Her er prisene på iCloud-lagring

Her er prisene på iCloud-lagring

I går kveld sendte Apple ut en e-post til alle som i dag betaler for iCloud-lagring om at de blir flyttet over til de nye lagringspakkene for iCloud. De nye prisene på Apples skylagringstjeneste er dermed blitt offentliggjort også i Norge.

Dette er iCloud-prisene

  • 20GB - 89,- per år
  • 200GB - 29,- per måned
  • 500GB - 79,- per måned
  • 1TB - 149,- per måned

Prisene er med andre ord vesentlig lavere enn tidligere og relativt konkurransedyktige med konkurrerende lagringstjenester. Se også vår tidligere gjennomgang av skytjenester her på Mac1.

Samtidig som prisene har blitt offentliggjort har Apple også gjort en beta av iCloud.com tilgjengelig for utviklere. Denne betaen viser at filer lagret i iCloud Drive også blir tilgjengelig via iCloud.com sitt webgrensesnitt.

iCloud Drive lanseres sammen med iOS 8 den 17. september og vil dukke opp på Macens så fort OS X 10.10 er lansert.

Tags:
jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Jeg har ikke mottatt noen e-post fra Apple om at jeg har blitt flyttet til ny pakke. Jeg gikk inn på min iPhone og der står det fortsatt 25GB, men prisen har endret seg til kr 95,- pr år i stedet for det som var tidligere. Jeg er utvikler i OS X og har heller ikke sett noen mulighet til å logge meg inn til iCloud.com beta.

Osky94

Er bare til å gå inn på beta.icloud.com, så kan du se nye iCloud drive!

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Takker Osky94. Da fant jeg den. :D

Bjerhas bilde

Bjerha

149,- for 1 TB kunne jeg vurdert om det var pr. år.

Det er litt trist å se hva som skjer med Apple om dagen. iPhone 6S med helt OK specs nærmer seg 10.000,-.. og vekke er 32GB. Det er nesten slik jeg håper Apple opplever større nedgang, slik vi kan få fortgang på ting.

bekiils bilde

bekiil

Jeg tenker det samme Bjerha. Latterlig prissetting når eks jottacloud koster 59kr måneden, for ubegrenset! lagring og antall enheter.

kovacs

Nå er det vanskelig å sammenligne prisene med andre rett og slett fordi iCloud er lagd for å fungere 100% sammen med iOS og OS X, som feks automatisk backup, bildestrøm osv.

Men likevel - selv har jeg 1TB i OneDrive via Office 365, og 1TB i Dropbox via Dropbox Pro. Så å kjøpe enda en sitter litt langt inne. Blir nok 200GB for å få Apple-fordelene.

budbringerens bilde

budbringeren

1788 kr i året for 1 TB hadde jeg ikke forventet. For ikke lenge siden fikk jeg den gledelige beskjed fra dropbox om at jeg hadde fått 1 TB som pro kunde og betaler litt over 600 i året, og dropbox er mildt sagt en god tjeneste.

Hva jeg er veldig spent på- har ikke fått prøvet hverken ios 8 eller Yosemite enda- er hvorledes icloud drive fungerer, om man har muligheten til gjøre litt avanserte innstillinger etter eget ønske, eller om Apple forenkler det til det vanskelige hvilket jeg misliker ved enkelte programmer av Apple. Dette er vesentlig for om jeg velger å gå over til iCloud Drive eller fortsetter som Dropbox Pro kunde.

Som Bjerha nevner, skuffet det meg at 32 gb er borte, og at man, i 2014, starter på 16 gb. Dermed "må" man nesten kjøpe 64 eller den dyreste versjonen av iPhone og begynner å bli rimelig dyrt.

Det er mye som gleder meg ved utviklingen. Ventet lenge på at iPhone skal få større skjerm blant annet. Og liker at iCloud utvikles. Men nå som jeg ser prisene, tror jeg det var et veldig smart trekk av Dropbox å øke til 1 TB og tror de av den grunn vil beholde mange av Applebrukerne som tidligere skrev i forumene der at de tenker å forlate Dropbox til fordel for iCloud Drive. 1788 kr for 1 TB er over dobbelt så dyrt som fabelaktige Dropbox(om man betaler på dropbox sin side med Visa, og ikke via iOS og apple).

stille

Konkurransedyktige priser? iCloud 1TB for 149 kr per mnd vs. c.a 65kr per mnd i Dropbox Pro for 1TB... :P

eplespiserens bilde

eplespiseren

Det er så mange problemer med iCloud-tjenesten at jeg valgte å si den opp - og jeg fikk pengene igjen. Kaos i iTunes-biblioteket er bare én av feilene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai