Apple lanserer iPhone 6s og iPhone 6s Plus

iPhone 6s

Apple presenterte i kveld de nye iPhone-modellene som legger til en ny «dimensjon» i Multi-Touch grensesnittet. Med iPhone 6s og iPhone 6s Plus kommer 3D Touch som gjør det mulig å registrere kraften i trykkene på skjermen. Dette åpner for intuitive nye måter å komme til funksjoner og arbeide med innhold.

Utseendemessig er iPhone 6s og iPhone 6s plus lik sin forgjenger med ett unntak, den finnes nå i en ny farge. Utover fargeendringene, er utseendet likt, men materialvalget er ifølge Apple endret. De har nemlig utviklet en egen aluminiumslegering som skal være vesentlig sterkere enn tidligere og bøyde telefoner er forhåpentligvis historie. Apple benytter også sitt nye Ion-X glass - samme glass som i Apple Watch Sport og ifølge Apple det sterkeste glasset i noen smarttelefon.

3D Touch

Den største nyheten på iPhone 6s og nesten en iPhone 7-oppdatering verdig er 3D Touch. Multi-Touch har fått en ny dimensjon og et nytt navn på iPhone 6s. Det nye navnet er 3D Touch og lar deg gjøre ting som å trykke litt hardere for å kikke på innhold eller åpne opp snarveier. For eksempel kan du trykke litt hardere på en e-post for å få en forhåndsvisning, eller litt hardere på kameraikonet for å raskt aktivere FaceTime-kameraet for en kjapp selfie.

Craig Federighi fra Apple viste også i Maps at du kan kikke på retninger eller plassere en nål med «force touch». Det vil også være mulig å bruke litt ekstra kraft i trykket på kanten av iPhonen for å få opp en hel karusell av åpne programmer som du deretter kan sveipe mellom. 3D Touch åpner for flere nye måter å håndtere brukerinteraksjon på.

iPhone 6s

Kamera

iSight-kamraet på baksiden oppgraderes til en 12-megapiksel kamerasensor med evnen til å kunne ta opp 4K-video. FaceTime-kameraet på forsiden er nå også 5-megapiksler. I tillegg til noen ekstra megapiksler kommer det også en ny blitz-funksjon til dine selfies som bruker Retina-skjermen som en blitz når du bruker FaceTime-kameraet.

HD-video blir nå betydelig bedre med støtte for 4K. Med en oppløsning på 3840x2160 piksler - over 8 millioner piksler - og utvidelse av optisk bildestabilisering til video på iPhone 6s Plus blir videoene bedre.

A9, Apples tredjegenerasjons 64-bit chip leverer opptil 70 prosent raskere CPU- og 90 prosent raskere GPU-ytelse enn A8 samtidig som bedre energieffektivitet for lenger batterilevetid. M9, Apple nye bevegelsesprosessor er innebygget i A9 slik at flere funksjoner hele tiden kan kjøres samtidig med et lavere energiforbruk, inkludert «Hey Siri» selv uten at iPhonen er plugget i strømkontakten.

iPhone 6s

Norske priser og tilgjengelighet vites foreløpig ikke. Telefonen kan forhåndsbestilles i USA fra og med 12. september. I Norge blir den antageligvis tilgjengelig i løpet av oktober/november. Prisen forventes å være lik dagens iPhone - dog med eventuelle mindre justeringer for endringer i valutakurser.

Ttigers bilde

Ttiger

Vil ha 6s plus! mange gode nyheter her, som skal erstatte med gode 5s.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai