Oppgradering onsdag 6. august

Leser du dette så er du på den oppgraderte plattformen.

Vi har brukt en bit av sommeren på å klargjøre og teste omfattende oppgraderinger og vil prøve å oppgradere en kopi av nettsidene i morgen.

Dersom dette lykkes vil vi bytte over til ny utgave på slutten av dagen, og innlegg dere har skrevet i løpet av dagen (etter kl 08:00) vil være borte. Bruk derfor klipp og lim, og en tekstfil, for å bevare det du eventuelt vil legge inn igjen.

Målsetningen er i første omgang å flytte sidene til en ny plattform* og se at den endrede koden fungerer stabilt. Vi vil deretter, i løpet av de neste ukene, prioritere å få inn bedre beskyttelse mot spammere og oppgradere funksjoner som Tapatalk og lignende.

*: Nginx 1.6, PHP 5.5, MySQL eller MariaDb 5.5

robin1993

dette liker jeg og sikkert flere :) Mvh robin1993

hendelsesløysa

Ser ikke noe nødvendighet å oppgradere noe som fungerer.

I min tid som datakonsulent, første gang i 1975 faktisk, har jeg sett flere prosjekter som går til oppgradering som i stedenfor blir værende løse og dør ut i intet. Faren ved å foreta slike skifter vises seg raskt i etterkant. Systemet og portabiliteten til systemet pr i dag kan man si er "godt nok", samtidig som administratorer tar med seg oppgraderingsbehovet, rett og slett for å få noe nytt.

Ber dere om å tenke dere om enda en gang.

tingo

Hvor skal feil rapporteres?
Forum: emneoversikt og "marker alle emner som lest" er flyttet fra toppen av trådoversikten og helt nederst på siden. Dette er en vesentlig reduksjon i "usability".

tingo

Forum: det har skjedd endringer på profilinnstillingene også. Vis signaturer var plutselig avslått, det samme med "sett inn signatur hvis jeg ikke velger noe annet".

aks bilde

ak

@tingo

Du kan legge de inn her: http://mac1.no/forum/viewforum.php?f=425

Bruk gjerne bildr.no for å legge inn skjermbilder med eksempler.

Jeg skal få overført tilpasningen av "marker alle emner som lest". Når det gjelder innstillinger for signaturer så har det nok forsvunnet under en phpBB-oppdatering, de som skal ha dette påslått får bare sette det opp igjen.

Ove

Dette høres bra ut:
… prioritere å få inn bedre beskyttelse mot spammere …

De siste ukene har opptil halvparten av de ti oppslagene under "Siste fra forum" vært spam.

Jeg rapporterte alle sammen, og etter hvert ble kommentarene slettet. Men jeg fatter jo ikke hvordan profiler med svært påfallende "navn" i det hele tatt slapp inn, og i ett tilfelle holdt det gående i 11 dager.

hendelsesløysa

Jeg ser ingen forbedring og stiller med undring til de valg med tanke på programvare oppdatering man tar.

Mads7s bilde

Mads7

Hvis det er som du sier, at ting fungerer, er det kanskje ikke rart du ikke ser forbedring når det ikke er noe som kan forbedres? :)

aks bilde

ak

Vi har byttet *plattformen*, ikke programvaren som kjører på den. Ny grunnmur, stort sett samme hus.

Men i prosessen har vi endret / skrevet på nytt ca 8000 linjer med kode for å få det til å gå på ny plattform, og vi har gjort 13 sekvensielle oppgraderinger av phpBB. Det førte til at vi også kunne bytte til nyere Tapatalk, som en del har etterspurt.

robin1993

jeg håpet på nytt design på siden også

Mvh robin1993

TheX

Dagens design er kjempefint og gjør en fortreffelig jobb, og jeg er veldig fornøyd med hvordan dere drifter siden. Undrer veldig over hendelsesløysa sine kommentarer, da det er veldig mye som skjer under skallet som vi ikke ser, og det er nettopp dette som er oppdatert.

Jeg pleier hvertfall vanligvis å oppdatere programvaren min, da den normalt sett blir enklere eller bedre å bruke.

Bra jobb, karer!

Nikolays bilde

Nikolay

hendelsesløysa skriver stort sett bare - unnskyld uttrykket - piss.

hendelsesløysa

Det er da usaklig å direkte gå til angrep på direkte alt jeg skriver med uttrykket - piss. Du burde respektere de med litt mer erfaring og heller lytte enn å snakke barnespråk.

Så til ak, lykke til med ny plattform. La oss håpe stabiliteten vedvarer selvfølgelig. Godt håp. Og god helg til dere alle sammen i finværet. God kveld ja!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai