Burns og beskjæring.

Gitman

Jeg hadde/har iLife 08, kjøpt på CD, og måtte også betale for oppgradering så det ser ikke ut som vi kvalifiserer til gratis oppdatering.

iBjorns bilde

iBjorn

Nye iWork er så forkrøplet at det i praksis ikke er å regne som noe alternativ til MS Office lenger. Det er veldig synd, for iWork '09 var på vei til å bli til noe virkelig bra.

Joda, iWork '09 ligger fortsatt i Programmer, men man kan ikke velge at for eksempel Pages 4.3 skal være standardprogram for åpning av Pages-filer (med mindre man avinstallerer nye iWork, da). Man må i tilfelle alltid gå (om)veien om Fil > Åpne, så Spotlight-åpning av Pages-dokumenter er det slutt på for den som vil ha begge versjoner på maskinen men foretrekker å primært bruke gammel versjon. Konklusjonen er at nye iWork blir avinstallert så fort jeg får reparert (File > Restore to...) de filene jeg var dum nok til å åpne med de nye programmene.

Beklager, men dette er veldig ikke riktig retning, Apple!

Stham

Jeg har iWork '09 fra DVD, og prøvde oppskriften jeg fant her, fikk DMG-fil og installerte, men med unntak av Pages får jeg ikke åpnet Keynote og Numbers uten serienummer, eller installere DVD'en... jeg gikk til Språk/region og endret Formatspråk til engelsk (det eneste jeg fant der språk kunne endres), men det var kanskje ikke rett sted? I hvert fall må jeg installere iWork '09 fra DVD igjen for å få det til å funke, ser det ut til. Og da bare den versjonen jeg hadde installert fra før.

Hubros bilde

Hubro

@Stham
Hvis deg er siste versjon sv iWork du prøver å få tak i, avinstaller den du har og prøv denne Trial versjonen [url">iworktrials.tumblr.com Etterpå endret du til engelsk språk, booter opp på nytt. I App Store skal du nå se alle 3 programmene klare til nedlasting. Last ned, og gå og sett tilbake til norsk etterpå.

I lenken er også Aperture Trial hvis ønskelig. Samme prosedyre... ;-)

Stham

Jeg beskriver hva jeg gjorde ang. engelsk språk - vet ikke om det er det som menes?
Den versjonen som ble lastet ned etter oppskriften et stykke opp i denne "tråden" la seg over min gamle '09 iWork (fra DVD). Tenkte at det kanskje ikke funket pga. at min iWork '09 var fra DVD, men hvis en kan eller bør avinstallere den, så burde det jo gå greit.
Prøver noe senere... takker.

Thomas74s bilde

Thomas74

"oppgraderingen" av iWork har gjort iWork til et uaktuelt alternativ for mitt bruk. Det er ikke lenger et verktøy, etter mitt syn. Heldigvis ser det ut til at Apple har endringer på gang, men spørsmålet for min del er om jeg gidder gå tilbake til iWork dersom dette er "endringer som kommer i løpet av 6 måneder". 6 måneder er lang tid, og jeg trenger disse verktøyene hver dag.

http://support.apple.com/kb/HT6049?viewlocale=en_US&locale=en_US

Litt som å ta fra Nordthug ski, staver og smøring, gi han et par NATOplanker, og si at "du får litt staver og skismøring og sånt etter hvert. Gi oss et halvår, så er mye gjort". ;-)

DADDYs bilde

DADDY

Har noen versjonsnummerne til disse programmene?

Jeg har oppgradert og har dette:

GarageBand 10.0.0
- Ligger i mappe under: GarageBand 6.0.5

iMovie 10.0
- Ligger i mappe under: iMovie 9.0.9

Mappe: iWork '09
Keynote 5.0
Numbers 2.0
Pages 4.0

Løse filer:
Keynote 6.0
Numbers 3.0
Pages 5.0
iPhoto 9.5

Er alt riktig slik at jeg kan slette det iWorks 9.0 og alt annet i mapper, altså det gamle?

Thomas74s bilde

Thomas74

Tenk deg om før du sletter, sjekk at du har den funksjonaliteten du forventer og trenger å bruke i "nye iWork" før du sletter de gamle.

Bare et tips;-)

Hubros bilde

Hubro

Tenk deg om før du sletter, sjekk at du har den funksjonaliteten du forventer og trenger å bruke i "nye iWork" før du sletter de gamle.

Bare et tips;-)
Tanken min med "slette eksisterende" var hvis denne skapte problemer med nedlasting av nyeste iWork. Det er ingen problem å slette, da begge kan være installert samtidig. I og med at @Stahm har iWork på DVD, kan han bare installere den på nytt etterpå hvis han vil det.

Det er jo ingen tvil om at siste iWorks ikke er der den burde være, men selv liker jeg det jeg ser, har tatt den i bruk og gleder meg til å følge med utviklingen.

[url">http://www.macrumors.com/2013/11/06/apple-announces-upcoming-features-for-iwork-mac-apps/

DADDYs bilde

DADDY

Takk Thomas, jeg har ikke brukt det før hverken på mac eller i-dings. Det ble trigget en interesse med Maverick samt nye i-enheter og gratis til gjerrig gubbe.

Poenget for meg er Icloud lagringen.

Thomas74s bilde

Thomas74

Hvis du ikke har brukt det før, tviler jeg på at du blir skuffet :)

Tipset var i fall du var vant til å bruke "gamle" iWork og hadde dokumenter liggende som var laget der. Da risikerer man i verste fall å måtte bruke timesvis for å få det til å fungere/se ok ut.

Stham

Framgangsmåter som blir beskrevet mangler alltid en del detaljer, og det ble litt fram og tilbake, men har nå nye iWork på plass.
Jeg slettet gamle iWork med CleanApp, uten at jeg vet om det var nødvendig.
Lastet ned via den engelske linken en trialversjon.
Det jeg ikke gjorde første gangen, var å aktiviere trialversjonen ved å dobbeltklikke på programmene og oppgi e-mailadresse. Da kom heller ingen oppdatering i App Store.
Andre forsøk: Jeg dobbeltklikket på trial-programmene, ga e-mailadresse, gikk til Systemvalg/Språk og Region og flyttet Engelsk øverst, som foretrukket språk.
Tok omstart. Etter en tid kom Keynote opp som update i App Store, men ikke Numbers eller Pages, men når jeg gikk til der man kan laste ned programmene i App Store, sto det Update under Numbers og Pages, så da var det bare å klikke der.
iPhoto og iMovie kjøpte jeg dessverre før jeg var klar over at det var mulig å få de nye versjonene gratis på denne måten, så det har jeg ikke fått prøvd. Aperture (3.5) og Garage-band (10.01) ble oppdatert på vanlig måte, uten at jeg gjorde noe ...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai