Apple Watch kommer 24. april, men ikke til Norge

Apple Watch kommer 24. april, men ikke til Norge

Fredag 24. april blir Apple Watch tilgjengelg for salg i Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbrittania og USA, men dessverre ikke i Norge. Klokka starter med en prislapp på $349 og går helt opp til $17 000 (!!) for den dyreste Apple Watch Edition-modellen.

Apple Watch er tilgjengelig i to forskjellige størrelser, 38 mm og 42 mm, og i tre varianter – Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition. Apple Watch Sport har en lett urkasse i anodisert aluminium utført i sølv eller stellargrått med en Retina-skjerm og Sport Band i fluorelastomer som leveres i fem forskjellige farger. Apple Watch-samlingen har urkasser i høyglanspolert rustfritt stål og stellarsvart rustfritt stål og en Retina-skjerm som er beskyttet av safirglass. Apple Watch-samlingen leveres med tre forskjellige skinnremmer, Link Bracelet-lenke i rustfritt stål, Milanese Loop eller Sport Band i svart eller hvitt. Apple Watch Edition har urkasser som er spesiallaget i 18 karat gult gull- eller rosegullegeringer, som er utviklet for å være dobbelt så harde som vanlig gull, en Retina-skjerm beskyttet av polert safirglass og et utvalg unike remmer og bånd med spenner, hekter eller fester i 18 karat gull.

Det var svært mye spekulasjoner om pris før Apple i kveld endelig kunne avsløre hva klokkene kommer til å koste. Apple Watch Sport starter på $349, mens Apple Watch i stål begynner på $549. Apple Watch Edition er derimot tilgjengelig kun i et begrenset antall og prisen starter på $10 000 for en klokke av 18 karat gull. Velger du den dyreste reimen ender du på hele $17 000 for den dyreste klokka, men den selges altså da kun i begrenset antall. Det virkelige valget står dermed altså mellom Apple Watch Sport og Apple Watch.

Batterilevetid var det andre store aspektet som har blitt diskutert heftig. Er det virkelige slik at Apple skal lansere en klokke som har under 24 timers levetid? Både ja og nei. I strømsparemodus sier Apple at klokka vil ha batteri til å klare seg i 72 timer, mens i aktiv bruk vil den klare seg i 18 timer. Ifølge Apple er Apple Watch er laget for å kunne brukes hele dagen, men du må med andre ord lade den når du går å legger deg for kvelden.

Fra 10. april vil Apple Watch være tilgjengelig for forhåndsvisning og prøving etter avtale ved Apple Store-butikker og tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Apple Online Store i Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannia og USA. Den 24. april vil Apple Watch være tilgjengelig på nettet og kan reserveres i Apple Store-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere i Kina og Japan. Kunder som kjøper på nett eller i butikk fra Apple, vil tilbys personlig konfigurering for å tilpasse og sammenkoble Apple Watch med iPhone.

Når Apple Watch vil være tilgjengelig i Norge er det foreløpig ingen som vet, men Tim Cook sa under dagens presentasjon at ekspansjonen ville være rask. Det betyr at vi sannsynligvis at klokkene vil komme til Norge i løpet av 2015. Norske priser vites selvsagt ikke enda, men med dagens dollarkurs er nok ikke en inngangspris på 3490,- å regne med.

Jokers bilde

Joker

Useriøs pris

Vulcanus

ja totalt useriøst

karlojs bilde

karloj

Mye snakk om priser og batteri. Men hva vil klokka vise utenom tiden. Er det noen beskrivelse av funksjoner og brukergrensesnitt noen plass.

Ttigers bilde

Ttiger

Er batteriet så dårlig da?
Apple has published official specs on the expected battery life for the Apple Watch, noting that the wearable device is expected to provide “all-day battery life” of 18 hours based on a usage profile of 90 time checks, 90 notifications, 45 minutes of app use, and a 30-minute workout with Bluetooth music playback, although the article is careful to note that “actual results will vary” as “battery life varies by use, configuration, and many other factors.” Additional testing results estimate 3 hours of talk time, 6.5 hours of audio playback, 7 hours of workout time, and 48 hours of basic use involving four time checks per hour.
http://www.apple.com/watch/battery.html
høres helt greit ut for meg, det spørs jo hvor mye den brukes.

Karloj: her finner du appen:
http://www.apple.com/watch/app-store-apps/
blir nok oppdatert fortløpene, spesielt etter 24.april vil jeg tro.

Johnny Gleden

Vi trenger Siri på Norsk før klokka kommer til Norge...eller samtidig

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai