Eplehuset overtar Humac

Eplehuset overtar Humac Eplehuset, som i dag har 12 butikker i Norge overtar fra og med 1. september 2014 Humacs 8 butikker i Norge, i tillegg til deres bedriftsavdeling og serviceverksted. Med dette har Eplehuset 20 butikker i Norge og befester sin posisjon som Norges største Appleforhandler. Norges eldste Apple-forhandler kaster dermed inn håndkledet og blir tatt over av «lillebror» som har blitt «storebror»

Markedet for forbrukerelektronikk er under stadig press med hard konkurranse. Humac har de siste årene levert varierende resultater og har åpenbart vært presset av Eplehuset, de store elektronikkbutikkene, netthandel og Apple selv. Overtagelsen skjer 1. september og omfatter også alle ansatte i butikkene, på serviceverkstedet og i bedriftsavdelingen, dog ikke Humacs norske hovedkontor og administrasjon.

Vi har vist sunn drift og lønnsomhet i Norge gjennom 12 år med verdens sterkeste merkenavn i våre butikker. Gjennom dette grepet sikrer vi både vekst og lønnsomhet for selskapet framover, og ikke minst økt tilgjengelighet for kundene gjennom disse nye butikkene

sier en begeistret hovedeier og administrerende direktør, Bjørn Tore Brevik i en pressemelding.

Lang Apple historie slutt

Det norske Humac-eventyret startet så langt tilbake som i 1989, da Mac & Carry så dagens lys på Sjølyst. Faktisk var dette den første butikken i Norge som solgte profesjonelt datautstyr over disk.

I 1995 ble butikken som da het Mac & Carry flyttet til Ullevål Stadion, og var den første Apple Premium Reseller butikken i landet. Humac vært representert i Norge lengre enn Apple selv. I dag har Humac Norge 8 Apple Premium Reseller-butikker, nettbutikk, bedrifts- og serviceavdeling.

Eplehuset har også stor styrke på servicesiden hvor vi håndterer en stor andel av servicearbeidet for Applekunder i Norge. Med overtagelsen av serviceverkstedet fra Humac styrkes også denne satsingen ytterligere

sier Eplehus-sjefen Brevik i en pressemelding.

Humac og Eplehuset deler Skandinavia?

Samtidig som Eplehuset tar over Humacs norske butikker, foreligger det også en avtaleden andre veien. I Danmark, hvor Eplehuset etablerte seg for et par år siden, tar nemlig Humac over Eplehuset sine butikker. Eplehuset har syv butikker i Danmark og disse butikkene vil bli Humac-butikker.

hendelsesløysa

Dette lover ikke godt. Husker godt tilbake til sent 1990. Jeg jobbet i et firma i hovedstaden ansvarlig for datakontroller. Butikken var svært spesiell og hadde et litt makabert rykte. I dag har det regnet godt og bare 15 grader, kaldt. Snart helg!

Herman1

Gratulerer, Eplehuset! Bare dere holder dere til den standarden dere setter for dere selv har vi nok ingenting å frykte!

Hilsen

Gurres bilde

Gurre

"Det norske Humac-eventyret startet så langt tilbake som i 1989, da Mac & Carry så dagens lys på Sjølyst. Faktisk var dette den første butikken i Norge som solgte profesjonelt datautstyr over disk."

For noen definisjoner av profesjonelt datautstyr. Jeg kjøpte min Amiga hos Famo et par år før dette, og det var da folk som brukte slike maskiner profesjonelt - blant annet til filmproduksjon, der Amigaen var milevis foran den tids Macer.

hendelsesløysa

Gurre - man skal ikke blande inn Commodore Amiga i en slik diskusjon. Den har aldri nådd de høyder som Mac hadde, både på grafisk grensesnitt. brukervennlighet og tilgang til profesjonell programvare. Det vil alltid være en skare av de som oppgraderte fra Commodore VIC-20 som mener at Amiga er best. Husker enda den milelange diskusjonen med den yngre garde om Amiga, MAC og PC og krigen dertil. Lite passende.

Vi ser hvem som har overlevd og dermed er det satt strek under.

Helt riktig som artikkelen sier, profesjonelt datautstyr snakker man om.

Ellers er det endelig fredag og vi kan glede oss over en fin helg med mye godt vær og mye bra foran TV-en. God sommer dere !

Ogga

hendelsesløysa: Hva snakker du om? Det er jo meldt drittvær i hele helgen.

Wackhys bilde

Wackhy

Don't feed the troll.

99,9% av det som kommer fra hendelsesløysa bør tas med en enorm klype salt.

Anders0077s bilde

Anders0077

hendelsesløysa:

Du kommer ofte med mye nyttig info, hvorfor kommer du også tidvis veldig ofte med slike usammenhengende kommentarer, som ikke fester rot i noe annet enn i ditt eget sinn ?!

No sure miner herfra, men jeg undres, undres hvorfor?!

- Anders

Ove

Jeg kjøpte min første Mac i 1989 hos Høyskoledata på Blindern. Det var vel oppstarten til Mac & Carry?

Firmaet har også hett Office Line, if memory serves me right?

Med andre ord, firmahistorien ovenfor synes meget mangelfull.

Nikolays bilde

Nikolay

Som gammel Humacer synes jeg det er trist, samtidig skjønner jeg at det er for den beste løsningen for Humacs butikkansattes stillinger.

Nå bør entreprenører kjenne sin besøkelsestid, og komme med konkurranse. Pippin, Infografikk og Tell, kom dere på banen!

Samtidig synes jeg Apple burde droppe samarbeidet med Elkjøp og Expert og heller fokusere helhjertet på Apple Premium Resellers i Norge.

I hvert fall til de åpner sin egen butikk når Aker Brygge er ferdig.

Wackhys bilde

Wackhy

Det er ikke Apple som åpner på Aker Brygge, Nikolay.

Stereo Macs bilde

Stereo Mac

Nå vet ikke jeg så mye om dette, men har ikke Apple egne ansatte i de største Elkjøp - Expert butikkene?

Eplehuset og Humac er muligens bedre men dessverre i Humacs tilfelle så har de vel ikke solgt nok, ellers ville det ikke solgt seg ut i Norge?

Hvilker fordeller er det å handle på APR mot Apple selv, eventuelt Expert / Elkjøp?

Beklager avsporing, uansett synd med Humac, alltid bra med konkuranse i markedet.

An apple a day keeps the doctor away

Mars

off topic:

gikk forbi kong-kurs glasmagasinet på stortorvet i oslo - og fikk en plutselig åpenbaring om at denne bygning ville vært optimal som apple store!

mcbanan

Liten avsporing, men norges eldste Apple-forhander er EDBergen. Og de holder på enda :)

http://www.edbergen.no/hovedmeny/om-oss/

sortebill

Denne artikkelen holder samme nivå som en artikkel på vg og dagbladet. Det er ikke et kompliment.

hendelsesløysa

Anders: Takk for komplemanget.

Jeg er nok en eldre kar enn flere av dere andre, godt over pensjonsalder. Kanskje jeg har en annen høflig tone enn det den yngre garden har. Synes uansett det er trist når man må dra en høflig slutt kommentar ut av sammenheng.

Ellers kan jeg si meg enig i det fleste kommentar som angår konkurranse her. Synn at konkurransen svekkes ved at en konkurrent spiser opp en annen. Man skal da ha valgfrihet. Butikken i de store komersielle butikk kjedene er desverre ikke faglig like bra, eller i beste fall veldig person avhengig om hvem du møter som er på jobb.

Fin dag dere !

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai