Apples talentjakt

Apples talentjakt

Forrige uke ble det avslørt i Vanity Fair at Jonathan Ive og Apple har ansatt en av verdens mest annerkjente designere, Marc Newson, til sitt designteam. Marc har svært lang erfaring med produktdesign og har interessant nok også jobbet mye med design av klokker.

Ansettelsen av Marc føyer seg inn i en rekke av talenter som Apple har headhuntet og vitner om en talentjakt uten sidestykke. Vi har tittet på de smarte hodene Apple har ansatt det siste året.

Etter Steve Jobs bortgang var det mange som mente at Apples kreative hjerne forsvant. Mange mente at ingen kunne erstatte Jobs og det er kanskje noe i det, men under Tim Cooks ledelse har Apple ikke stått stille. Tim Cook har sammen med Jonathan Ive åpenbart startet en talentjakt uten sidestykke for å sikre seg de absolutt beste menneskene til selskapet. Her er de viktigste menneskene Apple har ansatt.

Marc Newson

Forrige ukes ansettelse av Marc Newson til Apples designteam kan fort bli en av de viktigste ansettelsene i den seneste tiden. Marc Newson har jobbet tett sammen med Jonathan Ive tidligere og er en svært annerkjent designer som vil utvide Apples allerede berømte designteam.

Denne videoen viser Marc og Jonathan Ive i en diskusjon om design fra et samarbeid med Product RED. Se også noen av Marc Newson sine tidligere produktdesign.

Angela Ahrendts

Angela Ahrendts var tidligere sjefen for det ikoniske motemerket Burberry. Angela økte omsetningen hos Burberry fra 2 til 7 milliarder dollar på kort tid. Hos Apple har hun fått ansvaret for alle Apple sine butikker og den generelle butikkopplevelsen.

Jimmy Iovine

Jimmy Iovine ble «ansatt» i Apple etter oppkjøpet av Beats Music. Jimmy er en legende innen musikkbransjen og har svært mye innflytelse. Dette vil hjelpe Apples utvikling av nye musikkprodukter, deriblant iTunes og streamingtjenesten Beats Music.

Andre Romelle Young aka Dr. Dre

Dr. Dre ble «ansatt» i Apple etter oppkjøpet av Beats Music og Dr. Dre er også en legende innen musikkbransjen. Ikke bare er han en av de mestselgende rap-artistene, han er også en svært ettertraktet produsent. Nøyaktig hva Dr. Dre skal gjøre hos Apple er usikkert, men han vil sannsynligvis være innvolvert i iTunes og den videreutviklingen av Apples musikkprodukter.

Tommy Elliot

Tommy Elliot er en tidligere sjef i VISA som har gått under radaren og blitt ansatt i Apple i en foreløpig uavklart stilling. At Apple plukker opp talenter med betalingserfaring er spesielt interessant med tanke på at det lenge har vært ryktet at Apple vil introdusere en mobilbetalingsløsning i iOS.

Andrew McCarthy

Andrew McCarthy har, som Tommy Elliot, også lang erfaring med betalingsløsninger og har tidligere vært sjef for J.P. Morgan Chase Bank (en av verdens største banker) sin mobilbetaling. Apple har i lengre tid vært på jakt etter ansatte fra finansbransjen.

Kevin Lynch

Kevin Lynch var Adobes CTO (Chief Technical Officer) før han begynte i Apple i fjor. Apple har ikke avklart hva han jobber med, men han har lang erfaring i utvikling av skytjenester hos Adobe og det har vært antatt at han skal ha fått ansvaret for lignende prosjekter hos Apple.

Ari Partinen

Ari Partinen var en senior ingeniør i Nokia med ansvaret for kameraene i Nokias Lumnia-produkter. Fotografering har vært et veldig viktig fokusområdet for både Nokia og Apple og at Apple har ansatt en av Nokias viktigste kameraingeniører må anses som en stor strek i regningen hos Nokia.

Anand Lal Shimpi

Anand Lal Shimpi var inntil forrige uke gründer og sjefen for den glimrende teknologinettsiden AnandTech. Hva han skal gjøre i Apple er ukjent.

Patrick Pruniaux

Patrick Pruniaux var klokkeprodusenten TAG-Heuer sin salgssjef før han begynte i Apple i år. Apple har ikke uttalt hva han skal jobbe med, men med tanke på alle ryktene omkring iWatch er dette en spesielt spennende ansettelse. Han får ansvaret for å få Apples klokke ut i de riktige butikkene?

Dr. Roy J.E.M. Raymann

Dr. Roy J.E.M. Raymann var ansatt i Phillips som seniorforsker for søvn. Phillips har en rekke søvnprodukter, deriblant de populære «Wake Up Light», og også en egen avdeling for forskning på søvn. Det antas at hans jobb er knyttet til Apples HealtKit og en potensiell iWatch.

Jay Blahnik

Jay Blahnik er en av Apples første ansettelser relatert til HealthKit. Han begynte i Apple for et år siden og han har jobbet med helse og fitness for blant annet Nautilus, Gatorade, Schwinn, og Nike. Hos Nike spilte han en nøkkelrolle i utviklingen av Fuelband. Han anses å ha en nøkkelrolle innen helse- og fitness og HealthKit.

Ben Shaffer

Ben Shaffer var, som Jay Blahnik, tidligere ansatt av Nike og hadde ansvaret for Nikes forskning og utvikling. Han begynte også i Apple i 2013 og det er antatt at han har en sentral rolle i iWatch/HealthKit-prosjektet. En av produktene han hadde ansvaret for i Nike var den nye Flyknit-serien med ekstremt lette og fleksible joggesko.

Paul Deneve

Paul Deneve var tidligere sjef for den franske designmerket Yves Saint Laurent, men flyttet til Cupertino i juli 2013 og fikk ansvaret for «spesielle prosjekter» hos Apple. Han rapporterer direkte til Tim Cook og det antas at han jobber med iWatch.

Det siste årets ansettelser gir et interessant innblikk i hva Apple har fokusert på. Det er åpenbart at Apple har ansatt et bredt spekter av personer med erfaring fra salg og markedsføring av mote- og luksusprodukter, produktutvikling, helse og finans. Mange av disse ansettelsene kan knyttes opp mot HealthKit i iOS 8, men kanskje også iWatch og en fremtidig betalingsløsning.

I morgen får vi kanskje se hva alle disse menneskene har jobbet med?

palelnans bilde

palelnan

Tusen takk for en flott artikkel!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai