Kritikk av OSX

Til forskjell fra den sedvanlige lovprisingen av OSX som gjør likheten mellom religiøs tilbedelse og produktomtale noe uklar, skal det i objektivitetens navn vies noen spaltepiksler på kritiske ytringer. Bakgrunnen er et åpent brev til Apples Steve Jobs skrevet av Paul D. Lehrman, publisert i Macnewsworld.com. Her ramser han opp en god del oppspart aggresjon og syting som han mener OSX er årsak til.

Han hater blant annet at:
- Oppdatering av OSX kan medføre at han mister verdifulle filer hvis noe skjærer seg i oppdateringen (og han ikke har tatt backup)
- Programmer ikke nødvendigvis er kompatible med siste OS versjon
- Mange programutviklere forstår ikke hvordan de skal skrive programmer for OSX
- "Permissions" burde bli fikset automatisk
- Firewire/USB problemer
etc.

Så kan man jo selv avgjøre om hvor årsaken til disse problemene ligger og om ikke vi som brukere også har et visst ansvar for å tilrettelegge vår egen bruk av programvaren. I rettferdighetens navn kan ingen hevde at noe operativsystem er fullkomment, og ei heller OSX. Men det vil fortsette å utvikle seg videre. Neste skritt vil være Tiger som forhåpentligvis kommer til å være nok et forbedret skritt videre. Dessverre kommer problemer og bugs alltid til å være en del av programvare når denne skal brukes i ulike miljø og scenarioer.

Konklusjonen må vel kanskje bli at OSX er ikke perfekt, men langt bedre enn alternativet!

Se hele brevet
her.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai