Full stopp for CherryOS?

CherryOS' utviklere skapte mye oppstyr i slutten av 2004, da de presenterte en emulator som de sa skulle emulere OS X på Windows XP. Like etter utgivelsen begynte trøbbelet; PearPC-utviklerne begynte å klage over stjålet kode. Ifølge CherryOS' utviklere hadde de klart å utvikle en virtuell maskin - kalt CherryOS - som hadde full nettverksstøtte, full harddisk- og filsystemstøtte (mot både Windows og Mac OS X), samt full utnyttelse av CPU, RAM, FireWire, USB, PCI, PCMCIA og modem.

Uansett, det tok ikke lang tid etter utgivelsesdatoen før folk verden over oppdaget at CherryOS hadde stjålet kildekode fra opensource-prosjektet PearPC. Bloggere fra allverdens nettsteder, blant annet på DrunkenBlog begynte å sammenligne kodene, og fant ut at de var skremmende like. DrunkenBlog fant også ut at programmene var så like, at hvis du puttet PearPC.exe i mappen du installerte CherryOS i - for å deretter kjøre et sammenligningsprogram - ville du finne mange likheter.

Grunnen til at PearPC-utviklerne reagerte så sterkt som de gjorde, var at det var deres kode - som CherryOS hadde tenkt å ta seg betalt for.

- PearPC's 'project site'
- CherryOS's offisielle side

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai