TV2 Sumo lanseres på Apple TV

TV2 SUMO lanseres på Apple TVI dag lanserte Apple og TV2 den første norske «kanalen» på Apple TV. TV2 Sumo er nemlig nå tilgjengelig som en egen applikasjon på Apple TV på lik linje med Netflix, Youtube og iTunes.

Sumo på Apple TV har alt innholdet du er vant med fra TV2 Sumo på andre plattformer. Du finner hele sesonger og forhåndsvisninger av store serier, direkte sport inkludert Premier League, populære underholdningsprogrammer, nyheter og et rikholdig utvalg av barneprogrammer. I tillegg kan du selvsagt se alle TV 2s direktekanaler samt MUTV og LFC TV.

Norsk innhold på Apple TV har lenge glimret med sitt fravær og det var først når Netflix dukket opp at vi endelig fikk tilgang til noe, men svært lite, norsk innhold. Det endrer seg nå når den første norske kanalen får sin egen Apple TV app. TV2 Sumo er TV2 sin betalingskanal på nett og på Apple TV skal du få tilgang til alt innhold som du normalt finner på Sumo.

TV2 Sumo appen følger de fleste konvensjonene du er vant med fra Apple TV for øvrig. Forsiden vår presenterer noe av kanalens mest populære innhold, med egne seksjoner for blant annet direktesendinger, filmer og klipp fra tv2.no. I tillegg spiller appen automatisk av neste episode av serien du ser på, og husker hvor du var i videoer du allerede har begynt å spille av.

Du må ha et Sumo abonnement

For å se innhold i appen trenger du et abonnement på Sumo. Det er i hovedsak tre måter å gjøre dette på. Du kan logge inn med din eksisterende Sumo-bruker og få tilgang på den måten. Du kan også opprette et abonnement på Sumo med din iTunes-konto eller gjenopprette et abonnement dersom du allerede har et abonnement registrert på din iTunes-konto.

TV 2 Sumo krever, som andre Apple TV apper, ingen installasjon, men dukker automatisk opp på Hjem-skjermen med den siste oppdateringen for den norske iTunes-butikken. Hvis du ikke får opp Sumo-ikonet på Hjem-skjermen, sjekk at din iTunes Store er satt til Norge (Innstillinger > iTunes Store > Land), og at du har oppdatert til siste versjon av Apple TV-programvaren (Innstillinger > Generelt > Programvareoppdateringer).

For de av dere som benytter Apple TV med amerikansk konto vil det ikke gå å bruke TV2 Sumo ettersom Apple TV da er satt opp til å koble seg opp mot amerikanske tjenester. Som «plaster på såret» har Apple gitt de av oss med amerikansk konto to nye kanaler i dag. Apple dyttet nemlig samtidig med TV2 Sumo applikasjone også ut CNBC og FOX Now til amerikanske brukere.

Nå som TV2 har tatt det første steget - når kommer de andre norske kanalene?

kovacs

Tøft! Da mangler bare HBO Nordic så begynner det å bli bra!

admins bilde

admin

NRK hadde vært flott å ha også ettersom vi jo betaler en hyggelig sum med lisenspenger hvert år :)

butare

Bruker ikke apple tv'en min så mye lengre. Chromecast og apper på padden dekker mine behov. Kanskje litt mere bruk nå som Sumo er kommet...

NRK har forresten kommet med en meget bra app til Ipad.

monken

Jeg bruker min apple tv som airplay høytaler :-P

iBoy

Hadde vært digg med NRK ja. Det ville jo etter all sannsynlighet blitt helt gratis.

Maccas bilde

Macca

Det økte jo attraktiviteten til AppleTV vesentlig for min del (dersom det funker), og er et langt steg på vei mot å avslutte det dyre TV-abonnementet mitt (over 1000,- i måneden, siden jeg "må" ha både TV2 Sport Premium og Viasat Sport for å dekke min fotballinteresse, i tillegg til den relativt uinteressante grunnpakken og leie av dekoder). Da mangler jeg bare at Viaplay også får en app, og som flere har nevnt ville det også vært fint med en NRK-app så man slipper å gå via airplay. På årsbasis vil jeg faktisk da kunne spare 7-8000 ved å bare ha nettbaserte løsninger (NRK, Sumo og Viaplay).

Hadde sumo før, men opplevde at bildet ble hakkete og ujevnt på macen, og avsluttet derfor abonnementet. Håper avspillingen gjennom den nye appen på AppleTV er jevnere og bedre enn jeg opplevde på macen (det virket jo tross alt fint på iOS-enhetene mine). Fint om noen kan dele sine erfaringer angående dette etterhvert som man får testet (har hverken AppleTV eller sumo for tiden).

Og så var det selve AppleTV-en da, det begynner jo å bli en stund siden den ble oppdatert, eller? Er det grunn til å tro at en ny er på trappene snart?

jaknudsens bilde

jaknudsen

Fint om noen kan dele sine erfaringer angående dette etterhvert som man får testet (har hverken AppleTV eller sumo for tiden).

AirPlay fra Sumo-appen i iOS til Apple TV har fungert upåklagelig for meg i lang tid. At TV2 får en egen app på Apple TV har egentlig ikke så stor betydning så lenge AirPlay fungerer bra. Egen Apple TV-app er nok mye mer etterspurt for HBO Nordic, C More Film osv. som ikke har AirPlay-støtte i iOS-appen .

admins bilde

admin

@jaknudsen

Greit å slippe AirPlay også ;) Jo mer innhold på AppleTV jo bedre sier jeg. Bra de i hvert fall har skjønt at de må satse på å være tilgjengelig der brukerne er. Håper Apple får ut fingern med en egen App Store på AppleTV så det blir en enklere måte for innholdsleverandører å komme inn på AppleTV.

Maccas bilde

Macca

@jaknudsen
Joda, AirPlay er fint det, men p.t. er telefonen min den eneste iOS-enheten jeg har. Hvis jeg da ser på innhold fra sumo via AirPlay (eller NRK for den saks skyld) fra telefonen sammen med andre, og jeg f.eks. må ta en telefon eller gjøre noe annet fra telefonen samtidig, så vil jo det si at alle jeg er sammen med må ta en pause i TV-tittingen til jeg er ferdig med å fikle med telefonen min (for telefonen kan vel ikke streame video i bakgrunnen samtidig som man gjør andre ting på telefonen, eller tar jeg feil her?). Derfor vil ikke AirPlay fra iOS være en optimal løsning for meg for dette formålet, med mindre jeg skaffer meg en egen dedikert AirPlay-enhet, f.eks. en iPad, men dette virker litt overkill, spesielt med tanke på at jeg har hatt iPad tidligere som aldri helt passet inn i min digitale hverdag.

At TV2 får egen app på AppleTV har med andre ord kanskje ikke så stor betydning for deg, men kan ha ganske stor betydning for meg (og sikkert andre også) dersom jeg bestemmer meg for å skaffe meg en AppleTV og Sumo-abonnement. :-)

Derfor var jeg ute etter å høre erfaringer fra folk som har testet den nye appen på AppleTV (direkte, ikke gjennom en annen iOS-enhet via AirPlay).

jaknudsens bilde

jaknudsen

Helt enig i at mer native innhold på Apple TV er bra! Det er spennende at den fremstår i stadig større grad som et alternativ til tradisjonell dekoder.

(for telefonen kan vel ikke streame video i bakgrunnen samtidig som man gjør andre ting på telefonen, eller tar jeg feil her?)

Jeg skjønner helt klart innvendingene dine, men dette går faktisk fint så lenge du ikke spiller av video eller lyd :)

EvilM

"(for telefonen kan vel ikke streame video i bakgrunnen samtidig som man gjør andre ting på telefonen, eller tar jeg feil her?)"

Husker ikke om man kan gjøre alt, men sende mld, surfe, sjekke mail osv går fint selv om tlf streamer lyd og bilde til Apple tv. Husker ikke om det samme gjelder spill.

noerstad

Jeg har brukt appen på AppleTV ett par timer nå, og jeg synes den fungerer meget bra. Bra kvalitet og bra meny.

For min del var dette supert da nettverket jeg har sliter litt med å streame og bruke Airplay i samme operasjon. Super oppdatering for min del!

kjeand4

Noen som vet om dette funker fra utlandet ???

Har en Sumo konto, men bruker Dansk itunes........

jaknudsens bilde

jaknudsen

Noen som vet om dette funker fra utlandet ???

Har en Sumo konto, men bruker Dansk itunes........

Ditt første spørsmål: Jeg tror ikke man kan se TV2 Sumo i utlandet (uten å bruke VPN-tjenester).

Ditt andre spørsmål: TV2 Sumo er ikke tilgjengelig på Apple TV hvis man har valgt dansk iTunes-butikk.

EvilM

Appen på AppleTv har fungert veldig bra for meg. Alle kanaler (barnetv, fotball, liverpooltv, live tv2). Nærmer seg blombering av TV og ut med lisens

jebjella

Det som er drit med Sumo på Apple TV er fotballkamper. Ligger rundt 15-17 sekunder bak Sumo på Mac'en, og hele 30-32 sekunder bak vanlig TV.

Men på TV 2 Sumo appen på min Smart-TV så er det nokså likt vanlig TV, men her sliter jeg med at alt blir til grøt i noen sekunder. Av og til må jeg starte helt på ny igjen for å bli kvitt det.

MCSEs bilde

MCSE

Sitat fra reportasje ang. NRK's strømmingtjenester:

"-Nå nærmest skriker folk etter at vi skal gjøre appene våre tilgjengelig på smart-TV-portalene, og vi mener at tiden nå er inne. Vi vil derfor i løpet av sommeren og høsten gjøre NRK-spilleren tilgjengelig på flere smart-TV-plattformer og spillkonsoller, sier sjef for IP-distribusjon i NRK, Bjarne Andre Myklebust."

Jeg tipper de fleste kommer på ATV som perler på en snor etterhvert, konkurranse har sine fordeler :)

Les resten hos Aftenbladet her:
http://www.aftenbladet.no/nytte/digital/NRK-satser-pa-smart-TV-apper-3370052.html#.U9on_1YhN8Y

Maccas bilde

Macca

Ingen stor krise, men litt skuffende at de nevner at de ikke vil tilby direkte TV (NRK1/2/3) men kun være on demand, dersom man skal anta at en eventuell AppleTV-app vil få samme behandlingen som appene som snakkes om i denne artikkelen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai