Apple med automatisk sikkerhetsoppdatering

Apple med automatisk sikkerhetsoppdateringFor første gang i historien har Apple sendt ut en automatisk sikkerhetsoppdatering til OS X. Dette skjedde denne uka etter at det 19. desember ble avslørt en avlorlig feil i NTP (Network Time Protocol) - en åpen kildekodeimplementasjon av tjenesten som styrer tiden på Macene våre.

Denne feilen var så alvorlig at Apple for første gang valgte å aktivere den automatiske programvareoppdateringsfunksjonen som ble introdusert i OS X for over to år siden. Denne har aldri blitt brukt før, men i løpet av denne uka har Macen din tettet sikkerhetshullet sitt helt av seg selv.

Sikkerhetshullet ble offentliggjort den 19. desember og rammet alle systemer som benytter NTP (Network Time Protocol) - deriblant OS X. Apple la fire dager senere ut den første oppdateringen som ble automatisk installert på din Mac i løpet av denne uka hvis du har Yosemite eller Mavericks. Hvis du åpner Mac App Store og titter i oppdateringer, vil du se at Apple har installert denne oppdateringen for deg og du trengte ikke en gang å ta en omstart.

Apple introduserte denne muligheten for å raskt kunne tette alvorlige sikkerhetshull i OS X uten å måtte spørre på forhånd for to år siden. Det er første gang Apple benytter denne muligheten. Oppdateringen var tilgjengelig for Yosemite, Mavericks og Mountain Lion.

s.b.h

Denne ble ikke installert automatisk på min maskin, den lå bare klar som alle andre oppdateringer. Ser ut til (Google) at det er litt ymse om denne ble installert auomatisk eller ikke.

Johnny Gleden

Sånn ser automatikken til Apple ut
Anbefaler admin å sjekke opp denne funksjonen og vurdere innlegget på nytt ved å skrive at dette er en funksjon som man kan bestemme selv om den skal være på eller av som så mye annet i et OS som man kan slå av eller på ved å huke av for det
De fleste som leser dette innlegget vil kansje tro noe annet
Jeg innstallerte også denne oppdateringen, men jeg gjorde det selv

http://bildr.no/view/dnBqMUx5

okvalles bilde

okvalle

Den ble automatisk installert hos meg

s.b.h

Det beror vel på hvilke innstillinger du har satt i App Store under Systemvalg, antar jeg.

HrOnsdag

Siste installerte oppdatering hos meg fikk jeg 16.12. og jeg får "ingen oppdateringer er tilgjengelige" om jeg søker nå...

Macbook Pro late 2011, Yosemite.

Er denne oppdateringen bare for nyere maskiner?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai