Apple lanserer oppdatert MacBook Pro og iMac

Ny MacBook Pro og iMac

Apple har i dag oppdatert 15-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm med den nye Force Touch-styreflaten som de først introduserte i den nye MacBooken (og Apple Watch). Apple lanserte også i dag en ny konfigurasjon av 27-tommers iMac med Retina 5K-skjerm med 14,7 millioner piksler, firekjerners prosessorer og AMD-grafikk.

Med Apple Watch introduserte Apple for første gang sin «Taptic Engine» og det var denne Apple tok med seg videre i lanseringen av den helt nye styreflaten på MacBook. Apple kaller den for Force Touch-styreflaten og denne spesielle styreflaten har innebygde trykksensorer som gir følbare tilbakemeldinger og lar deg trykke hvor som helst med lik klikkefølelse. Du kan også endre hvor hardt du må trykke for at et klikk registreres. Den nye styreflaten støtter en rekke nye bevegelser, blant annet hardt klikk, og API-er er tilgjengelige for tredjepartsutviklere som vil ta i bruk Force Touch-funksjoner i appene sine. Foreløpig er det ikke mange, men etterhvert som fler av Apples produkter støtter Force Touch (og Taptic Engine) blir dette nok standard i mye programvare.

I dagens oppdaterte MacBook Pro 15" blir Force Touch-styreflaten standardutstyr også på Apples mest populære bærbare. I tillegg til den nye Force Touch-styreflaten har Apple også oppgradert SSDen og lover opptil 2,5 ganger raskere flashlagring enn forrige generasjon, med dataoverføring på opptil 2 Gbps. Den har også en time ekstra batteritid, som gir opptil ni timers trådløs surfing og opptil ni timers iTunes-filmavspilling. Apple lover også vesentlig bedre grafikkytelse med AMD Radeon R9 M370X-grafikk.

Samtidig oppgraderte Apple også sin iMac. Med en oppløsning på 5120 x 2880 har nye iMac med Retina 5K-skjerm 67 prosent flere piksler enn en 4K-skjerm, firekjerners Intel Core i5-prosessor på 3,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz og AMD Radeon R9 M290-grafikk – til en startpris på 20 990 NOK. Den nye iMacen har også 8 GB minne og 1 TB lagringsplass som standard, samt fire USB 3.0-porter og to Thunderbolt 2-porter.

Priser og tilgjengelighet

Den oppdaterte 15-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelig fra og med i dag på Apple Online Store og hos Apple forhandlere. MacBook Proen med firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,4 GHz, 16 GB minne, 256 GB flashlagring og Intel Iris Pro-grafikk starter på 19 590 NOK. Med firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,5 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz, 16 GB minne, 512 GB flashlagring og AMD Radeon R9 M370X-grafikk får den en startpris på 23 990 NOK. Maskinen kan konfigureres med raskere firekjerners Intel Core i7-prosessorer på opptil 2,8 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 4,0 GHz og flashlagring på opptil 1 TB.

Nye 27-tommers iMac med Retina 5K-skjerm er tilgjengelig fra og med i dag på Apple Online Store og hos Apple-autoriserte forhandlere. iMacen med firekjerners Intel Core i5-prosessor på 3,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz, AMD Radeon R9 M290-grafikk og 1 TB lagringsplass lansers til en startpris på 20 990 NOK. Den mest avanserte iMacen har en startpris på 23 990 NOK, og leveres med firekjerners Intel Core i5-prosessor på 3,5 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,9 GHz, AMD Radeon R9 M290X-grafikk og en Fusion Drive på 1 TB. Begge maskinene kan konfigureres med raskere firekjerners Intel Core i7-prosessorer på opptil 4,0 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 4,4 GHz og flashlagring på opptil 1 TB.

svars bilde

svar

legg merke til at ingen av ikke-5K 27" iMacenen har i7 option, bare 5K/retina modellen.

Valotunk

Joda, 21,5" modellen med 2,9GHz i5 kan fås med 3,1GHz i7 for et tillegg på kr. 2000,-.

Edit... "overså" glatt at du hadde nevnt 27" ;)

kjeinge

Hei

Det er kun den dyreste Retina 27" modellen som kan konfigureres med i7. Det som står i artikkelen er feil!!!

vebbomanias bilde

vebbomania

Skuffa. Skulle ønsket at det var Nvidia gfx kort med på macbooken. Da blir det å vente til høsten/vintern for å se om (Skylake) utgaven kommer med Nvidia...

Arild Holtet

Både iMac 21,5" og 27" har i7. Jeg har selv en iMac 27" som er snart 2 år gammel med 3,5 GHz og i7

Nikolays bilde

Nikolay

Artikkelen er om de nye. Ikke om snart to år gamle maskiner. ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai