Apple åpner forskningsavdeling i Sverige

Apple åpner forskningsavdeling i SverigeKonkurransen om de beste hodene innen mobilteknologi spisser seg til og for å sikre seg de smarteste menneskene, åpner Apple nå en «forskningsavdeling» i Sverige - nærmere bestemt Lund.

Den lille byen Lund har lenge vært et sentralt sted hva gjelder mobilteknologi, mye grunnet et glimrende teknisk universitet og Ericssons tidlige dominans i mobilteknologi. Det er sannsynligvis akkurat Ericssons tidligere ansatte Apple jakter ved opprettelsen av en forskningsavdeling.

Det er ikke første gang Apple gjør noe i denne delen av Sverige og Mac1 har tidligere avslørt at Apple kjøpte Malmø-selskapet Polar Rose og Algotrim.

Apples nye forskningsavdeling skal, etter hva Mac1 erfarer, være lokalisert i Sony sine tidligere lokaler og målsetningen er å snappe opp utviklere knyttet til utvikling av mobilbrikkesett fra tidligere Sony Ericsson og ST Ericsson. Sony Ericsson har inntil nylig hatt en egen avdeling for utvikling av modemer og brikkesett til mobiltelefoner i Lund og det er denne kompetansen Apple sannsynligvis jakter på.

Denne kompetansen er det svært få personer som besitter og utvikling av mobilmodemer og brikkesett gjøres av veldig få selskaper verden over. Kunnskapen har inntil nylig vært konsentrert hos amerikanske Qualcomm, Intel (ved deres oppkjøp av Infinion) og svenske Ericsson.

Apple, som eneste mobilprodusent, utvikler med sin Ax-serie av brikkesett mer og mer av teknologien selv og selskapet har gjort mange oppkjøp for å sikre seg de beste hodene i bransjen. Den nye forskningsavdelingen i Sverige skal sikre Apple ytterligere kunnskap.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai