Yosemite er ferdig

Yosemite er ferdigI går slapp Apple den fjerde «betaen» av Yosemite til de som har installert de tidligere betaene. Apple gjorde utviklere oppmerksomme på at dette nå er «Golden Master» og at OS X Yosemite dermed er ferdig.

For første gang siden lanseringen av OS X har Apple latt alle som vil være med på å teste systemet. Den fjerde testutgaven kom til testere i går, samtidig med en Golden Master som ble sendt til utviklere. Apple har ikke kunngjort et lanseringstidspunkt, men det er åpenbart at dette er nært forestående.

Det er ingen synlige endringer i Golden Master vs. den fjerde eller tredje betaen, men en rekke feil har selvsagt blitt rettet og umiddelbart merker man at «Continuity» fungerer mye bedre enn tidligere utgaver.

Apple har ikke kommet med et lanseringstidspunkt for Yosemite, men de har bedt utviklere om å sende inn applikasjoner til App Store. Dette gjelder også applikasjoner utviklet i Apples nye programmeringsspråk - Swift.

Sannsynligvis vil vi finne Yosemite i App Store i løpet av kort tid - 1-2 uker.

Tags:

lakn88

Er ikke denne siste versjonen teknisk sett en GM Candidate? Altså at det kan være en av flere builds som kan bli den endelige versjonen av Yosemite.

s.b.h

Apple kaller denne "OS X Yosemite Golden Master Candidate 1.0" så da bør man vel kunne forvente en versjon eller to til før den slippes.

nightking

Noen som har testet denne og merket noe bugs evt? Tenkte å laste ned etterpå! Noe som ikke vil virke?

S_NOOKER

iMovie HD 6.0.3 vil ikke lenger fungere.
"Du kan ikke bruke denne versjonen av programmet «iMovie HD» med denne versjonen av OS X."

palelnans bilde

palelnan

Noen som vet fra tidligere hvor lang tid det vanligvis tar fra GM Candidate til release?

mac_31

Jeg kommer til å holde meg unna Yosemite en god stund. Mavericks fungerer utmerket, og har et 3D-design som er behagelig for øynene under lengre arbeidsøkter. Er skeptisk til at et flatt OS7 design er like funksjonelt i OSX, men liker mange av de nye funksjonene.

Vegard1s bilde

Vegard1

Yosemite kommer til å bli lastet ned med en gang. Får bare håpe at Photoshop CS6 og Final Cut Pro X fungerer fint etter nedlasting.

Bumblebees bilde

Bumblebee

Tror nok jeg fortsetter med Mavericks en stund til. Liker ikke det nye designet, men alt er vel en vanesak. Likte ikke iOS7 heller da det kom, men etter at jeg oppgraderte kunne jeg overhodet ikke tenke meg å gå tilbake..

hendelsesløysa

Vi har sett gang på gang at det å oppgradere til delversjon 0 av et operativsystem er lite nytteverdig og funksjonsrikt. Man bør så absolutt avvente og la produsenten avrette de programvaremessige problemene man ser kan oppstå så tidlig i prosessen.

Anbefaler alle her i forumet om å ikke, jeg gjentar, så absolutt, ikke, installere denne, men avvente til første oppdatering.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Pr i dag så fungerer både FCP X og Photoshop CS CC sammen med Lightroom 5 i alle fall hos meg. Alt virker så langt stabilt fro min installasjon. Det var mer bugs tidligere, mye mer bugs har jeg hatt med Yosemite enn hva jeg hadde med Preview av Mavericks. Og den hadde jeg fra Preview 1 på min hovedmaskin.... Ja, det var risikabelt, men det fungerte for min del med alle Preview av Mavericks. Ikke sådan med Yosemite.
Jeg liker grensesnittet, og jeg liker Dark Mode, men der er det fortsatt noen apper som ikke har blitt oppdatert så de "forsvinner" fra menylinjen da ikonene er sorte... :p

Mortis360s bilde

Mortis360

Gleder meg til den blir tilgjengelig, og det blir nedlasting med en eneste gang.
Har aldri opplevd trøbbel ved å oppgradere med en gang, på flere maskiner, så jeg tipper det skal gå bra denne gang også!

morei

Yosemite fungere meget godt! Nye Safari er en fryd å bruke. Meget godt fornøyd så langt!

s.b.h

Synes også Yosemite stort sett har fungert veldig bra siden beta2.
Med Golden Master fungerer også Photoshop CC igjen for meg. Hadde problem med at CMD+Z ikke fungerte ordentlig.
Dog fungerer ikke SMS til andre enn iPhone brukere lenger (skal visst virke hvis man kjører IOS8.1beta)

nightking

Lastet inn beta nå. Lastet ned fra Apple. Nå har jeg ett problem får ikke innstallert Pga en feil. Får opp: "osx kunne ikke installeres på datamaskinen. File system verify og repair failed. Avslutt installasjonsprogrammet for å starte maskinen på nytt å prøve igjen" så gjør jeg det så kommer det samme opp igjen!!! Å jeg kan ikke starte opp gamle maverics Pga den ikke er tilgjengelig !!! Dritt! Tips mottas

morei

Lastet ned fra app store "nightking"?

nightking

Ja. Lastet ned fra app store. Måtte gjenopprette fra sikkerhetskopi. Tok 6 timer. Så prøvde igjen. Men nå kom den lenger. Så blei skjermen svart. Og hjul som gikk rundt. Stod sånn i hele natt. Så da blir det 6 timer med gjenoppretting igjen!!! Forbanna møkk. Får vente til den er ferdig!

nightking

Gir meg ikke. Alle gode ting er 3!! nå virka det endelig.. Første inntrykket er bra!! :)

shimanowallmark

Godt jobbet, Nightking :)

s.b.h

Og da er Golden Master Candidate 2.0 ute sammen med Public Beta 5 så helt ferdig var/er den ikke :-)

bekiils bilde

bekiil

Gleder meg mektig til å endelig kunne b.l.a sende sms (vet noen om det vil fungere med mms?) meldinger og ringe fra laptopen. Merkelig at Apple ikke har klart å få dette til tidligere.

Anders0077s bilde

Anders0077

Bekiii: Jeg har sittet på beta siden dag 1, og nesten uavbrutt mottat samtaler, som kommer inn på iPhonen, den ligger f.eks på soverommet på lading, da popper det opp på min mac, og tar den herfra :) fungerer glimrende, med ringe og sms, samt bilder vis-a-versa :) nydelig funksjon! :-D

- Anders

el-nico

Er det noen som har forstått bruk av iCloud/iCloud Drive?

Jeg har en rekke dokumenter, Pages og Numbers, i icloud som jeg før iOs8 oppdaterte/endret daglig via Mac, iPhone og iPad. På Mac endret og lagde jeg dokumenter via Pages/Numbers med iCloud som lagringssted. Fungerte gullbra.

Beskjeden jeg nå får er at iCloud ikke lar seg bruke på iOs8, men iCloud Drive fungerer ..

Så jeg har flyttet mine filer til iCloud Drive for å ha de tilgjengelig. Ikke noe problem.
Men når jeg åpner f.ex Pages' "Hvordan overta verden på en silkemyk måte" på Mac'en - via Spotlight (jeg har dette dokumentet lagret i skyen) - kommer jeg til det gamle dokumentet i iCloud, og får beskjed om at jeg ikke har Yosemite.
For å komme til det dokumentet jeg redigerte på iPad'en i går må jeg via Safari - iCloud - iCloud Drive.

Ikke noe pes, men vil dette endre seg med Yosemite, slik at jeg der kan lese/endre i Pages/Numbers på Mac'en, eller vil jeg i fremtiden være avhengig av Safari, evt redigere dokumenter på Mac for å så laste opp til iCloud Drive og erstatte dokumentet med samme navn?

Once you go mac ....

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

el-nico: Når jeg bruker Yosemite så fungerer det fortsatt på samme måte som før, atlså at du åpner feks Pages og får da opp vinduet med alle dine lagrede filer, med iCloud øverst.
Som dette:
http://bildr.no/view/ZWZMRGlX

el-nico

Takk skal du ha, jerry.c.bush.
Da slapper jeg av igjen ;)

Orfeuss bilde

Orfeus

4-de? Jeg fikk version 5, er ikke helt med, muligens?

s.b.h

To dager og så kom GM 3.0 :-O

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai