Shazam nå tilgjengelig for Mac

Shazam nå tilgjengelig for MacDen populære appen som gjenkjenner musikken du ønsker å vite navnet på, har lenge vært tilgjengelig for iPhone og iPad. Nå har endelig appen kommet til Mac, og det blir nå enda enklere å finne ut hva en sang heter.

Shazam ligger er en Mac App Store-applikasjon som ligger i menylinja på Macen og kontinuerlig overvåker musikk fra omgivelsene. Når den hører musikk, vil den fortelle deg nøyaktig hva som spilles.

Appen fungerer så enkelt som om at du bare trenger å laste den ned, åpne den og så finner den all musikken du hører på uten at du trenger å gjøre noe mer. I menylinjen har du mulighet til å slå den av og på og se hvilke sanger Shazam har gjenkjent.

Shazam

I iOS 8 blir også Shazam en del av Siri slik at du enkelt kan spørre henne om hvilken sang du hører på og Shazam vil levere resultatene umiddelbart.

Shazam for Mac er også gratis, så det er bare til å gjøre det enklere å finne navnet eller artisten på sangen du ønsker. Appen er tilgjengelig i Mac App Store.

DADDYs bilde

DADDY

Godt nytt, trodde jeg.

Mac mini har ikke mikrofon, gleder ble kortvarig.

:-[

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Greit å vite er at den også finner ut hva du spiller internt uten mikrofon. Jeg brukte hodetelefoner og spilte av musikk og den fant det jeg spilte av da gjennom youtube selv om det ikke ble spilt annet enn i hodetelefonene.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Programmet har etter et døgns drift bare funnet én sang av all musikken jeg har spilt. Dette funnet var en grov bom (bakgrunnsmusikk fra en gammel Disney-film ble gjenkjent som en ny poplåt).

Når man kan lese at programmet, i alle fall i telefonversjon, er koblet opp mot flere reklamekanaler, er det bare én ting å si:

Styr unna!

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Fungerer godt her enn så lenge.

På mobil har jeg (product) RED-versjonen, og den er reklamefri. Finnes også en annen reklamefri versjon for mobil så vidt jeg husker, men den er selvsagt ikke helt gratis.

Eneste jeg har å utsette er at den er litt ivrig på sanger brukt i reklame, og det kommer opp fler av samme.

Halion51s bilde

Halion51

Fungerer utrolig dårlig...... spilte igjennom en haug med kjente sanger, kun for å teste. Etter å ha spilt 30-40 sanger fant den navnet på 1.........Og det var som sagt kun kjente artister ;-(

karlojs bilde

karloj

Jeg har faktisk ikke fått den til å finne en eneste sang. Prøvde Shazam på iPhonen på de samme melodiene og her fant den alle data med en gang.

Hvordan avinstallerer jeg Shazam på Macén. Er det bare å dra den i søppelbøtta.

Vegard1s bilde

Vegard1

Åpne Launchpad >> Trykk og hold inne på en app til den begynner å riste >> Trykk på krysset som dukker opp i venstre hjørne.

Skjønner ikke hvorfor dere hater Shazam. Har jo funnet mye hos meg, til og med uten at jeg ville den skulle finne noe.

karlojs bilde

karloj

Den virker helt fint på iPhonen. Det var på Macén den ikke funner noe. Og det var på Macén jeg lurte på om det bare var å dra applikasjonen i søppelbøtta.

ØrNi

Eg har hatt problemmer med den siden eg lasta den ned...
Har MAC mini eg og, og eg leste den eine kommentaren over...
Så tok og kobla på eit Webcamera(støtter ikkje MAC, men lyden fungerer), og prøvde igjen då, men nei...
Har prøvd opptaksfunksjonen virka i etterkant, og den fungerte!
Så eg veit rett og slett ikkje hva eg skal gjøre...
Noen som veit?

Gurres bilde

Gurre

Den virker helt utmerket på mitt Android-nettbrett i hvert fall. Gjenkjenner nesten alt jeg hører på.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai