Apple med 44 milliarder kroner i overskudd

Apple rapporterer om 44 milliarder i overskuddApple la i kveld fram resultater for Q4 2013 (finanskvartal) og selskapet kunne nok en gang fortelle om gode resultater. Apple hadde hele 7.5 milliarder dollar, omtrent 44 milliarder kroner, i overskudd i Q4 og en omsetning på 37 milliarder dollar.

Apple solgte 33.8 millioner iPhones, 14.1 millioner iPads og 4.6 millioner Macer. Apple har aldri solgt flere iPhones og iPads, men salget av Macer har gått ned sammen med resten av bransjen.

I forrige kvartal i fjor solgte Apple 4.9 millioner Macer og Apple har dermed sett en nedgang i antall Macer solgt i fjerde kvartal 2013 som ble avsluttet 28. september. I følge Apple har nedgangen vært bedre enn forventet ettersom omsetningen i bransjen generelt har sunket med 10% på datamaskiner.

Apple tar dog dette igjen på iPad og iPhone-fronten og selv om tallene ikke inkluderer iPhone 5c/s eller iPad Air/mini-lanseringen, så er de svært gode. Apple solgte 33.8 millioner iPhone i Q4 2013, mens samme kvartal i fjor «kun» var 26.8 millioner iPhone.

Marginen til Apple har derimot sunket noe og den er redusert fra 40% til 37% sammenlignet med året før. Overskuddet ble på 7.5 milliarder dollar og totalt har Apple nå 146 milliarder dollar (omtrent 861 milliarder kroner) på bok.

Tags:

SM411

Nedgangen i antall solgte Macer kan nok ha en sammenheng med forventet fornying av hele produktportoføljen, og vil anta at salget tar seg opp i neste kvartal.

Gutten i Røyken

Apple tjener mye penger, ingen tvil om det! Apple ser for seg til å hanke inn $55 milliarder neste kvartal. I kroner og øre utgjør det om lag 324 milliarder kroner, sett at USD/NOK = 5,892

    For the current quarter that includes the crucial holiday shopping season — and the launch of new iPads — Apple predicted revenue in a range of $55 billion to $58 billion. Wall Street had been expecting revenue of $55.5 billion for the period, according to FactSet.[/list:u">

    Kilde: [url=http://www.marketwatch.com/story/apple-earnings-slip-but-beat-targets-2013-10-28">marketwatch

fplandbergs bilde

fplandberg

Q4 2013 er ikke klart enda. Vi er kun en mnd inne i det kvartalet. Regner med det menes Q3?

Gutten i Røyken

Skal ikke si helt sikkert, men jeg tror dette kvartalet ble regnet som 4.kvartal, hvorfor det er slik vet jeg ikke.

anserigs

Apple har tilbakevirkende kvartal så eg trur det er derfor dette er 4 kvartal og ikkje 3 kvartal. Det nye kvartalet er 1 kvartal men kvifor Apple har det sånn veit eg faktisk ikkje. Gode tall og eg er enig med SM411 at salget på Mac vil nok gå opp ettersom det nå kom nye maskiner til jul :)

ggt667s bilde

ggt667

Fiscal Year: http://search.yahoo.com/search?p=fiscal+year

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai