NRK lanseres nå på Apple TV

NRK nå på Apple TV

Fra og med i dag får du litt mer for dine lisenspenger. NRK har nemlig lansert en egen app på Apple TV som gir deg tilgang til over 40 000 programmer i NRK sitt arkiv i opptil 720p.

Dette skjer en kort måned etter at TV2 Sumo lanserte en lignende løsning for Apple TV. Apple TV har på en måned blitt et vesentlig bedre produkt for oss nordmenn.

NRK sin nett-TV har blitt svært populært og det har lenge vært mulig å se innhold fra NRK over AirPlay med en iPad, Mac eller iPhone, men nå blir det enda lettere. Fra og med i dag har Apple lagt til en egen NRK app på Apple TV og du kan dermed bla deg gjennom alt NRK sitt innhold rett på TV.

Det er viktig for NRK å gjøre programmene så tilgjengelige som mulig for det norske folk, og Apple TV har vært et sterkt ønske fra mange. NRK har så langt vært tilgjengelig på mobil, nettbrett og PC. Nå tar vi et viktig steg i veien på å løfte programmene til den samlende TV-skjermen

sier Nicolai Flesjø, redaksjonssjef On demand i NRK til NRKBeta

I motsetning til TV2 Sumo er NRK sin Apple TV app «gratis» - dvs. du trenger ikke å betale noe mer enn du allerede gjør via TV-lisensen. I dag sendes innholdet i 2.8MB/s 720p, og NRK vurderer en økning til rundt 3,5 – 3,8 MB/s i 720/1080p.

Appen blir, som vanlig på Apple TV, automatisk innstallert og du trenger ikke å gjøre noe utover dette. Skulle den ikke dukke opp kan du ta en omstart av Apple TV, men sjekk først at du har stilt din Apple TV til Norge under Innstillinger > iTunes Store > Land.

Live-sendinger vises ikke gjennom appen.

Tags:
Anders0077s bilde

Anders0077

Ikke lenge før Canal Digital abn mitt ryker nå... Tv 2 Sumo, NRK, Netflix, Airplay,Mac.. Ja..

;-D

vlekanger

Svenskene fikk SVT Play på Apple TV i dag også.
Ved å velge "Sverige" under "Land" så får man tilgang til denne og man trenger ikke svensk iTunes-konto.
Man kan se svenske programmer i Norge, men programmer som er kjøpt fra andre land (f.eks. fra BBC) får man ikke spilt av.

Stereo Macs bilde

Stereo Mac

Kult!

Dette begynner å bli veldig bra

An apple a day keeps the doctor away

PowerBook

Knallbra!

Hilsen en som ikke har avgiftspliktig fjernsynsmottaker

------

Edit:
Ikke fullt så bra uten direktekanaler. :(

rstormo

Men direktetv er ikke der , og da detter den et godt hakk på , jippi skalaen. .

Apptel

Noen som har fått NRK (og tv2 sumo) på ATV2 uten å ha nyeste software? Har en jailbreak jeg helst ikke vil kvitte meg med...

Maccas bilde

Macca

Hva med NRK1, NRK2, NRK3 og NRKSuper? I første omgang lanserer vi et tilbud uten direktekanaler, men vi jobber med å få med disse kanalene og kanaler vi bruker ved ekstrasendinger og store sportsarrangement inn i tilbudet. Vi regner med at de aller fleste har Apple TV’en koblet til en vanlig TV uansett, og dermed får tilgang på kanalene våre direkte der.

Heldigvis virker det som at direktekanalene kommer etter hvert, og at det ikke er et standpunkt de har tatt som gjør at de ikke er tilgjengelige. Blir bra etter hvert, detta! :-)

EDIT: Til og med teksting funker som det skal, og kan skrus av og på. Savnet dette på Sumo-appen.

Sorry

Er det mulig å få dette selv om jeg har amerikansk iTunes og vil se amerikanske filmer/serier?

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Du må nok da switche mellom Norsk og Amerikansk konto da, men det er noe styr. Selv har vi Apple TV med Amerikansk konto, så sender vi Norske ting fra iPad, iPhone eller datamaskiner alt ettersom. Det funker bra det. :D

danibo77s bilde

danibo77

Ikke spesielt styr å bytte mellom amerikansk og norsk konto. Såre enkelt, da du legger inn begge to under innstillinger. Det eneste du må skrive inn er passordet, men har du et tastatur tilkoblet (fysiskt eller via remote-appen) så er dette easy-peasy.

Kensington

Kult. Bare få en ny appleTV snart nå....

hansingehagens bilde

hansingehagen

Viktig med Live-sendinger ... håper det kommer på NRK ATV.

Brutals bilde

Brutal

@danibo77:
Men du trenger bare skrive inn passordet EN gang. Etterpå switcher man kjapt mellom de to kontoene. Tar maks 10sek.

LCD

Kan si mye rart om NRK, lisens og kostnader på den, men dette er noe av det mest posetive fra den kanten uten tvil
Tok en kjapp titt og det er fryktelig mye bra der som jeg tåler å se engang til
Bra gjort NRK, dette blir en flott vinter i godstolen
Kredit for denne
Nå skal jeg se litt mellom fingerene neste gang jeg betaler lisensen

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Problemet med lisensen er at den er påtvunget. Hadde de oppført seg på lik linje med konkurrentene i markedet så skulle vi ha betalt for det vi vil bruke og ikke betale uansett.
Og så kan man jo komme og si at: Men alt ligger jo fritt tilgjengelig å bruke. Ja, men det er jo NRK som velger og ikke vi forbrukerene. Jeg kunne heller tenkt meg å betalt om jeg ønsket tjenestene deres og ikke uansett når jeg kjøper en tv for å bruke til Netflix feks.
Det blir helt feil for meg i alle fall.

Jeg skal ikke si noe på tjenestene deres, de er helt sikkert meget gode de, men det bunner ut i at man blir tvunget til å betale uansett om man ønsker deres kanaler/tjenester eller ikke.

Hall11

Hvordan får man tekst på filmene?

Maccas bilde

Macca

Hold inne select/ok-knappen til det kommer opp en meny og velg teksten. Hvis ikke det er noe tekst tilgjengelig så funker ikke dette selvfølgelig. Hos meg er tekst automatisk på, uten at jeg har gjort noen innstillinger for å få til dette...

Sorry

Denne appen er genial. Ser aldri på TV lengre. Det er imidlertid irriterende at det tar så lang tid før programmene blir tilgjengelig. Jeg tror det tar lengre tid enn i høst..? Feks skulle jeg se Dagsrevyen i kveld og det var ikke tilgjengelig en time etter sending. Neivel, dax18? Nope - kun gårsdagens (dette var jo da 2 timer etter). I steden kommer man til livesendingen med noe meningsløs tidsangivelse. Dette er for dårlig og i dagens medievirkelighet kan man ikke vente mange timer på nyhetene. Blir liksom litt yesterdays news... Er det slik hos dere andre også?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai