Apple oppdaterer Apple Watch OS

Apple oppdaterer Apple Watch OS

Apple Watch har ikke vært i kundenes hender en knapp måned enda før Apple har lansert den første oppdateringen til programvaren i klokka - Apple Watch OS. Oppdateringen til versjon 1.0.1 av Apple Watch OS er godt nytt for eierene av klokken, men dårlig nytt for oss nordmenn.

Oppdateringen inneholder en rekke feilrettinger og forbedringer til klokka, nærmere bestemt Siri, kalkulasjon av kalorier, tilgjengelighet og tredjeparts applikasjoner. Oppdateringen gjør man gjennom Apple Watch-applikasjonen på din iPhone og klokka må være koblet til laderen (eller ha mer enn 50% batteri igjen) samt være innen Bluetooth-dekningen til iPhonen.

Av nye funksjoner så har Apple inkludert støtten for de nye emojiiene man finner i iOS 8.3 og støtte for språkene dansk, nederlansk, russisk, svensk, thai, tyrkisk og brasiliansk portugisisk. Som du ser ut i fra listen er ikke norsk nevnt og årsaken til dette er mest sannsynlig at vi foreløpig ikke har støtte for Siri.

Dette betyr nok også at Norge ikke er med i neste runde hva gjelder lansering av Apple Watch og vi nordmenn må smøre oss med tålmodighet. Ingen støtte for Siri, ingen støtte for Apple Watch - offisielt. Apple Watch fungerer selvsagt helt fint i Norge, men du får den ikke med norsk språk og den dukker heller ikke opp i norske butikker.

Apple har ved flere anledninger søkt etter nordmenn for å hjelpe dem med å lansere Siri på norsk, men foreløpig har vi sett lite resultat. Kanskje WWDC 2015 gir oss noen overraskelser?

SuperR

Til informasjon så fungerer norsk diktering også på Apple Watch.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai