Første oppdatering til Yosemite er her

Første oppdatering til Yosemite er herI går kveld slapp Apple den første oppdateringen til OS X Yosemite 10.10. Oppdateringen som har versjonsnummer 10.10.01 skal rette en rekke mindre feil og forbedrer deriblant Wifi, støtten for Microsoft Exchange, Back To My Mac og støtten for noen e-postleverandører.

Oppdateringen er som vanlig tilgjengelig via Mac App Store og oppdateringen krever omstart. Del gjerne dine erfaringer med oppdateringen i kommentarfeltet.

Anders0077s bilde

Anders0077

Første jeg spontant legger merke til, ENDELIG så nullstiller ikke notification center seg etter restart! Alt er som før, i den rekkefølgen du selv har satt opp å føler deg komfortabel med, en fillefeil i forhold til mye annet, men eogså en meget irriterende feil.

Kan skyte inn at IOS 8.1.1 for Iphone (6 i mitt tilfellet) Virker vesentlig mer snappy og responsivt. Det skulle bare mangle, da jeg til tider har undret på om det er Apple¨s produkt jeg har hatt med å gjøre den siste tiden, ja, synd å si det, men ser jo ut til å komme seg nå, litt etter litt, så får man håpe sluttresultatet blir bra, og at ikke altfor mange ¨ikke kjent med Apple¨ ikke har blitt for skremt.

- Anders

Grubaseks bilde

Grubasek

Merkelig. Da jeg oppdaterte i dag, fikk jeg versjonsnummer 10.10.1

Er det skrivefeil i artikkelen?

Anders0077s bilde

Anders0077

Er nok en skriveLeif som har sneket seg inn. Det riktige er selvfølgelig osx 10.10.1

- Anders

nightking

Her har safari sluttet å virke!!! Lukker seg så fort det åpner seg! Håper på bugfix!!

exenpipp

Fungerer bra. Merker ingen forskjell.

keepern

Jeg installerte nettopp oppdateringen til Yosemite. Når min mac skal starte opp henger den seg og jeg ser bare en grå skjerm og musepekeren.... Noen som vet hvordan jeg kan fikse dette?

palhivand

Jeg har aldri hatt problemer med wifi, men etter siste Yosemite faller nettverket ut hvert annet minutt. Hele tiden. Jeg har dessuten fått samme problem som keepern over her, mer merkelige frys og gråskjermer.

iKarlsens bilde

iKarlsen

Akkurat samme problem som keepern. Kjørt diskcheck og safemode uten problemer, men ofte frys og problermer emd å booter. Viften setter også igang som et uvær. Møkkaoppdatering for min del.

keepern

Problemet løste seg for meg ved å kjøre sikkert oppstart (holde shift nede når man starter maskinen). Yosemite oppdateringen fikk da fullført installeringen.

iKarlsens bilde

iKarlsen

Har kjørt safemode, men finner ikke noe oppdateringer der. Finnes det noe sted jeg kan se om macen har feilet etc. under oppdatering?

shimanowallmark

Ingen problemer her.... såvidt enda.

eirikfrantzen

Min Macbook pro bruker lang tid på å koble til trådløst nettverk etter dvale. Noen som har samme problem??

robejohn

Hele MacBooken gikk amok. Programmer lukket og startet, Finder likeså. En del lesing på nett (med iPad), kunne fortelle at det skyldtes at jeg har satt inn en ny harddrive, Samsung SSD 840 EVO 1TB. Apple har, som jeg forstår, fjernet muligheten for TRIM-støtte av 3. parts HD i Yosemite. Det hele løste seg med Trim Enabler fra www.cindori.org (på ett vis). Hvorfor har de gjort dette? For på å låse oss (enda mere) fast i deres utstyr? En blunder? Jeg har kjøpt Apple utstyr siden 1989, totalt har jeg via firma og privat lagt igjen over 1 million kroner hos Apple Norge, og Eplehuset. Jeg har vært (og er) en FANBOY. (etterhvert FANMAN). Nå røyner det på, kjenner jeg.

Roy Braathen

Har fått samme problemer som eirikfrantzen og keepern.

Samt at på Mail så kommer alle email som er slettet og overført til egne mapper tilbake på hoved innboks.

Safari bruker også veldig lang tid på enkelte web sider? bade ballen surrer og går noenganger i flere minutter før siden kommer opp, hvis den i det hele tatt kommer opp.

Så denne oppdateringen er ikke særlig bra :(

Flere som har opplevd dette?

Dette skjer på min iMac 27 midt 2014 mod og min MacBook Pro som er 3 mnd gammel.

Jeg har ikke oppdatert min gamle Macbook Pro 2011 modell, den fungerer helt utmerket ingen problemer med den.

westendmans bilde

westendman

Ingen problemer med en Macbook Air og Macbook Pro (mid 2012). Begge kjører Yosemite som en drøm.

Men trøbbel med en Mac Mini (mid 2010) "hakkete" og treg visning. Antar det handler om mangel på RAM. De nye Mac Mini har 8 gb ram som standard, og jeg har kun 4. Har bestilt nye brikker fra Komplett til ca 800 nok.

Har en Mac Mini til (mid 2011) som kjører 10.9.5 perfekt. Avventer oppdatering og evnt. dobling av ram til mini 1 er klar.

-------------

EDIT 25.11.14:

Min Mac Mini (mid 2010) med 4 gb ram har fått 2 nye 4 gb brikker - i alt 8 gb ram.
Det gjorde susen. Fukgerer np som helt my maskin. (2x4gb brikker ca kr 800 fra Komplett. Installasjonen er svært enkel på denne modellen.

EDIT 28.11.14:
Min andre Mac Mini (mid 2011) har også fått 2x4gb brikker. Framstår også som helt ny maskin med Yosemite (John Smith).

Norgesannonser

Tålmodigheten med Apple begynner å bli tynnslitt. Gikk over til Apple i 2009 for å ha en bedre hverdag. Har hatt det, men Yosemite er ustabilt og fryser diverse programmer når som helst. Må restarte program, men lagring fungerer ikke. Program fryser i stedet.

Oppdaget nå, ved å lese i kommentarene her, det med Trim. Har 500 GB SSD som er nyinstallert på denne maskinen. Hadde Trim Enabler aktivert, men hadde ikke lagt merke til 10.10.1 oppdateringen.

Trim Enabler blir deaktivert ved hver OS X oppdatering.

Skikkelig tullete at Apple ikke støtter Trim. Macen har vært mer stabil med Trim enn uten. Det burde være nok info til å tillate Trim by default.

sandersennor

Regner med at det vil komme en ny oppdatering på bugfix og forhåpentligvis (hvis dette skyldes Yosemite?) vil wifi problematikken også bli gjort noe med. Design og andre endringer er det forøvrig ikke noe å utsette på. Opplever at min MacBook pro fra 2010 har fått et skikkelig løft!

bvborges bilde

bvborge

For de som sliter med WiFI i Yosemite kan jeg fortelle at denne artikkelen løste ting for meg. Gjorde kun punkt 1 i artikkelen.

http://osxdaily.com/2014/10/25/fix-wi-fi-problems-os-x-yosemite/

ruedi

Installering av OSX 10.10.1 virker ikke for meg. Jeg har prøvd å installere oppdatering fra 10.10 flere ganger men jeg får fremdeles beskjed om at det er kommet en oppdatering som ikke er installert.
I følge Appstore vinduet er den nye versjonen installert 4 ganger og 1 gang til SKAL den installeres.
Og "Om denne maskinen" viser at det er 10.10 som er installert.
Jeg må kanskje vente på neste oppdatering og håpe at den kan installeres

hjsimpson

Dette kan være verdt et forsøk for dere med wifi-trøbbel:
http://www.cultofmac.com/304343/fix-wifi-problems-ios-8-os-x-yosemite/

Rullators bilde

Rullator

...og når ska vi andre engstlige, ta sjansen på å oppgradere til Yosemite. (MB-pro tidlig 2011) :(

En liten oppdatering:
Det gikk over all forventnig! Tok noen timer og var veeeldig treg til å begynne med men jeg la inn ny versjon av Onyx og rettet på tilganger m.m
Nå går det så det suser!

Bumblebees bilde

Bumblebee

Jeg drøyet, men ga etter og har ikke angret på det. fungerer bare godt. (MBP mid 2010 med 8GB RAM)

Husk å oppdater annen programvare også, og evt fjerne programmer som ikke lengre støttes. Den står å jobber litt et par timer etter oppdatering. Tror den bygger opp databaser eller noe, men det er det sikkert andre som kan svare bedre på. I alle fall.. når den var ferdig med dette tok jeg en restart, så for sikkerhets skyld en reparasjon av rettigheter og deretter en restart igjen.. Funker som bare det!

larsv

Noen andre som også har problemer med videresending av SMS/ MMS til Ipad,Macbook og Imac ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai