Apple lanserer Apple Music

Apple lanserer Apple Music

Under åpningen av årets WWDC lanserte Apple som forventet sine nye musikktjenesten, Apple Music. Apple Music er tre ting, en ny streamingtjeneste som skal konkurrere med Spotify, en 24-timers live-radio tjeneste som skal hjelpe deg med å oppdage ny musikk og Connect, en måte å følge dine favorittartister direkte.

Apple revolusjonerte musikkbransjen med iPod, iTunes og iTunes Store, men har sittet lenge på gjerdet hva gjelder streaming. Mens selskaper som Spotify, Rdio, Pandora og Tidal (tidligere Wimp) har lanserte streamingtjenester har Apple ventet, men i dag var det slutt på ventetiden.

Apple annonserte Apple Music som blant annet er en streamingtjeneste med et enormt utvalg av musikk bygd rett inn i iOS og OSX. Du kan fortsatt ha all din musikk lokalt lagret som i dag, men med Apple Music får du også en mulighet til å streame all musikken du ikke har rett fra Apples enorme musikkbibliotek.

I motsetning til Google, har Apple ikke like stor tro på at en datamaskin og algoritmer kan velge ut musikk for deg. Derfor har de, ikke helt ulikt Wimp, satset stort på anbefalinger og redaksjonelt musikkansvar for å hjelpe deg gjennom valget av musikk. I dette er også Apple Music sin radio-funksjon som har fått navnet Beats One en sentral del. Dette er en 24 timers radiotjeneste verden over hvor kjente DJs spiller ny og spennende musikk, intervjuer artister og mye mer.

Det er foreløpig ikke klart om Apple Music kommer til Norge, men under WWDC annonserte Apple at tjenesten lanseres i hele 100 land den 30. juni. Sannsynligvis er Norge et av de 100 landene. Prisen er $9.99 og alle får tre gratis testmåneder. Skal vi gjette på norsk pris ligger det nok rundt NOK 99,- i måneden - det samme som Spotify. For $14.99 får du en familiekonto med opptil seks brukere gjennom iCloud Family Sharing.

For brukere av Android eller Windows Mobile så er det også interessant å vite at Apple for første gang kommer til å støtte disse operativsystemene med Apple Music. En versjon av Apple Music vil være tilgjengelig for både Android og Windows til høsten ifølge Apple.

Bytter du ut Spotify?

KBiPhones bilde

KBiPhone

Norge er med 30 juni: http://www.cultofmac.com/325813/here-are-all-of-the-countries-getting-apple-music-so-far/

DADDYs bilde

DADDY

hvordan vil dette fungere offline i bilen f.eks.?

erlingni

Jeg bruker iOS 8.4 beta4, og fikk opp norsk Apple Music i dag.

De norske prisene er foreløpig som følger:
-Individuelt medlemskap: 79,20 kr/mnd
-Familiegruppe (opptil 6): 119,20 kr/mnd
-3 måneders gratis prøveperiode

"Bli med i Apple Music og strøm omtrent alle låter som er spilt inn. Få topp musikk anbefalt av eksperter, direkte adgang til favorittartistene dine, ubegrenset radio og tilgang til hele musikkbiblioteket."

svanos bilde

svano

@DADDY du skal kunne lagre sanger (og hele album vil jeg tro) for å lytte på offline senere. På samme måte som hos Wimp og Spotify.

Rillto

Hva skjer med oss som bruker Itunes Match?

I følge teksten er den tjenesten inkludert i abonnementet men jeg finner ikke noe info om at Match er avsluttet. Jeg har lite lyst til å betale dobbelt. Men musikken min som kun finnes i Itunes Match er tilgjengelig på alle enhetene enda.

Finner heller ikke noe prøveabonnement kun kjøp og advarsel om at jeg er i ferd med å kjøpe noe som koster 149kr pr mnd.

abamilen

Hvor finner man Apple Music da? Er det en App ?

KLBs bilde

KLB

Etter at Apple Music ble aktivert fant jeg ut at den spiste batteri på min iPhone 5s. Selv uten at den var i bruk. Nå har jeg disablet det jeg får til i denne appen, og håper at det er nok :-p

Melder meg rett ut av prøveperioden /hvis jeg finner ut hvordan), og beholder Spotify.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai