Yosemites nye utseende

Hvis du ikke fikk med deg WWDC så fikk du heller ikke med deg videoen av nye Yosemite som Apple presenterte. Nå har Apple lagt ut denne videoen på sin YouTube-kanal og videoen viser noen av de mange endringene i OS X sitt utseende.

Tags:
The Saints bilde

The Saint

Jeg må være ærlig og si at jeg ikke liker det. Hater at alle går i det "flate" retningen. Liker litt liv i hverdagen, hvis jeg ville ha hatt flatt så hadde jeg gått med Windows 8.

nicho

Jeg syns det er et friskt pust. Jeg syns det er på tide med en grafisk oppdatering av OS X, det har ikke vært store forskjellene siden Leopard, med unntak av 3D-docken.

nightking

Skjønner ikke hvorfor alle skal være så negativ til "flat design". Jeg er megafan av den gamledagse 3d looken, på både mac og ios 6. Men det var absolutt på tide med en oppdatering!

Jeg er kjempefornøyd med ios7 og slik som os x yosemite ser ut tror jeg det blir knall! Å det ligger jo i korta at det kom "etter" med designet.

Jeg mener det nye designet er mer 2010 tallet, og 3d looken hører til på 2000 tallet..
Det er min mening.

Uansett det fine er at hvis man ikke liker så bare la vær å oppdater! :)

Snires bilde

Snire

Synes dette ser lekkert ut. :-)

Buligwyfs bilde

Buligwyf

Synes dette ser lovende ut :-)

The Saints bilde

The Saint

@Nightking, er ikke så negativ mot flatt design, men syns det blir litt for mye. Web sider, Windows, iOS, WP8, og nå OS X. Jeg elsker stilrent design, men det blir for mye. Kan godt refreshe designen litt, men syns mye av design elementene som nå blir brukt i Yosemite ser alt for dumt ut. (Tenker spesielt på close/minimize/maximize knappene)

palelnans bilde

palelnan

@The Saint men Yosemite er jo ikke mye flatt sammenlignet med IOS 7 og Windows 8.

F.eks. er det jo skygger under ikonene i dokken på Yosemite, og de har vinklet "belysning" og bevels i kantene. Samtidig skaper den gjennomgående gjennomsiktigheten en dybdefølelse. Mye bedre enn de enorme vindusskyggene som er i tidligere versjoner.

(Messages-vinduet i videoen har av en eller annen grunn den gamle typen skygge, mens kart- og kalender-appene har ny, begrenset skygge)

Så Yosemite er på ingen måte helt flatt og langt fra det flateste som fins på markedet. Ikoner, knapper og vinduer har bevels, skygger og belysning, bare utført mye mer smakfullt enn før.

Ikonene har 3D-effekter i seg selv også, med både lys og skygge som virkemidler.

Så ikke bare syns jeg dette er et langt skritt i riktig retning når det gjelder graden av "flathet", men TYPOGRAFIEN da! Aldri sett type brukt så smakfullt i noen sammenheng.

Det er, så vidt jeg kan huske, første gang en designendring av OS X virkelig har fått meg til å glede meg til det kommer.

s.b.h

OSX Yosemite så bra ut da jeg så presentasjonen men når du kjører den på din egen maskin er det rett og slett berre lekkert. Mavericks blir liksom litt ...passé.

olefredriks bilde

olefredrik

Er faktisk helt uenig med @palelnan hva angår typografien i Yosemite. Helvetica funker veldig bra i titler og som display tekst. Men i mindre tekststørrelser er Helvetica mindre lesbar og på grensen til slitsom for øyet. Personlig ville jeg foretrukket om de holdt seg til Lucida Grande som hovedfont i OSX.

Type designer Tobias Frere-Jones har også noen tanker om hvorfor Helvetica er et uheldig valg som systemfont: http://www.fastcodesign.com/3031432/why-apples-new-font-wont-work-on-your-desktop

Når det er sagt, vil jeg anbefale alle å vente med oppdatering til Yosemite før tidligst neste oppdatering. Min nye Macbook Air med i7 og 8GB ram ble ca 200% tregere med første developer version :-/

Orfeuss bilde

Orfeus

Ganske pent :bitchin:

s.b.h

olefredrik, jeg har en MBP 2011 mod i7, 8GB ram og 512 SSD og synes Yosemite kjører ca like raskt som Maverick :-P

Edit: Er seff litt bugs men ikke verre enn at det stort sett fungerer greit :-)

simkort

olefredrik: Det burde kanskje vært valgfritt (noe man kunne justere i systemvalg).

Ellers synes jeg dette ser mye bedre ut enn alt tidligere og gleder meg til oppdateringen. Vurderer faktisk og installere BETA nå ettersom jeg har tilgang.

Androaths bilde

Androath

Jeg elsker det! Har en liten følelse på at Yosemite kommer til å trenge mer ytelse med tanke på det visuelle iOS-designet. Dette går fint på den nyeste Macen min, men blir lite populært for noen av mine eldre Macer. Blir spennende å se hvordan det fungerer.

KriSkjs bilde

KriSkj

@Androath - Jeg har kjørt Yosemite betaen siden lanseringen og opplever en raskere maskin enn hva jeg hadde tiligere, faktisk.
Har kjørt fire OS på denne og Yosemite er definitivt raskest, ennå det er i beta.

MacBook Pro (15-inch, Early 2011)
2 GHz Intel Core i7
4 GB 1333 MHz DDR3

Androaths bilde

Androath

@KriSkj Kult! Gleder meg til å teste det selv. Slenger meg ikke ut på noe beta i denne omgang.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai