Apple kjøper Beats

Apple kjøper Beats

I dag ble ryktene endelig offisielle, Apple legger 3 milliarder dollar på bordet for å kjøpe Beats Electronics. Beats er mest kjent for å produsere de svært populære «Beats by Dr. Dre» headphones, men oppkjøpet dreier seg nok mest om Beats streamingtjeneste som har fått god omtale og kan gi Apple en tjeneste som kan konkurrere med Spotify.

Ryktene har svirret i lengre tid om at Apple har prøvd å kjøpe opp Beats, men inntil nå har de ikke vært bekreftet. For en drøy time siden sendte dog Apple ut en pressemelding hvor de endelig bekreftet at selskapet kjøper Beats Electronics og dermed tar eierskap i både Beats headphones og den nye streamingtjenesten «Beats Music» som Beats har utviklet.

Beats har vært den mest suksessrike produsenten av headphones de seneste årene og har solgt headphones for mer enn 1.3 milliarder dollar i året. Det er allikevel lite som tyder på at Apple egentlig kjøper Beats på grunn av headphones. Selskapet er nok mer interessert i Beats sin streamingtjeneste som har høstet gode kritikker, men foreløpig ikke har fått vind i seilene til å kunne konkurrere med Spotify og Rdio.

Det er også åpenbart at Apple også er ute etter menneskene bak Beats. Selskapets gründere, Jimmy Iovine og selveste Dr. Dre, vil nemlig få ledende roller hos Apple. Jimmy Iovine er en av musikkindustriens mektigste menn og er også styreleder for Interscope Geffen A&M Records. Begge to er personer som Apple vil kunne nyte godt av i sitt musikkteam og begge skal jobbe under Eddie Cue som har ansvaret for blant annet iTunes og alle Apples underholdningstjenester.

Streamingtjenesten Beats Music er foreløpig ikke tilgjengelig utenfor USA, men dette må man regne med at forandrer seg raskt. Apple møter sterk konkurranse fra Spotify og andre konkurrenter på streamingtjenester. Foreløpig virker det som at Beats sine headphones vil selges og markedsføres under Beats-merkevaren og ikke ha noe med Apple å gjøre utover eierskap.

Tags:

SRD

Blir spennende å se om de vil fortsette å lage app-er til Android og Windows Phone.

Users bilde

User

De kan jo ikke selge så dårlige headphones under eget navn, og jeg foretrekker fremdeles å eie musikken min. Ikke at alt er borte den dagen jeg ikke vil betale mer... Som om de plutselig skulle hente alle cd'ene når du ikke ville betale mer... Leasing...

Aldri likt beats produkter...

admins bilde

admin

@srd

Eddie Cue sa i går at Windows og Android-applikasjonen vil fortsatt eksistere. Jony Ive sitt team skal ta over designen av Beats, men de skal fortsatt eksistere som et eget brand. Det er nok merkevaren, streamingtjenesten og folka Apple har kjøpt.

mac_31

Et dårlig produkt (beats hodetelefoner) hvis suksess er kun basert på design, merkevare og hype, er ikke dette en lite langsiktig plan? Apple er også basert på merkevare og hype, men de leverer faktisk meget gode produkter.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Vi får håpe at Apple fortsatt kjøper de lydproduktene som skal selges under Apple-navnet fra fornuftige kvalitetsprodusenter. Selskapet har fortsatt mange profesjonelle kunder, selv om størsteparten av inntektene nå sikkert kommer fra vanlige forbrukere.

Så mye sagt, jeg bruker selv hodetelefoner og ørepropper fra AKG og Shure til mine Apple-dingser; ikke Apples egne ørepropper...

njadve

Akkurat lydproduktene til Apple er vel ikke så farlig hvor de kjøper fra, de er vel ikke spesielt gode. Husker sist jeg prøvde Apples egne propper, det hørtes virkelig stusselig ut, mer som ørepropper fra Clas til en femtilapp...

De profesjonelle kundene til Apple bruker nok ikke Apples egne lydprodukter, med forbehold om at jeg glemmer noen helt essensielle produkter som jeg ikke kommer på i farten, så sånn sett er det vel ingenting å være bekymret over...

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Alle iGreier, Apple TV og AirPort Express er «lydprodukter» av høy kvalitet — noe som ikke nødvendigvis er tilfelle med konkurrerende produkter. Og det er ikke uvanlig å finne «hi-fi»-produsenter som tukler til de enkleste saker for å skape en bestemt «lydsignatur». Plugger man etpar fornuftige hodetelefoner i en iPad eller kobler en AirPort Express til et skikkelig musikkanlegg, skal det faktisk mye til å få bedre lyd.

njadve

Det er meget mulig, men jeg ser ikke koblingen mellom en hodetelefonprodusent og Apples egen hardware (som forøvrig ikke er det de fleste ville kalt lydprodukter, men nettverksutstyr eller annet datautstyr)..

svanos bilde

svano

Dette minner vel dessverre om en godt voksen mann som i et desperat forsøk på å virke ung kjøper seg skatesko og gangsterbling..

Ang. streaming av musikk er vel toget kjørt for lengst for Apple sin del?

LCD

Han til venstre jobber sikkert ikke i Apple
Han har rukket å putte skjorta ned i buksa før bildet ble tatt

admins bilde

admin

@svano

Streamingtoget har såvidt begynt. Spotify har tross alt kun 10 millioner betalende brukere, det er ingenting i Apple sin verden. Selv om streaming har blitt modent her på berget og Spotify har kontroll på markedet, er det langt fra modent i andre markeder.

Beats Music gir Apple en kryssplattform streamingplattform som de helt sikkert kommer til å ta store markedsandeler med. Ikke glem hvor enorm Apples plattform egentlig er og det er svært liten lock-in i streamingverden (gitt at katalogene er like). Siden Apple har full kontroll over plattformen sitter de med et meget stort trumfkort overfor Spotify.

Det er også veldig interessant at Apple velger å beholde Beats Music på både Android og Windows Phone.

svanos bilde

svano

Ser den @admin, men jeg vil se at Apple får det til før jeg tror det. De framstår som gammeldagse i denne sammenheng... iTunes Match som er det nærmeste de har lansert streaming så langt var en håpløst utdatert tanke alt da det ble lansert (de var fortsatt opphengt i misforståelsen om at folk flest vil eie musikk, og ikke bare ha tilgang til den).

Å kjøpe en eksisterende plattform er ingen garanti for suksess, og i et flyktig marked kan kundene som følger med forsvinne like fort som de ble "kjøpt".

njadve

Klarer Apple å levere en tjeneste som er virkelig godt integrert med iPhone og OSX, til tilsvarende pris som Spotify har jeg en mistanke om at mange av de som har iPhone bytter over. Spotify er ikke spesielt bra slik som det er i dag, og det bør være en god margin for Apple å lage noe som er virkelig spesielt...

Users bilde

User

Jeg FATTER ikke at ikke iTunes Match er mer pop enn streamingtjenester... den beste musikken eier jeg allerede, og det koster ikke så mye å kjøpe alle nye sanger jeg vil ha, og da forsvinner ikke ett eneste spor den dagen jeg finner ut at jeg ikke vil betale mer.
Heller ikke noe krøll med at noen kan trekke musikken sin fra tjenesten du bruker.
Om du har en laaang periode du ikke hører på noe nytt, så betaler du heller ingenting.
Med stor lagringsplass, trenger jeg heller ikke å bekymre meg for om jeg kan høre akkurat DEN sangen jeg kom på fordi bare fordi, og jeg der og da ikke har dekning.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Det er jo ikke sånn, at alle plutselig ikke vil «eie» musikk. Folk over 40 (majoriteten i vestlige land) «eier» mye musikk fra før, og foretrekker kanskje dette fortsatt. Mange vil ha musikken i tapsfrie formater. Folk som reiser mye kan ikke basere musikklytting på nettverkstjenester, som er dårlig utbygd utenfor de store byene i vestlige land, og/eller koster svært mye straks man beveger seg litt hjemmefra.

njadve

Det er i mine øyne det som er problemet med Spotify; de bør gjøre det enklere å samkjøre stream og eid musikk. For meg som har mellom 20 og 30 GB med musikk, så har jeg som regel det jeg trenger av musikk som jeg elsker, men av og til kunne det vært greit å ha streaming til å finne ny musikk, eller bare for en enkel top-list eller lignende. Det er her Apple kunne skutt gullfuglen, spør du meg. Klarer de å lage en streaming som er sømløst integrert i iTunes, så hadde dette vært en mye bedre løsning enn Spotify.

Jeg er klar over at jeg kan importere biblioteket mitt inn i Spotify osv., men dette kan jeg ikke si er en veldig god løsning. Hva om jeg legger til ny musikk i iTunes? Da må jeg importere på nytt, og det er vel enda ingen god løsning på å få spillelister fra iTunes til Spotify. De løsningene jeg har prøvd har iallefall ikke fungert noe særlig.

svars bilde

svar

Streamintjenester er ikke duganes som primærkilde i lengden.
Plutselig er massa av musikken man hører på borte.

To own is king.
Kjøper fremdeles plater jeg, har min egen musikksky :)

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Både Spotify og Wimp har ubrukelige brukergrensesnitt. Apple vil helt sikkert komme med en bedre løsning.

Om det betyr at jeg vil betale for enda en streamingtjeneste, er en annen sak. Med en stor musikksamling fra før, og et stadig mer kresent forhold til nyutgivelser, blir det like dyrt å abonnere, enn å kjøpe den nye musikken jeg liker. Mye av det jeg liker, er også såpass sært, at det ikke står øverst på streamingtjenestenes prioriteringslister.

Noe helt annet da, med unge folk som ikke har så mye allerede, og gidder å følge med på nye trender.

njadve

Spekulasjonene går, noen spørere enn andre...

http://e24.no/digital/tror-apple-kutter-ut-hodetelefonpluggen/23224219

RolfA

Jeg tror det er svært lurt å beholde Beats streamingtjenester for Android og Windows Phone. Det øker det mulige markedet og sørger for en mulighet til å ha kontakt med kunder som ikke velger iPhone eller iPad som sine primære produkter. Det ligger selvfølgelig en risiko å ikke kontrollere produkt og tjenestekjeden fra start til slutt, men med den begrensede produktlinjen Apple har, tiden mellom lansering av hvert produkt og til sist pris, sier det selv at mange vil ønske å velge mobiltelefonprodusenter enn Apple. Jeg kunne selv tenkt meg å brukt Apple mobiltelefon, men Apple har ingen telefoner som passer mitt behov (størrelse på skjerm og mulighet for enkelt å skifte batteri).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai