Apple slår på totrinnsverifisering på iCloud.com

Apple slår på totrinnsverifisering på iCloud

Tidligere i år gjorde Apple det mulig for oss nordmenn å slå på totrinnsverifisering på vår AppleID, men ikke på iCloud.com. I kveld endret dette seg og Apple har slått på totrinnsverifisering også på iCloud.com.

Totrinnsverifisering av din AppleID er en funksjon som gjør det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til din konto ettersom man må verifisere en innlogging i to trinn. Først oppgir man brukernavn og passord og deretter må man oppgi en kode man får tilsendt på en forhåndsgodkjent iPhone, iPad eller telefon.

Hvis ikke har tilgang til telefonen, har man kun tilgang til Find My iPhone på iCloud.

Apple slo på denne muligheten i fjor for amerikanere, mens vi nordmenn fikk tilgang til totrinnsverifisering tidligere i år. I dag har Apple aktivert den samme totrinnsverifiseringen også på iCloud og det betyr at du må benytte samme verifiseringsmetode på iCloud som på din AppleID for å logge inn.

Apple gjør dette for å forbedre sikkerheten på iCloud og det er ikke tilfeldig at dette skjer dagen før de lanserer iOS 8 og iCloud Drive og kort tid etter at en rekke kjendiser fikk innholdet på sine iCloud-kontoer tømt grunnet dårlige passord, manglende totrinnsverifisering og forenklede gjennoppretningsfunksjoner for passord.

Alle som benytter iCloud bør slå på totrinnsverifisering av sine kontoer. Les mer om hvordan du slår på totrinnsverifisering i denne oversikten og hva det betyr i praksis.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai