Apple kjøper seg Twitter-innsikt

I november ble det kjent at Apple kjøpte selskapet bak Microsofts Kinect og Apples oppkjøp av mindre teknologiselskaper fortsetter i desember. Apple har nettopp bekreftet at de har kjøpt Topsy - et selskap som spesialiserer seg på å analysere hva som skjer på det sosiale nettverket Twitter. Hva Apple skal med Topsy er uvist, men la oss spekulere?

Apple bekreftet i dag til Wall Street Journal at selskapet har kjøpt Topsy med sin vanlige kommentar om at Apple fra tid til annen kjøper mindre teknologiselskaper. Apple vil selvsagt ikke fortelle oss noe mer om hvorfor de har betalt hele 200 millionder dollar (1.2 milliarder kroner) for Topsy.

Topsy er et selskap som har utviklet teknologi for å analysere hva som skjer på Twitter og har tilgang til alt som skjer på det sosiale nettverket. Topsy tilbyr analyseverktøy for å avdekke trender i det sosiale nettverket.

Hadde Apple kjøpt Topsy for et par år siden kunne vi kanskje tro at det var til bruk i Ping - Apples nå nedlagte sosiale nettverk for musikk. Dette er derfor et kjøp som virker ganske utenfor boksen hva gjelder Apples vanlige oppkjøp, men det er kanskje også derfor det er interessant.

Ryktene om at Apple utvikler en ny Apple TV har florert lenge og kanskje skal Topsy være en del av en tjeneste for å anbefale innhold til et slikt produkt? Å undersøke hva som deles og er populært i sosiale medier kan være en god kilde i en utvidet anbefalingsmotor som Apples egen «Genius». Videre kan man også forestille seg at Topsy kan brukes som en «kilde» i Siri for å finne «trending topics» når du søker. Topsy kan kanskje også benyttes for å forbedre oppdagelsen av nye applikasjoner i App Store?

Topsy er definitivt et unormalt oppkjøp for Apple, men det vil bli ytterst interessant å se hvordan Apple vil integrere Topsy inn i deres produkter.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai