Apple lanserer ny iMac med Retina 5K-skjerm

Apple lanserer ny iMac med Retina 5K-skjerm

Mange tvilte på at Apple ville lansere en iMac med Retina-skjerm, men i kveld avduket Apple det som utvilsomt er den råeste iMac selskapet noensinne har introdusert. Designet er likt forgjengeren, men den 27" skjermen har ifølge Apple verdens høyeste oppløsning med hele 14.7 millioner piksler.

Apple har gitt oss retinaskjermer på iPhone, iPad og MacBook Pro, men på iMacen har vi ikke enda fått leke oss med retinaskjermer - inntil nå. I dag introduserte Apple nemlig en helt ny iMac med en retina 5K skjerm som har en oppløsning på hele 5120 x 2880 og dermed fire ganger flere piksler enn de standard 27-tommers iMac og 67 prosent flere piksler enn en 4K-skjerm. I følge Apple er dette skjermen med høyest oppløsning i hele verden.

5k iMac

I tillegg til å ha en skjerm som virker helt vanvittig, har Apple også oppdatert innsiden av iMacen. Nå får du en 3,5 GHz quad-core Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost hastigheter opp til 3,9 GHz som standard og for første gang kan konfigureres med en 4 GHz quad-core Intel Core i7-prosesso. Hver ny iMac med retina 5K skjermer leveres også med AMD Radeon R9 M290X grafikk og kan konfigureres med AMD Radeon R9 M295X grafikk.

iMac med retina 5K skjermer leveres standard med 8 GB minne og en 1TB Fusion Drive. Den nye iMac kan også konfigureres med opptil 32 GB minne, en 3 TB Fusion Drive, eller opp til 1 TB med PCIe-basert flash-lagring. I tillegg iMac med Retina 5K skjermen har to Thunderbolt 2-porter som leverer opp til 20Gbps hver. Dette er med andre ord en kraftig iMac og prisen blir deretter.

iMac retina 5K starter på NOK 21 990,- i Apple Store og hos andre Apple-forhandlere. Maskinen kan bestilles allerede i dag.

Tags:
Ttigers bilde

Ttiger

Nydelig!

okvalles bilde

okvalle

Skjermbildet på den øverste iMacen mener jeg er Skógafoss på Island. Har en del gode bilder derfa

IEatApples

Me like! :) … Men jeg lurer litt på GPU-prestasjonen i spill?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai